عنوان پایان‌نامه

بررسی اثرات سطوح مختلف انرژی و پروتئین خام خوراک بر عملکرد جوجه‏های گوشتی بلدرچین‏های ژاپنی



    دانشجو در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی اثرات سطوح مختلف انرژی و پروتئین خام خوراک بر عملکرد جوجه‏های گوشتی بلدرچین‏های ژاپنی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 4775;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 52262
    تاریخ دفاع
    ۳۰ بهمن ۱۳۹۰
    دانشجو
    ندا شیخ
    استاد راهنما
    حسین مروج

    به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف انرژی قابل سوخت¬و¬ساز و پروتئین خام جیره بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه¬های خونی بلدرچین¬های ژاپنی (41-5 روزگی) آزمایشی به روش فاکتوریل 5 × 3 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار برای هر تیمار و 40 پرنده در هر تکرار انجام شد. بدین منظور 15 جیره غذایی حاوی سه سطح انرژی قابل سوخت¬و¬ساز (2800, 2900 و 3000 کیلوکالری بر کیلوگرم) و پنج سطح پروتئین خام (22, 23, 24, 25 و 26 %) تهیه شد. کشتار و خون¬گیری در پایان دوره جهت بررسی خصوصیات لاشه و فراسنجه¬های خونی شامل غلظت کلسترول و هورمون¬های تیروکسین و تری¬یودوتیرونین صورت گرفت. نتایج نشان داد بین سطوح انرژی و پروتئین در مورد هیچ یک از فراسنجه¬ها اثر متقابل وجود نداشت. با افزایش انرژی قابل سوخت¬و¬ساز جیره از 2800 و 2900 به 3000 کیلوکالری بر کیلوگرم، افزایش وزن روزانه و وزن نهایی افزایش یافت (001/0P<) و ضریب تبدیل غذایی کاهش پیدا کرد (01/0P<). انرژی قابل سوخت¬و¬ساز جیره بر خوراک مصرفی و همچنین بازده لاشه و درصد سینه، ران و کبد تاثیر معنی¬دار نداشت. غلظت کلسترول در نرها و ماده¬ها با افزایش انرژی قابل سوخت¬و¬ساز از 2800 به 3000 کیلوکالری بر کیلوگرم، افزایش پیدا کرد (05/0P<). غلظت تیروکسین در نرها در مورد سطح 3000 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل سوخت و ساز نسبت به دو سطح دیگر بالاتر بود (01/0 P<). از سویی دیگر غلظت تری¬یودوتیرونین نرها در مورد سطح 2800 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل سوخت و ساز نسبت به دو سطح دیگر کمتر بود (0001/0 P<). همچنین با افزایش انرژی قابل سوخت و ساز از 2800 به 3000 کیلوکالری بر کیلوگرم، غلظت تیروکسین ماده¬ها افزایش پیدا کرد (05/0 P<). هیچ یک از صفات به غیر از غلظت تیروکسین تحت تاثیر پروتئین قرار نگرفتند. غلظت تیروکسین در نرها در مورد جیره¬های حاوی 26% پروتئین نسبت به جیره¬های حاوی 22% و 23% پروتئین بالاتر بود (05/0P<) و در ماده¬¬ها در مورد جیره¬های حاوی 25% و 26% پروتئین نسبت به 22% و 23% پروتئین بیشتر بودند (01/0P<).
    Abstract
    The present study was conducted to evaluate the effect of feeding different levels of metabolizable energy and crude protein on performance and carcass characteristics and blood factors of Japanese quails from 5 to 41d of age . The experiment was designed with three levels of dietary energy (2800, 2900 and 3000 kcal ME kg?1) and five levels of crude protein (22, 23, 24, 25 and 26%) in a 3×5 factorial arrangement in a completely randomized design. On day 41, the birds were slaughtered to examine carcass characteristics. Also blood samples were collected at the end of the study to determine cholesterol ,thyroxine and triiodothyronine concentration in serum. There was no interaction between the two factors. The quails fed with diet containing 3000 kcal ME kg?1 show a significant increase in daily weight gain and final body than other two levels (P<0.001). Furthermore, feed conversion ratio was decreased in this circumstance (P<0.01). The ME level had not any significant influence on feed intake, carcass yield and breast, thigh and liver percentage. cholesterol concentration in both sex enhanced significantly with increasing ME level from 2800 to 3000 kcal ME kg?1 (P< 0.05). thyroxine concentration for males fed 3000 Kcal ME kg?1 diet was significantly higher than two another levels (P< 0.01). In the other hand, triiodotyronine coentration in males was declined using diets containing 2800 kcal ME kg?1(P< 0.0001). Also thyroxine concentration in females increased significantly with increasing ME level from 2800 to 3000 kcal ME kg?1 (P< 0.05). In spite of thyroxine concentration, non of the measured characters had been influenced by protein levels. Males thyroxine concentration for 26% of crude protein level was higher rather than 22% and 23% levels (P< 0.05). Femals thyroxine concentration increased in diets with 25% and 26% crude protein in comparison with 22% and 23% (P< 0.01).