عنوان پایاننامه
اثر سطوح مختلف ذرت سیلو شده و مکمل چربی بر عملکرد گوسالههای نرهلشتاین
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی- تغذیه دام
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 5243;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 57031
- تاریخ دفاع
- ۱۷ بهمن ۱۳۹۱
- دانشجو
- حسین ذکریاپوربهنمیری
- استاد راهنما
- مهدی گنج خانلو
- چکیده
- در این مطالعه به منظور بررسی اثر افزودن سطوح مختلف روغن ماهی و علوفه یونجه و ذرت سیلو شده بر عملکرد پروار و ترکیب و کیفیت لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجه¬های خونی، فعالیت جویدن و پروفایل اسیدهای چرب لاشه 36 گوساله نر هلشتاین با میانگین وزن اولیه 61± 345 کیلوگرم در قالب طرح کاملا تصادفی و به صورت فاکتوریل 3×2 (3 سطح صفر، 1.5 و 3 درصد روغن ماهی و دو سطح 10 و 20 درصد یونجه خشک) به مدت 90 روز آخر پروار مورد استفاده قرار گرفت. بین تیمارها تفاوت معنی¬داری از لحاظ افزایش وزن روزانه، مصرف ماده خشک، ضریب تبدیل غذایی وجود نداشت. سطح بالای روغن ماهی، صرف نظر از نسبت یونجه در جیره باعث کاهش مصرف خوراک شد(01/0P=). سطح بالای یونجه خشک باعث کاهش مصرف ماده خشک شد(0004/0 P =). سطح بالای روغن ماهی،صرف نظر از سطح یونجه در جیره باعث افزایش وزن کبد(05/0 P =)، وزن لاشه گرم(004/0 P =)،وزن لاشه سرد(01/0 P =) و درصد لاشه(01/0 P=) شد و همچنین باعث کاهش ضخامت چربی زیر جلد شد(01/0 P=). غلظت نیتروژن آمونیاکی (03/0P =) در این سطح از روغن ماهی نسبت به سطوح دیگر آن کمتر بود. سطح 20 درصد علوفه یونجه در مقایسه با سطح 10 درصد آن باعث افزایش نیتروژن آمونیاکی از 97/6 به 57/8 شد (03/0 P = ). سطح بالای روغن ماهی بالاترین میزان جویدن به ازای کیلوگرم ماده خشک مصرفی و جویدن به ازای کیلوگرم الیاف موثر فیزیکی مصرفی را داشت که این میزان با سطح 5/1 درصد روغن ماهی تفاوت معنی¬دار داشت (006/0 و 0001/0 P =) اما با سطح صفر روغن ماهی اختلاف معنی¬داری نداشت. کل زمان نشخوار تحت تاثیر سطوح مصرف روغن ماهی قرار نگرفت در حالی که مدت زمان نشخوار به ازای کیلوگرم ماده خشک مصرفی (009/0P =) و کیلوگرم الیاف فیزیکی موثر مصرفی (0001/0P =) در سطح بالای مصرف روغن ماهی بیشترین بود که تفاوت آن با سطح 5/1 درصد روغن ماهی معنی¬دار بود ولی با سطح صفر آن تفاوت معنی¬داری نداشت. سطح بالای علوفه یونجه در جیره صرف نظر از سطوح مکمل روغن ماهی باعث کاهش زمان جویدن کل (001/0P =) و افزایش زمان جویدن به ازای کیلوگرم الیاف فیزیکی موثر شده است (003/0P =) در حالی که بر زمان صرف شده برای جویدن کیلوگرم ماده خشک مصرفی تاثیر معنی¬داری نداشته است. مدت زمان صرف شده برای خوردن کیلوگرم ماده خشک و کیلوگرم الیاف فیزیکی موثر (0001/0P =) در گوساله¬های مصرف¬کننده سطح بالای یونجه بیشتر بود هرچند این تفاوت برای کیلوگرم ماده خشک مصرفی معنی¬دار نبود. کل زمان نشخوار در تیمارهای با سطح بالاتر یونجه نسبت به سطح پایین آن به طور معنی¬داری کمتر بود (0003/0P =). زمان صرف شده برای نشخوار کردن کیلو گرم ماده خشک مصرفی و کیلوگرم الیاف موثر فیزیکی در بین تیمارهای با نسبت¬های مختلف علوفه یونجه تفاوت معنی-داری نداشت. ترکیب افزایش سطح روغن ماهی در جیره صرف نظر از نسبت علوفه در جیره باعث افزایش کلسترول پلاسما (0004/0 p=) و در پی آن افزایش غلظت کلسترول گوشت (0025/0 p=) شد. مکمل کردن روغن ماهی میزان اکسیداسیون گوشت 2 ماه پی از کشتار را به طور معنی¬داری افزایش داد(0001/0 p= ).مکمل کردن روغن ماهی به جیره باعث افزایش معنی¬داری در میزان نسبی DHA و EPA چربی عضله چشمی شده است (به ترتیب با 0001/0 p = و0001/0 p = ). همچنین مکمل کردن روغن ماهی به ترتیب باعث افزایش غلظت اسیدهای چرب n-3 (0001/0 p = ) و در پی آن کاهش معنی¬دار نسبت اسیدهای چرب n-6 به n-3 شد (0001/0 p = ).افزایش سطح روغن ماهی در جیره باعث افزایش معنی¬دار غلظت CLA (0001/0 p =) و VA (0001/0p =) شد.
- Abstract
- 36 Holstein male calves with initial BW of 345±61 kg were weighted and randomly assigned to 6 treatments following a 3×2 factorial arrangement, with 3 concentrate level of fish oil (0, 1.5 and 3 % of DM) and 2 levels of alfalfa (10 and 20 % of alfalfa hay versus 20 and 10 % of corn silage) to investigate the effect of fish oil supplementation and ratio of alfalfa hay and corn silage in diet on performance, carcass characteristics, blood parameters, digestibility, rumen parameters and carcass fatty acids profile. The experiment began following a period of addaptation (2 weeks). Calves were slaghtered at the end of period (90 days) and carcass characteristics were recorded. There was not any significant differences for ADG, DMI and feed conversion. highest level of fish oil reduced DMI (P<0.01) regardless of alfalfa portion. High alfalfa level in diet decreased DMI (P<0.01) regardless of fish oil supplementation. Highest level of fish oil increased hepatic (P<0.05), hot (P<0.01) and cold (P<0.01) carcass weight and carcass percentage (P<0.01) and also reduced subcutaneous fat thickness (P<0.01). Total tract digestibility and rumen parameters were not affected by dietary treatments.Second level of fish oil caused higher rumen pH (P<0.01) and lower concentration of amonia (P<0.05) compared to other levels. High proportion of alfalfa hay increased amonia concentration (P<0.05) regardless of fish oil level. Highest level of fish oil caused highest time of chewing activity per kg of DM and peNDF>1.18 (P<0.01). Total eating time, eating time per kg DM and peNDF>1.18 were lowest in 1.5 % of dietary fish oil (P<0.01). Total rumination time was not affected by fish oil supplementation, while rumination time per kg of DM and peNDF>1.18 was highest in 3 % of fish oil supplementation (P<0.01). High dietary alfalfa hay proportion reduced total chewing activity (P<0.01) and enhanced chewing activity per kg of peNDF>1.18 (P<0.01), whereas did not influenced chewing activity per kg of DM. Eating time per kg of DM and peNDF>1.18 (P<0.01) was higher in treatments with higher proportion of alfalfa, however this difference was not significant for DM. Total rumination time was lower in treatments with higher proportion of alfalfa (P<0.01). Addition of fish oil increased the plasma level of cholesterol and subsequently increased the concentration of meat cholesterol (P<0.01). Fish oil supplementation the longissimus dorsi muscle oxidation content at 2 months of storage. Fish oil supplementation increased the proportion of EPA and DHA in longissimus dorsi muscle (P<0.01). fish oil addition increased the concentration of n-3 fatty acids and subsequently reduced n-6:n-3 (P<0.01). The concentration of CLA and VA were increased as a consequence of fish oil supplementation (P<0.01). The results of this study demonstrate that fish oil can be supplemented to feedlot diet in order to enhance the concentration of healthy fatty acids in ruminant products. Moreover, alfalfa hay can be replaced by corn silage to mitigate the likely deleterious effect of fat supplement on DMI.