عنوان پایاننامه
تاثیر تغذیه کنجاله کلزا و سویای فرآوری شده با سطوح مختلف تانن پوسته پسته بر عملکرد پروار و فراسنجههای خونی گوسالههای نر هلشتاین
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی- تغذیه دام
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 5841;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 62070
- تاریخ دفاع
- ۳۰ شهریور ۱۳۹۲
- دانشجو
- علیرضا جولازاده
- استاد راهنما
- مهدی دهقان بنادکی
- چکیده
- این مطالعه به منظور بررسی تاثیر کنجاله سویای فرآوری شده با سطوح مختلف تانن استخراج شده از پوسته پسته بر روی عملکرد، پارامتر¬های خونی و شکمبه¬ای و خصوصیات لاشه گوساله های نر هلشتاین انجام شد. جهت انجام این تحقیق، 28 راس گوساله نر هلشتاین با میانگین وزنی 63±256 کیلوگرم و میانگین سنی 7 ماه، به چهار جیره آزمایشی (7 گوساله در هر تیمار) اختصاص داده شدند. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. مدت انجام این پژوهش 92 روز، که 10 روز اول آن به عنوان دوره عادت دهی به جایگاه و جیره آزمایشی در نظر گرفته شد. جیره¬های آزمایشی با استفاده از نرم افزار NRC 1996 (نیاز غذایی گاو¬های گوشتی) تنظیم شد و دارای 30 درصد علوفه و 70 درصد کنسانتره در ماده خشک بود. کلیه اقلام جیره¬ها برای تیمار¬های آزمایشی یکسان بود، بجز کنجاله سویا که در یک سطح شاهد(بدون فرآوری) و سه سطح 5، 10 و 15(عصاره تانن پوست پسته در فرآوری کنجاله سویا) درصد جداگانه به جیره¬ی پایه افزوده ¬شد و در اختیار دام¬های هر تیمار قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده تفاوت معنی¬داری بین جیره¬ها از لحاظ ماده خشک مصرفی مشاهده نگردید، ولی گوساله¬های تغذیه شده با سطح 15 درصد تانن از نظر عددی مقدار ماده خشک کمتری نسبت به سایر تیمار¬ها مصرف کردند. افزایش معنی-داری(05/0>p) بین ضریب تبدیل غذایی و افزایش وزن روزانه گوساله¬های تغذیه شده با جیره¬های مختلف مشاهده شد و بازده خوراکی در تیمار چهار (سطح 15 درصد تانن پوسته پسته در فرآوری کنجاله سویا) تفاوت معنی داری در سطح (05/0>p) با تیمار شاهد داشت. تفاوت معنی داری بین خصوصیات لاشه در گوساله¬های تغذیه شده با جیره¬های مختلف مشاهده نشد. فراسنجه¬های پلاسمای خون مانند گلوکز، تری گلیسرید و نیتروژن اوره¬ای خون نیز تحت قرار نگرفت ولی مقدار کل پروتئین پلاسما و آلبومین در مقایسه با تیمار شاهد افزایش یافت. فراسنجه های تخمیر شکمبه مثل کل اسید های چرب فرار و تک تک آنها نیز بطور معنی دار تحت تاثیر تیمار تیمار¬های آزمایشی قرار نگرفت. بر اساس نتایج بدست آمده کل تعداد پروتوزوآی موجود در مایع شکمبه و همچنین مقدار نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه با افزایش سطوح تانن بطور معنی داری کاهش یافت. قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، ماده آلی، چربی و پروتئین خام و NDF نیز تحت تاثیر تیمار¬های آزمایشی قرار نگرفت. نتیجه این پژوهش نشان می¬دهد که فرآوری کنجاله سویا با تانن استخراج شده از پوسته پسته، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراکی را در گوساله-ها بهبود داد ولی تاثیر معنی داری بر قابلیت هضم ظاهری خوراک، فراسنجه¬های تخمیر شکمبه¬، فراسنجه¬های پلاسمای خون و خصوصیات لاشه گوساله¬ها نداشت.
- Abstract
- This study was carried out to determine the effects of soybean meal treatment with different levels of tannins extracted from pistachio hulls on performance, ruminal fermentation and blood metabolites and carcass characteristics, in Holstein steers. 28 Holstein steers, with an average initial body weight (296±56 kg BW) at 6-7 months of age,were allocated in a completely randomized design with four treatments. Treatments included: (1)control(SBM without tannin) (2)SBM with 5% tannin (3)SBM with 10 tannin (3) SBM treated with 15% tannin.Animals were kept in individual pens with self-mangers and experimental period was 94 days. tannin treatments did not affect (P>0.05)ON initial BW, final BW and DMI but There was significant difference among treatment 15% and control in ADG (P>0.01) and feed efficiency (P>0.05) traits (G:F, residual feed intake).There was no effect (P>0.05) of tannin supplementation on the carcass characteristics and Chemical composition of meat And liver except in meet CP AND DM. Treating SBM with tannin extract increased meet CP and dm at the 15% level.total and individual volatile fatty acids (VFA) in the rumen were not affected by the tannin (P>0.05). However, tannin supplementation decreased ruminal protozoa count and Concentrations of NH3-N and rumen pH. There was no effect (P>0.05) of tannin supplementation on DM ,organic matter,EE and CP digestibility in diets. There was no effect (P>0.05) of tannin supplementation on blood metabolites such as: BUN, Triglycerid and glucose but caused increase plasma albomin (P<0.01) and total protein(P<0.01). The results of this experiment indicate that supplementation diet with pistachios tannin increased ADG and improved FCR, but have no effects on nutrition digestibility, carcass characteristics and meat quality in Holstein steers.