عنوان پایاننامه
مطالعه اثر تغذیه آهن و نیتروژن در صفات کیفی، کمی و انبار مانی سیب رقم گالا در کشت متراکم V شکل
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 67248;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6376
- تاریخ دفاع
- ۲۱ بهمن ۱۳۹۳
- استاد راهنما
- علیرضا طلایی, مصباح بابالار
- دانشجو
- خدیجه جلیلی
- چکیده
- تولید میوههای با کیفیت و قابلیت انبارداری بالا در سیب، از اهمیت بالایی برخوردار است. در تحقیق حاضر اثر تغذیهی آهن در سه سطح متفاوت (0، 5 و 10 میلیگرم در لیتر کلات آهن) به صورت محلولپاشی روی درختان و سه سطح نیتروژن (20، 40 و 60 میلیگرم در کیلوگرم خاک به صورت نیترات آمونیوم) به صورت کاربرد خاکی در باغ، بر صفات کیفی، کمی و انبارمانی سیب رقم گالا (Malus domestica cv.Gala) پیوند شده روی پایه M9) Maling-9) در کشت متراکم V شکل بر ویژگیهای میوه در زمان برداشت و طی مدت انبارمانی مورد بررسی قرار گرفت. این طرح به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مرکز تحقیقات گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز دانشگاه تهران واقع در شهر کرج در سال 1391 انجام شده است. تغذیهی نیتروژن و آهن در طی فصل رشد در سه نوبت در فواصل یک ماهه بعد از تاریخ تمام گل بر درختان اعمال گردید و برداشت میوهها در تاریخ 7 مرداد 1391 انجام شد. اندازهگیری شاخصهای کمی و کیفی در زمان برداشت و تغییرات آنها طی انبارمانی میوهها هر 45 روز یکبار تا پایان انبارمانی (180 روز) انجام شد. طبق نتایج این تحقیق سطوح نیتروژن استفاده شده منجر به حفظ اسیدها، ترکیبات فنلی، سطح برگ، محتوای نیتروژن برگ، فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز، محتوای ویتامین ث و آنتی اکسیدانهای کل میوه در طی انبارداری گردید. با افزایش غلظت نیتروژن میزان ویتامین ث و آنتی اکسیدانهای کل کاهش یافت. سطوح آهن بکار برده شده نیز منجر به افزایش فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز، محتوای ویتامین ث، pH میوه و حفظ سفتی بافت میوه در طی انبارداری گردید. با افزایش سطوح آهن محتوای فنل کل کاهش یافت. همچنین تیمارهای مورد استفاده اثر قابل توجهی بر میزان عناصر برگ و میوه نشان دادند. اثر انبارمانی بر شاخصهای اندازهگیری شده معنیدار بود و با افزایش مدت انبارداری کیفیت میوهها کاهش یافت. کلمات کلیدی: انبارمانی، آنتی اکسیدانها، سیب ?گالا?، ویژگیهای رنگی، فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز، فنل کل، عناصرغذایی
- Abstract
- The production of high quality fruit and shelf life of apple fruits, is of great importance. In present study the effects of three different levels of iron (0, 5 and 10 mg/l Fe-EDDHA) as foliar application and three different levels of nitrogen (20, 40 and 60 ppm NH4NO3) as soil application on quantity and quality characteristics and storage of apple (cv. Gala) grafted on M9 (Maling-9) in the intensive V-shap culture were evaluated at harvest time and during the storage. The experiment was carried out using a factorial completely randomized block design (CRBD) with three replications in the experimental field of Horticulture Research Station of University of Tehran, Alborz, in 2013. Nitrogen and iron nutrients were applied to the trees during the growing season at three times (every month) after the full bloom and the harvest was done at 9 September. Quantitative and qualitative indices measured at harvest time and during storage period every 45 days until the end of storage (180 days in storage). Results indicates that nitrogen resulted to preserving of fruit acidity, phenolic compounds, leaf area, leaf nitrogen content, nitrate reductase activity, vitamin C and total antioxidants contents during storage. By increasing of nitrogen concentration the amount of vitamin C and total antioxidants decreased. Also iron levels lead to increased nitrate reductase enzyme activity, vitamin C content and maintaining of fruit pH and firmness during storage. Total phenol content decreased with increasing iron levels. The used treatments showed a significant effect on the elements concentrations of leaves and fruit. Storage effect on measured parameters was significant and with increasing duration of storage fruit quality was decreased.