ارتقای جایگاه دانشگاه تهران در نظام رتبهبندی QS
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، بر اساس گزارش ۲۰۱۵ موسسه QS درباره رتبهبندی بینالمللی دانشگاهها و مؤسسههای آموزش عالی جهان، دانشگاه تهران در جایگاه ۵۵۱-۶۰۰ قرار گرفته و بر این اساس، رتبه دانشگاه تهران نسبت به ویرایش پیشین این نظام، نزدیک به ۱۰۰ پله ارتقاء یافته است.
در گزارش اخیر این نظام رتبهبندی، که به عنوان گزارش سال ۲۰۱۶-۲۰۱۵ رتبهبندی دانشگاههای جهان منتشرشده است، دانشگاه تهران علاوه بر ارتقای رتبه کلی، توانسته است در دو حوزه موضوعی نیز رتبههای قابلتوجهی را کسب کند. در حوزه «مهندسی عمران و سازه» دانشگاه تهران در رتبه ۱۵۱ تا ۲۰۰ و در حوزه «زبانهای مدرن» در رتبه بین ۲۵۱ تا ۳۰۰ در قرارگرفته است.
بر اساس این گزارش، دانشگاههای «ام. آی. تی»، «هاروارد»، «کمبریج»، «استنفورد»، و «سی. آی. تی» به ترتیب پنج دانشگاه برتر جهان هستند و دانشگاه ملی سنگاپور، دانشگاه هنگکنگ و مؤسسه علوم و فناوری پیشرفته کره نیز رتبه اول تا سوم آسیا را در این رتبهبندی به خود اختصاص دادهاند. شایانذکر است نظام رتبهبندی QS. در کنار نظامهای رتبهبندی «شانگهای» و «Times Higher Education»، سه نظام معتبر و مهم رتبهبندی دانشگاهها در جهان هستند.
نظام رتبهبندی QS، هر ساله فهرست ۸۰۰ مؤسسه آموزش عالی برتر دنیا را رتبهبندی و منتشر میکند. مرجع این نظام برای گردآوری اطلاعات مربوط به استنادها و انتشارات، پایگاه استنادی «اسکوپوس» است. مواردی چون «اشتهار دانشگاه»، «نسبت عضو هیات علمی به دانشجو»، «ارزیابی کارفرمایان و بخش صنعت»، «سرانه استناد به دستاوردهای اعضای هیاتعلمی»، «نسبت دانشجویان بینالمللی به ملی» و «نسبت اعضای هیات علمی بینالمللی به ملی»، شش شاخص اصلی این نظام برای ارزیابی دانشگاهها هستند، اگرچه وزن هرکدام از این شاخصها، در موضوعهای مختلف متفاوت است.