عنوان پایان‌نامه

بازنگری مفهوم سوژه و طبقات اجتماعی درجوامع سرمایه داری



    دانشجو در تاریخ ۳۰ تیر ۱۳۸۷ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بازنگری مفهوم سوژه و طبقات اجتماعی درجوامع سرمایه داری" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    علوم سیاسی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 38169;کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP2229
    تاریخ دفاع
    ۳۰ تیر ۱۳۸۷

    چکیده: در مرحله نخست این پژوهش دیدگاه فلسفی برخی اندیشمندان را پیرامون مفهوم سوژه وا میکاویم. سپس در مرحلهای دیگر با مراجعه به آثار مارکس، پنج شاخص تحلیلی را در اندیشه وی باز میشناسیم، این شاخصهای تحلیلی به ترتیب عبارت خواهند بود از: انسانشناسی، هنجارشناسی، روششناسی، هستیشناسی و شناختشناسی. ضمن تدقیق در باب این شاخصها، به ویژگی های اصلی سوژگی مد نظر مارکس نیز پیخواهیم برد. در مرحله سوم و در گام نخست بوسیله پنج شاخص تحلیلی به دست آمده از مرحله پیشین، به تدقیقی در باب سوژه مد نظر اندیشمندان مذکور در مرحله نخست میپردازیم. آنگاه بر پایه نتایج به دست آمده از این تدقیق به ارائه مفهوم سوژه جدید بگونهای میپردازیم که این مفهوم از یک سو پنج شاخص تحلیلی اندیشه مارکس را کاملا ارضا نماید و از سوی دیگر تا حد امکان از ملاحظات فلسفی دیگر اندیشمندان مذکور در این پژوهش در باب مفهوم سوژه تاثیر پذیرفته باشد. در مرحله آخر و در گام نخست به ارائه شش ویژگی که گورویچ از مفهوم طبقه در آثار مارکس ارائه میدهد میپردازیم. سپس در گام دوم این مرحله بر آن خواهیم بود تا با پنج شاخص تحلیلی اندیشه مارکس به تدقیقی در باب ویژگیهای ششگانه گورویچ در باب طبقه بپردازیم. در گام سوم و بر پایه نتایج به دست آمده از گامهای پیشینِ این مرحله، به ارائه مفهومی جدید از طبقه در جوامع سرمایهداری بگونهای دست خواهیم یافت که پنج شاخص تحلیلی بر آمده از اندیشه مارکس را کاملا ارضا نماید و از این طریق تا حد امکان از مفهوم جدید سوژه به دست آمده از فصل سوم تاثیر پذیرفته باشد.
    Abstract
    This study is based on the idea that in confrontation of various thought systems, each system is undoubtedly influenced by others. It seems that the analytical power of each system depends on its ability to integrate correct and appropriate points of other systems while staying loyal to its fundamental elements. One of the main problems in this confrontation is the cognition of the fundamental elements of that system; the elements once ignored or changed leads to the exit of the very system. This study recognizes five indices, i.e., Ontological, Epistemological, Anthropological, Methodological, Axiological as fundamental elements, and doing so, it achieves an irrefutable frame for Marx’s thought system. Then, based on this frame, it benefits from other philosophical contemplations of other thinkers as regards the issue of the Subject and hence presents a new explanation of Marxian Subject. Once this new philosophical explanation is achieved and based on it I am going to present a new explanation of Class in Marx’s thought as a sociological concept.