عنوان پایاننامه
پیش بینی تغییرات خصوصیات فیزیکو شیمیایی پودر آب شاتوت در فرآیند خشک کردن پاششی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 4045;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 45820
- تاریخ دفاع
- ۲۳ شهریور ۱۳۸۹
- استاد راهنما
- احمد کلباسی اشتری, زهرا امام جمعه
- دانشجو
- محبوبه فضایلی
- چکیده
- در این پژوهش اثر خشک کردن پاششی بر روی خصوصیات فیزیکی وشیمیایی پودرآب شاتوت بررسی گردید. جهت انجام2-1 فرایند از یک خشککن پاششی آزمایشگاهی استفاده شد. به منظور دستیابی به یک محصول بهینه اثر حامل های مختلف مالتودکسترین با معادل دکستروز 6، 9 و 20 و صمغ عربی با غلظت های مختلف 8، 12 و 16%، اثر دمای هوای ورودی در سه سطح C? 110، 130 و 150 و سرعت هوای ورودی در سه سطح L/h400، 600 و 800 مورد آزمایش قرار گرفت. در نهایت تأثیر ترکیبی از مواد افزودنی مختلف بررسی شد. سپس اثر این عوامل بر روی راندمان، تغییرات رنگ، محتوای آنتوسیانین کل، فعالیت آنتی اکسیدانی، دانسیته، فعالیت آبی و حلالیت نمونه های خشک شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد افزایش دما باعث افزایش راندمان و میزان قهوه ای شدن و کاهش میزان آنتوسیانین، فعالیت آنتی اکسیدانی و دانسیته ظاهری می شود، افزایش غلظت مواد حامل باعث افزایش راندمان و کاهش میزان آنتوسیانین، فعالیت آنتی اکسیدانی، دانسیته ظاهری و میزان قهوه ای شدن می شود و افزایش سرعت هوای ورودی باعث افزایش راندمان، دانسیته ظاهری و میزان قهوه ای شدن و کاهش میزان آنتوسیانین، فعالیت آنتی اکسیدانی می شود. در پایان پیش بینی خصوصیات فیزیکوشیمیایی پودر آب شاتوت با مدل سازی شبکه عصبی انجام گرفت، به این منظور از پرسپترون چند لایه (MLP) با الگوریتم یادگیری پس انتشار خطا برای مدل¬سازی شبکه¬ها در محیط¬ NeuroSolutions استفاده شد. در نهایت مدل طراحی شده به خوبی با داده های آزمایشی تطابق داشت.
- Abstract
- The objective of this work was to study the influence of spray drying conditions on the physical and chemical properties of black mulberry (Morus nigra) powder. A lab-scale spray dryer was employed for the spray drying process. Effect of maltodextrin with different dextrose equivalents and arabic gum as carrier agents with the concentration of 8, 12, and 16% on the powder quality was investigated. Spray drying was done at three different temperatures (110, 130, and 150?C) and three compressed air flow rates (400, 600, and 800 l/h). Effects of independent variables on the drying yield, color change, bulk density, total anthocyanin content, and antioxidant activity were investigated. The results show that increasing carrier concentration causes an increase in drying yield, and a decrease in TAC, antioxidant activity, bulk density, and browning index. Higher air inlet temperature caused an increase in process yield and browning index, and a decrease in bulk density and phytochemicals. Increasing the compressed air flow rate has a positive effect on drying yield, browning index and bulk density, and a negative effect on TAC, and antioxidant activity. A supervised artificial neural network (ANN) trained by back propagation algorithms was developed to predict the quality properties of Black mulberry powder. A feed-forward multi-layered perceptron (MLP) artificial neural network trained by back propagation (BP) algorithm was selected to develop the prediction model. This model was fitted with experimental data very well.