عنوان پایان‌نامه

استخراج و شناسایی ترکیبات ضد میکروبی میوه ی زرشک



    دانشجو در تاریخ ۰۲ تیر ۱۳۸۹ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "استخراج و شناسایی ترکیبات ضد میکروبی میوه ی زرشک" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 4272;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 47643
    تاریخ دفاع
    ۰۲ تیر ۱۳۸۹

    در این تحقیق به دلیل خواص درمانی و بخصوص اثر ضد میکروبی میوه زرشک آزمایشاتی در جهت جداسازی عامل ضد میکروبی زرشک سیاه و قرمز بر روی دو باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلای انجام شد. همچنین، بازده عصاره بر مبنای وزن خشک دو نوع زرشک سیاه و قرمز به دست آمد و با هم مقایسه گردید. زرشک قرمز از درصد رطوبت، درصد استخراج و همچنین از بازده عصاره بیشتری برخوردار بود. در آزمایشات میکروبی، باکتری استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به اشرشیاکلای دارای حساسیت بیشتری در برابر خاصیت ضد میکروبی هر دو نوع زرشک قرمز و سیاه و همچنین آنتی بیوتیک جنتامایسین سولفات بود. زرشک کوهی یا سیاه نسبت به زرشک قرمز از خاصیت ضد میکروبی بیشتری بر روی بر دو نوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلای برخوردار بود. در بررسی حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) زرشک سیاه، باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس در مقایسه با باکتری گرم منفی اشرشیاکلای مقاومت کمتری داشت. فرایند استخراج و سپس جداسازی فراکسیون های مختلف عصاره زرشک از هم به وسیله ستون کروماتوگرافی (بر اساس درصد ترکیب های مختلف از حلال ها) انجام شد. سپس، اثر ضد میکروبی فراکسیون های مختلف از عصاره الکلی زرشک سیاه با کمک آزمایشات میکروبی (به روش دیسک دیفوزیون) روی هردو نوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلای بررسی شد. از میان 12 فراکسیون، فقط پنج فراکسیون (6 تا 10) دارای خاصیت ضد میکروبی بر روی هر دو نوع باکتری بودند. در این آزمایش، نیز استافیلوکوکوس اورئوس در برابر عصاره مقاومت کمتری داشته و قطر هاله های ایجاد شده اطراف دیسک ها در مقایسه با اشرشیاکلای بزرگتری بود. بعضی از فراکسیون های جداشده از جمله فراکسیون 6 قرمز رنگ بودند که احتمالا آنتوسیانین ها باشند که نشان دهنده این است که این دسته از ترکیبات هم می توانند دارای خاصیت ضد باکتریائی باشند. خاصیت ضد میکروبی چربی زرشک سیاه که از قبل (توسط اتر نفت) جداشده بود نیز بررسی شد که در مورد هر دو نوع باکتری خاصیت ضد میکروبی نداشت و این موضوع نشان دهنده آن است که روغن زرشک سیاه فاقد خاصیت یا عامل ضد میکروبی است. اجزاء فراکسیون های 6 تا 10 که دارای خاصیت ضد میکروبی بودند توسط TLC خالص سازی شده و از هر جزء به طور جداگانه طیف های FT-IR وUV-VIS گرفته شد. در مجموع تعداد ترکیبات جدا شده از تمام فراکسیون های مختلف عصاره میوه زرشک سیاه که دارای خاصیت ضد میکروبی بودند به حداقل 3 وحداکثر 9 مورد رسید
    Abstract
    In this research, some experiments for the separation of anti-microbial of black barberry and red barberry were performed due to the remedial properties and especially the antimicrobial effect of barberry fruit on both Staphylococcus aureus and Escherichia coli bacteria. Also, the extraction yield was obtained based on the dry weights of the two types of barberry. Red barberry indicated higher moisture level and extraction yield. Regarding the antimicrobial experiments, S. aureus indicated more sensitivity to the antimicrobial properties of both black and red barberry as well as gentamicin sulfate antibiotic than did E. coli. Compared to red barberry, black barberry indicated higher level of antimicrobial impact on both S. aureus and E. coli. In the examination of the minimum inhibitory concentration (MIC) of black barberry, S. aureus, the gram positive bacterium showed less resistance than did E. coli, the gram negative bacterium. Fractionation of alcoholic extract of black barberry extract was performed using column chromatography (with different combinations of various solvents). Then, antimicrobial effects of the obtained fractions were investigated (by diffusion disk method) on both S. aureus and E. coli bacteria through microbial tests. Among the 12 fractions obtained here, only five fractions (6 to 10) showed anti-microbial effects on both bacteria. S. aureus showed less resistance against the extract (and as a result a larger inhibitory zone) than did E. coli. Some of the fractions, for example fraction 6, separated from the column were colorful indicating that anthocyanins, which are the colorful compounds of barberry, might be contributing to the antimicrobial properties of the extracts. The components of fractions 6-10 which were further separated using thin layer chromatography (TLC) and analyzed by FT-IR and UV-VIS spectra. Based on the results of this study, a minimum of 3 and a maximum of 9 compounds could be introduced that can have antimicrobial properties. Lipids extracted from black barberry prior to ethanol extraction, indicated no antibacterial properties against both bacteria studied here. Keywords: Antimicrobial, Barberry, Escherichia coli, Staphylococcus aureus.