عنوان پایان‌نامه

نظام حمایتی حقوق مالکیت فکری در خصوص فن آوری های زیستی



    دانشجو در تاریخ ۰۳ تیر ۱۳۸۷ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "نظام حمایتی حقوق مالکیت فکری در خصوص فن آوری های زیستی" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    حقوق خصوصی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 37759;کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP2203
    تاریخ دفاع
    ۰۳ تیر ۱۳۸۷
    دانشجو
    سهیل جدی
    استاد راهنما
    فرهاد ایرانپور

    برای طرح ابتدائی مسئله می‎توان گفت که یک رابطه و پیوستگی مهم میان تولیدات و فن‎آوری‎های زیستی و حقوق مالکیت فکری وجود دارد. این رساله در مباحث خود، مشکلات و مسائلی را که بر سر راه حمایت از فن‎آوری‎های زیستی وجود دارد مورد بررسی قرار خواهد داد و در این زمینه نقش حقوق مالکیت فکری و نیز قوانین بین‎المللی و کنوانسیون‎هایی که در این زمینه وضع شده است، درخور توجه می باشد. حمایت از اختراعات بیوتکنولوژی، در سه قلمرو حمایت از فرآورده‎های زیستی در رابطه با انسان و حیوان و گیاه می‎تواند مورد مطالعه قرار بگیرد و آنچه بیش از هر مبحث دیگری می‎تواند موضوع تعارضات و اختلافات باشد، جنبه‎های گوناگون محصولات و فرآورده‎های بیوتکنولوژی و رژیم‎های حقوقی حمایت از این فن‎آوری‎ها خواهد بود. مباحث مربوط به نظام بین‎المللی حقوق مالکیت فکری در عرصه فن‎آوری زیستی، با شدت و فشردگی غیرقابل وصفی در جامعه جهانی در حال انجام است و از این رو نتایج آن حائز اهمّیت فراوانی برای حفظ منافع ملّی خواهد بود. به طور کلّی، حقوق مالکیت فکری، اکنون چنان گستره‎ای بر جهان تجارت یافته است که دیگر، در اکثر کشورها (نه فقط کشورهای توسعه یافته)، تجارت بدون در نظر گرفتن استانداردهای حقوق مالکیت فکری، به هیچ انجامی نمی‎رسد. هر تاجر یا موسسه تجاری و تولیدکنندگان کالاها و خدمات، از بدو شروع پروژه‎های خود تا پایان آنها و حتی سالها پس از اتمام پروژه‎ها، با دهها مساله مرتبط با حقوق مالکیت فکری برخورد دارند و ناگزیر از حل آن مسایل هستند. در این میان، حمایت از اختراعات زیست فناوری (بیوتکنولوژی)، از مواردی است که می‎تواند موجبات سودآوری و سرمایه‎گذاری فراوانی را برای کشور به ارمغان آورد. نگاهی به مراکز علمی و تحقیقی زیست فناوری کشور و محققان توانای ایرانی که روند جذب آنان به کشورهای صنعتی نگران کننده است، گواه این مدعاست. در واقع زیست فناوری و حقوق مالکیت فکری، هر دو از دانش‎های نوین و ارزشمند جهان کنونی هستند و برخورد این دو با یکدیگر، در تمام جهان از مسایل روز علمی به شمار می‎آید.
    Abstract
    There is an important relationship between Biotechnological Products and intellectual Property Law. This dissertation looks at some of the problems facing biotechnology patenting at the present time and the role of intellectual property Law. So, we can consider about this subject, international laws and conventions with Iranian patent Law. We can consider three important categories in this subject and these categories are: protection of human, animals and plants.