عنوان پایان‌نامه

تاثیر دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران بر روابط پاکستان در دوره بعد از انقلاب اسلامی



    دانشجو در تاریخ ۲۵ آذر ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تاثیر دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران بر روابط پاکستان در دوره بعد از انقلاب اسلامی" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    علوم سیاسی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP3469;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 61560;کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP3469;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 61560
    تاریخ دفاع
    ۲۵ آذر ۱۳۹۲
    استاد راهنما
    ابراهیم متقی

    شرایط جدید نظام بین الملل باعث شده تا مؤلفه های جدیدی در ساختارهای رسمی بین المللی نقش ایفا کنند. پایان جنگ سرد و اولویت های امنیتی کشورها، توجه بیشتر به اقتصاد در سیاست های جهانی، مطرح شدن بازیگران جدید و اهمیت یافتن افراد و نهادهای غیر دولتی در جهان موجب شده است تا کشورها برای تأمین منافع ملی خود، علاوه بر روش های گذشته، ابزارها و راه های جدیدی را به کار بگیرند که مهمترین آن را می توان بهره گیری از دیپلماسی عمومی دانست که در کنار دیپلماسی سنتی که از دیرباز وجود داشته است، امروزه به عنوان شکل جدید دیپلماسی در راستای تحقق منافع ملی کشورها به کار می رود. جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بازیگران نظام بین الملل، برای پیشبرد اهداف و منافع مورد نظر خود توجه جدی به کاربرد دیپلماسی عمومی در عرصهء سیاست خارجی نموده است. یکی از مهمترین نقاط هدف در این عرصه کشور مسلمان و همسایهء پاکستان می باشد که دارای اشتراکات دینی، فرهنگی، جفرافیایی و تاریخی با ج.ا.ایران می باشد. در این پژوهش کشور مذکور به عنوان مطالعهء موردی در بررسی تأثیر دیپلماسی عمومی ج.ا.ایران در روابط با این کشور انتخاب شده است و در پی آن است که دریابد، دیپلماسی عمومی ج.ا.ایران چه تأثیری در روابط با کشور پاکستان داشته است. بنابراین با نگاهی آسیب شناسانه نگارنده این فرضیه اصلی را مورد آزمون قرار می دهد که با توجه به اشتراکات فرهنگی، تاریخی، جغرافیایی و مذهبی، دیپلماسی عمومی ج.ا.ایران باعث گسترش روابط دو کشور در حوزه های فرهنگی، تاریخی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی در دوره زمانی بعد از انقلاب اسلامی شده است.