عنوان پایاننامه
اثرات سطوح مختلف ویناس بر عملکرد تولیدی جوجههای گوشتی
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی- تغذیه دام
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6079;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 65029
- تاریخ دفاع
- ۳۱ شهریور ۱۳۹۲
- دانشجو
- سجاد صیادی
- استاد راهنما
- ابوالفضل زالی
- چکیده
- به منظور بررسی اثرات ویناس تخمیری بر عملکرد جوجههای گوشتیآزمایشفاکتوریلیبا 576 قطعه جوجهگوشتی نر سویه راس 308، در قالب طرح کامل تصادفی طراحی و اجرا شد.فاکتورها شامل سطوح مختلف ویناس تخمیری و توکسینبایندر بود. سطوح ویناس شامل سطح صفر،5/2، 5، 5/7، 10 و 5/12%و سطوح توکسینبایندر شامل سطح صفر و 1/0 درصد بود. برای هر تیمار چهار تکرار در نظر گرفته شد.در طی دوره پرورش خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک و همچنین میزان آب مصرفی در دوره آغازین، رشد و پایانی اندازه گیری شد. علاوه بر صفات عملکردی برخی پارامترها از قبیل بازده لاشه، وزن ران، سینه، سنگدان، کبد، روده کوچک، طحال و غده بورسافابریسیوس مورد بررسی قرار گرفتند.شمارش جمعیت باکتریهای روده کور شامل جمعیت لاکتوباسیلها، اشریشیاکولی، کلی فرمها و کلستریدیوم صورت گرفت. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد کهمصرف ویناس در جیره جوجههای گوشتی باعث افزایش میزان خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن و بهبود ضریب تبدیل خوراک در مقایسه با گروه شاهد شد(05/0 P<). در طی این پژوهش مشاهده شد که با افزایش مصرف ویناس، مصرف آب افزایش مییابد که این امر نیز منجر به افزایش میزان رطوبت فضولات در مقایسه با گروه شاهد شد(05/0 P<). نتایج نشان داد که ویناس باعث تغییر معنیداری در جمعیتلاکتوباسیلها، اشریشیاکولی، کلی فرمها و کلستریدیوم روده کور میگردد(05/0 P<). در واقع ویناس باعث افزایش جمعیت لاکتوباسیلها و کاهش در جمعیت اشریشیاکولی، کلی فرمها و کلستریدیوم شد. همچنین ویناس باعث تغییر در طول و وزن روده کوچک در جوجههای گوشتیشد(05/0 P<). ویناس تاثیر مثبتی در افزایش درصد سینهاز درصد وزن زنده شد اما این تفاوت معنیدار نبود. تفاوت معنیداری از نظر افزایش وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک، بین تیمارهایی که توکسینبایندر دریافت کردند و تیمارهایی که توکسینبایندر دریافت نکردند مشاهده نشد. با توجه نتایج حاصل از این پژوهش سطح 5 و 5/7% ویناس به عنوان بهترین سطح مصرف ویناس توصیه میشوند. از طرف دیگر به علت اینکه توکسینبایندر تاثیر معنیداری بر عملکرد جوجههای گوشتی نداشت، استفاده از توکسینبایندر به همراه ویناس توصیه نمیشود.
- Abstract
- An experiment was conducted to indicate the effects of fermentation Vinasse on broilerin a factorial arrangement in a completely randomized design. Factors were levels of fermentation Vinasse that were include 0, 2/5, 5, 7/5, 10 and 12/5%, and levels of toxin binder were 0 and 0/1%. Feed intake, weight gain, feed conservation rate and water consumption in phases of starter, grower and finisher was determinate. Effect of Vinasse on feed intake, weight gain and feed conservation rate was significant (P<0/05). Vinasse increased Feed intake and weight gain and improved feed conservation rate (P<0/05). The improvement on performance can be attributed to betain and residual of yeast Saccharomyces Cerevisiae. Due to high levels of minerals in Vinasse During this study it was absorbed that water consumption increased and moisture content of extract were increasing Vinasse levels in broiler chickens. According to this study Vinasse changed microbial content in cecum and morphology of intestine that can be increase digestibility and absorption of nutrition’s in broiler. There is not significant between treatments that received toxin binder and treatments that did not received toxin binder in feed intake, weight gain and feed conservation rate. According to the result of this study, 5 and 7/5% Vinasse are recommended best level of consumption. Another hands we do not counsel use from toxin binder mid vinasse.