آرشیو دستاوردها

طراحی و ساخت زیست‌حسگرِ تشخیص سرطان پروستات توسط محققان دانشگاه تهران

طراحی و ساخت زیست‌حسگرِ تشخیص سرطان پروستات توسط محققان دانشگاه تهران

سرطان پروستات از شایع‌ترین سرطان‌ها در جهان محسوب می‌شود و تشخیص به‌موقع آن از اهمیت بالایی دارد. این زیست‌حسگر ابزاری برای شناسایی غلظت یک مولکولِ زیستی در سرم بیمارانِ مبتلا به سرطان پروستات است.

بیشتر
پژوهش محققان دانشگاه تهران درباره روش‌های کنترل سلامت مواد غذایی | ارائه روش تازه اندازه‌گیری بقایای آفت‌کش‌ها در نوشیدنی‌های مالت غیرالکلی

پژوهش محققان دانشگاه تهران درباره روش‌های کنترل سلامت مواد غذایی | ارائه روش تازه اندازه‌گیری بقایای آفت‌کش‌ها در نوشیدنی‌های مالت غیرالکلی

امروزه نوشیدنی‌های مالت غیرالکلی که عموماً از دانه‌های غلات به ویژه جو و با افزودن گیاه رازک تولید می‌شوند، در صنایع غذایی سرتاسر جهان جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده‌اند. چراکه آگاهی عموم مردم از خطرات مصرف نوشیدنی‌های الکلی و نوشابه‌های قنددار چاق‌کننده افزایش یافته است. نوشیدنی مالت سرشار از مواد مغذی ضروری مانند مواد معدنی، ویتامین‌ها، پروتئین‌ها، فیبر و ترکیبات زیست‌فعال است و در بسیاری از مطالعات، خواص ضدباکتریایی، ضددیابتی، ضدسرطانی، و تأثیرش در تنظیم گردش خون و بهبود سیستم عصبی مرکزی به اثبات رسیده است.

بیشتر
انتشار نتایج پژوهش محققان دانشگاه تهران درباره راهکارهای توسعه گردشگری صنعتی در ایران

انتشار نتایج پژوهش محققان دانشگاه تهران درباره راهکارهای توسعه گردشگری صنعتی در ایران

کسب‌وکار گردشگری صنعتی از سوی بسیاری از کشورهای صنعتی جهان و در راستای افزایش سرانه درآمدها مورد توجه قرار گرفته است. متقاضیان اصلی این شاخه از گردشگری دانشجویان و صنعتگرانی هستند که با هدف بازدید از فرآیند تولید یک محصول یا آشنایی با کارکرد دستگاه‌ها و ماشین‌آلات صنعتی و یا نحوه بهره‌برداری از معادن به کشورهای صاحب صنعت سفر می‌کنند. این گردشگران علاوه بر بازدید از سایت‌های موجود، معمولاً موجب درآمدزایی جوامع محلی نیز می‌شوند.

بیشتر