دستاوردها
گام بزرگ محققان دانشگاه تهران در تشخیص زودهنگام بیماریهای مغزی
روش نوین پژوهشگران دانشگاه تهران برای تخمین سن زیستی مغز انسان، تشخیص زودهنگام بیماریهای عصبی را ممکن میکند.
بیشترارتباط شبکه توجه مغز با چابکی بازیکنان فوتبال
نتایج پژوهش محققان دانشکدگان فنی دانشگاه تهران نشان دادند که مهارتهای فیزیکی و عملکردی بازیکنان فوتبال با ارتباطات شبکههای مغزی در این افراد مرتبط است و در نتیجه انتظار میرود با اصلاح این ارتباطات مغزی، بتوان به افزایش مهارت بازیکنان کمک کرد.
بیشتربرای نخستین بار در جهان: طراحی و ساخت آلیاژی با ویژگیهای مکانیکی منحصربهفرد در دانشگاه تهران
پژوهشگران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران موفق به ساخت یک سیستم آلیاژی آنتروپی بالا شدند که همزمان از ویژگی استحکام و شکلپذیری برخوردار است.
بیشتراز سوی محققان دانشگاه تهران انجام شد: طراحی حسگر زیستی برای تشخیص باکتری عامل سرطان معده در محیطهای آبی
محققان دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، موفق به طراحی حسگر زیستی شدند که میتواند به تشخیص سریع و کمهزینه پروتئین Hsp۶۰ از پاتوژن باکتریال Hpylori که عامل اصلی سرطان دستگاه گوارش، زخم معده و گاستریت است، کمک کند.
بیشترنوآوری محققان دانشگاه تهران برای کاستن تأثیر مخرب میکروپلاستیکها بر خاک
مطالعه اخیر محققان دانشگاه تهران نشان میدهد با استفاده از یک نوترکیب زیستی، میتوان آسیب پلاستیکهای پلیاتیلنی به خاک را کاهش داد.
بیشترواکاوی و بازنمایی رایانهای کهنترین رساله فارسی دربارۀ شطرنج توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
در پژوهشی که توسط پژوهشگران دانشگاه تهران انجام شد، کهنترین رسالۀ فارسی دربارۀ شطرنج مورد واکاوی و بازنمایی رایانهای قرار گرفت.
بیشترراهکار تازه محققان دانشگاه تهران برای طراحی و چیدمان فضای معماری با استفاده از هوش مصنوعی
در پژوهش جدید محققان دانشگاه تهران، راهکاری تازه مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) و فناوری واقعیت مجازی (VR) برای تعاملات از راه دور، با هدف تجسمبخشی فضای معماری بر اساس فضای واقعی معرفی شده است.
بیشترنویافتههای پژوهشگران دانشگاه تهران برای پیشگیری از ابتلای دام به تب برفکی
آزمایشهای تازه پژوهشگران دانشگاه تهران، نشان از اثربخشی نوع خاصی از پروتئین (سیستم CRISPR-Cas) در پیشگیری از بیماریهای ویروسی دام از جمله تب برفکی دارد.
بیشتربا همکاری پژوهشگران دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران با دانشگاههای علوم پزشکی تهران و دانشگاه مک گیل کانادا انجام شد: معرفی روشی غیرتهاجمی برای تخمین آسیب میوکارد در بیماران مبتلا به کاردیومیوپاتی ایسکمیک
پژوهشگران دانشگاه تهران با همکاری پژوهشگرانی از دانشگاههای علوم پزشکی تهران و یک دانشگاه کانادایی، موفق به توسعه روشی نوین برای شناسایی غیرتهاجمی وضعیت قلب بیماران دچار ایسکمی با استفاده از دادههای تصاویر پزشکی و بهرهگیری از روشهای محاسباتی بیومکانیکی و بهینهسازی شدند.
بیشتر