دوازدهمین کنگره بینالمللی علوم و فناوری غشاء در دانشگاه تهران برگزار شد
دوازدهمین کنگره بینالمللی علوم و فناوری غشاء با هدف ترویج استفاده از غشاء در صنایع مربوطه، با حضور متخصصان داخلی و خارجی، دهم تا دوازدهم آبانماه در پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، در مراسم افتتاحیه این کنگره که با حضور دکتر مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزیر علوم و دکتر سالار آملی، معاون بینالملل این وزارتخانه و جمعی از استادان و دانشجویان برگزار شد، دکتر محمود کمرهای، رییس پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران، ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان، ضمن معرفی دانشگاه تهران به عنوان بزرگترین و قدیمیترین دانشگاه ایران و پردیس دانشکدههای فنی به عنوان اولین دانشکده مهندسی ایران، با اشاره به برگزاری این کنگره گفت: «این کنگره بهصورت دورهای در کشورهای مختلف برگزار میشود و امسال برای نخستین بار جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه تهران میزبان آن است و طیف وسیعی از دانشمندان کشورهای مختلف همچون اندونزی، مالزی، سنگاپور، تایلند، اسپانیا، ایتالیا، هلند، انگلیس و فرانسه در این کنفرانس حضور دارند که نشانه اهمیت کنگره و نیز جایگاه دانشکده فنی در عرصههای پیشرو علمی است».
در ادامه این کنگره، دکتر رضا ضرغامی، دبیر دوازدهمین کنگره بینالمللی علوم و فناوری غشاء ضمن ارایه گزارشی گفت: «استفاده از غشاء در حوزه گاز، هنوز در کشور ما به بلوغ نرسیده است و ما تلاش میکنیم که با برگزاری برنامههای علمی مانند این کنفرانس، استفاده از غشاء در صنعت گاز بهتدریج رونق پیدا کند که در صورت تحقق آن، به لحاظ انرژی برای صنایع و نیز از نظر محیط زیستی پیشتاز خواهیم بود».
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه تهران، در خصوص کاربردهای علوم و فناوری غشاء گفت: «باید به مقولههای مهم انرژی، اقتصاد و آب در کشور توجه کنیم؛ چراکه به رغم وجود منابع زیاد نفتی در ایران، پیش بینی ما این است که ظرف ۱۰ تا ۱۵ سال آینده، گاز در اقتصاد جهانی حرف اول را خواهد زد».
وی افزود: در حال حاضر بیشترین استفاده از گاز در کشور ما به شکل سوخت است و اگر بتوانیم از غشاء برای جداسازی فرآوردههای گازی استفاده کنیم، پیشرفت زیادی به دست خواهیم آورد».
دکتر ضرغامی با اشاره به اهمیت موضوع آب در ایران گفت: «سالهاست با کمبود آب و مشکلات زیادی در زمینه شیرینسازی آب مواجه هستیم و روشهای فعلی شیرین سازی، انرژیبری زیادی دارند، اما فناوری غشاء این فرصت را به ما خواهد داد تا بتوانیم با مصرف انرژی کمتر، آب پاکتری را در دسترس هموطنان خود قرار دهیم».
دبیر کنگره با بیان اینکه فناوری غشاء نسبت به فناوریهای رایج، پیچیدگیهای بیشتر اما در درازمدت، انرژیبری بسیار پایینتری دارد، گفت: «فناوری غشاء به زبان ساده، مانند یک صافی و فیلتر عمل میکند و فناوری نانو نیز در ساختار غشاها نقش موثری ایفا میکند».
وی با اشاره به میزبانی ایران در برگزاری این کنگره افزود: «امسال برای اولینبار، جمهوری اسلامی ایران میزبان این همایش است و استقبال دانشمندان از کشورهای مختلف همچون اندونزی، مالزی، سنگاپور، تایلند، اسپانیا، ایتالیا، هلند، انگلیس و فرانسه بسیار مغتنم است».
دکتر ضرغامی در پایان ضمن ارایه آمار مقالات ارسالی به دبیرخانه همایش افزود: «بر اساس رای هیات داوران، از ۴۰۰ مقاله دریافتی، ۲۵۰ مقاله منتخب در قالب پوستر و شفاهی در سه روز برگزاری همایش ارایه خواهد شد و ۱۰ سخنران کلیدی نیز به ارایه آخرین یافتههای علوم و تکنولوژی غشاء خواهند پرداخت».
گفتنی است کنگره بینالمللی علوم و فناوری غشاء، هر دو سال یکبار با هدف برجسته کردن پیشرفتها و یافتههای جدید در علم غشاء و تاثیر آنها بر توسعه فناوری در کشورهای مختلف برگزار میشود.