عنوان پایان‌نامه

تاثیر فیتاز در نیاز آهن مرغ مادر گوشتی



    دانشجو در تاریخ ۲۴ تیر ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تاثیر فیتاز در نیاز آهن مرغ مادر گوشتی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 5455;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 58979
    تاریخ دفاع
    ۲۴ تیر ۱۳۹۲

    این آزمایش برای تعیین تاثیر آنزیم فیتاز روی نیاز آهن مرغ¬های مادر گوشتی در اواخر دوره تولید انجام گردید.96 قطعه مرغ مادر گوشتی سویه کاب 500 در سن 59 هفتگی پس از وزن¬کشی در قفس¬های یک طبقه از جنس گالوانیزه و ابعاد(عمق 38 سانتی¬متر × عرض 30 سانتی¬متر ×ارتفاع 45 سانتی متر) قرار گرفتند.مرغ¬هابه مدت 3 هفته جهت تخلیه ذخایر آهن بدن خودبا جیره ای نیمه خالص حاوی37 میلی گرم بر کیلوگرم آهنتغذیه شدند. در سن 62 هفتگی، مرغ¬هابه طور تصادفی به 8 تیمار در 4 تکرار و 3 قطعه مرغ در هر تکرار اختصاص یافتند.این آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کامل تصادفی انجام شد که تیمارهای آزمایشیشامل 2 سطحآنزیم فیتاز(صفر، 600 U/kg) و4سطح آهن(82 ،67 ،52 ،37 میلی‌گرمبرکیلوگرم) بودند. مرغ ها از سن 62 تا 68 هفتگی با جیره¬های آزمایشی تغذیه شدند و وزن بدن، تولید تخم-مرغ و وزن تخم¬مرغ در طول 6 هفته آزمایش اندازه گیری گردید. در پایان آزمایش وزن توده تخم¬مرغ نیز مورد محاسبه قرار گرفت.در 68 هفتگی 2 قطعه مرغ¬ از هر تکرار کشتار و صفات لاشه اندازه¬گیری شدند. آهن جیره تاثیر معنی-دار روی وزن تخم¬مرغ داشت در حالی که اثر متقابل آهن و فیتاز روی تولید تخم¬مرغ، وزن بدن و وزن توده تخم¬مرغ دارای تاثیر معنی¬دارنبود. افزایش سطوح آهن جیره باعث افزایش معنی¬دار آهن سرم (01/0P<)، طحال(066/0P<)، کبد(062/0P<)، مغز استخوان (051/0P<)شد. اضافه کردن آنزیم فیتاز به جیره باعث افزایشمعنی¬دار غلظت آهن زرده تخم¬مرغ و سرم خون (01/0P<) گردید. نتایج حاصل از آنالیز مدل خط شکسته نشان داد که نیاز آهن مرغ¬های مادر گوشتی در اواخر دوره تولید برای صفات عملکردی بین 64 تا 77 میلی‌گرم بر کیلوگرم (برای جیره های بدون فیتاز) و 53 تا 64 (برای جیره های تحت تاثیر فیتاز) می باشد.نتایج حاکی از آن است که آنزیم فیتاز با هیدرولیز فیتات می تواند نیاز آهن مرغ های مادر گوشتی در اواخر دوره تولید را کاهش دهد.
    Abstract
    This study was conducted to determine the effect of phytase on iron requirement of broiler breeder hens at the late stage of production cycle. Ninety-six Cobb 500 broiler breeder hens were weighed and individually placed in galvanized wire cages(45 cm height × 38 cm depth × 30 cm width) at 59 weeks of age.In order to depletion of hens iron reserved, after placement, hens were offered a semi purified iron deficient (37 mg iron/kg) diet for 3 weeks. At 62 week of age, , Hens were randomly allocated to 8 dietary treatments in a factorial arrangement with 4 replicates of 3 hens in each. Factors included 2 levelsof phytase (0, 600 U/Kg) and 4 levels of iron (37,52,67, 82 mg/kg).Hens were fed the experimental diets from 62 to 68 weeks of age. Body weight gain, egg production and egg weight were measured during 6 weeks experimental period and egg mass was calculated accordingly. At 68 week of age, 2 hens per replicate were slaughtered and carcass characteristics were measured.Iron levels of the diet had significant effects on egg weight (p<0.05).Supplementation of diet with iron and phytase had no significant effect on egg production, body weight, and egg mass. Increasing dietary iron levels significantly increased the concentration of iron in thebone marrow (P<0.051), liver (P<0.062), spleen (P<0.066) and blood serum (p<0.01). Added phytase enhanced the iron concentration of the egg yolk and serum (P<0.01). The broken line models indicated that the ranges of optimal iron requirement of broiler breeder hens for functional traits were 64 to 72(for treatments without phytase) and 53 to 64 (for treatments with phytase) mg/kg of diet.Results indicated that phytase by hydrolysis phytate can reduced the iron requirement in old broiler breeder hens.