عنوان پایان‌نامه

نقش فرایند برگزاری انتخابات بر شکل گیری و عملکرد مجلس شورای اسلامی مطالعه تطبیقی مجالس۶و۷



    دانشجو در تاریخ ۲۹ شهریور ۱۳۸۹ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "نقش فرایند برگزاری انتخابات بر شکل گیری و عملکرد مجلس شورای اسلامی مطالعه تطبیقی مجالس۶و۷" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    علوم سیاسی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP2621;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 46140
    تاریخ دفاع
    ۲۹ شهریور ۱۳۸۹
    دانشجو
    سعید ساسانی
    استاد راهنما
    سیدرحیم ابوالحسنی

    مفهوم توسعه و درد توسعه¬نیافتگی یکی از دلمشغولی¬ها و دستمایه¬های تحقیقاتی محققان و مسؤلان کشور در 100 سال اخیر بوده است. هر کس از زاویه¬ی دید خود به این مفهوم نگریسته و در مورد آن به تفکر پرداخته است. در ایران، به طور کلّی، شاهد وجود دو دیدگاه بوده¬ایم. عده¬ای معتقد هستند که برای رسیدن به توسعه و پیشرفت نیازمند اتخاذ روشهای اقتدارگرایانه هستیم و برخی معتقدند که باید با اتخاذ روشهای دموکراتیک و دخالت دادن مردم در امر توسعه، به پیشرفت دست پیدا کرد. اساس این تحقیق بر این پایه استوار است که راهی برای سنجش این دو دیدگاه در مورد ایران پیدا کند. فرضیه¬ی اصلی تحقیق اینگونه است که در ایران می¬توان با کاربست دموکراسی به معنای انتخابات آزاد و منصفانه، مسیر توسعه و پیشرفت کشور را به صورت مناسب¬تری پیمود. ما برای سنجش این دیدگاه و این فرضیه در مورد ایران، به بررسی تطبیقی فرآیند برگزاری انتخابات و عملکرد سیاسی و اقتصادی مجالس ششم و هفتم پرداختیم. آنچه از بررسی آمار و ارقام تحلیل شده در این دو انتخابات به دست آمد نشان داد که مجلس ششم، هم آزادانه¬تر تشکیل شده بود و هم عملکرد سیاسی و اقتصادی بهتری نسبت به مجلس هفتم داشت. با توجه به نتیجه¬ی مطالعه¬ی تطبیقی این دو مجلس، فرضیه¬ی اصلی تحقیق نیز که معتقد بود دموکراسی مسیر مناسبی برای رسیدن به توسعه و پیشرفت در ایران است، مورد تأیید قرار گرفت.
    Abstract
    The concept of development and undevelopment is one of the concerning and researching field for scientists and authorities. In this last 100 years, everyone saw and studied this issue from himself perspective. In Iran- generally- we had two main perspectives. Some believe that achievement to development needs to authoritarian methods, conversely some others believe we should adopt democratic methods and engage people in development process, till, we could gain prosperity. This research is going to examine two perspectives for Iran. This research main hypothesis is that we can apply democracy in Iran- as free and fair election- to gain progression and development more advantageous. To demonstrate this, we have analysis comparatively the 6th and 7th Parliament political-economic functions and elections. Output of the statistic and digits shows that the 6th Parliament that have composed more freely and it have had better political-economic function rather than 7th Parliament. Pertaining to this study our hypothesis have been accepted that acclaim for democratic methods advantage in development and progression making in Iran.