عنوان پایان‌نامه

تعیین سطح مناسب ویناس در خوراک مرغ‏های تخم‏گذار



    دانشجو در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تعیین سطح مناسب ویناس در خوراک مرغ‏های تخم‏گذار" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 5535;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 59179
    تاریخ دفاع
    ۳۱ شهریور ۱۳۹۲

    این تحقیق به منظور تعیین ارزش غذایی ویناس (پساب حاصل از فرآیند قندگیری ملاس) و سطوح مناسب آن در جیره-ی غذایی و تاثیر آن بر عملکرد و کیفیت تخم¬مرغ تولیدی مرغ¬ تخم¬گذار تجاری سویه¬ی های¬لاین W-36در سن 70 هفتگی انجام گرفت.برای اندازه گیری انرژی قابل متابولیسم ویناس از 8 قطعه خروس بالغ نژاد ردآیلند¬رد در قالب چهار تیمار آزمایشی با دو تکرار استفاده گردید.تیمارهای آزمایشی شامل تیمار پایه و سطوح (10، 20، 30 درصد) ویناس بودند. انرژی قابل متابولیسم تصحیح شده برای ویناس 1271 کیلوکالری بر کیلوگرم برآورد گردید. پروتئین خام، ماده¬ی خشک،کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و کلر به ترتیب 71/10، 54/50، 98/2،08/0 ، 84/8 ،01/3 و 2/3 درصد در ماده¬ی خشک بود. در ادامه آزمایشی در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 252 قطعه مرغ تخم¬گذار در 7 تیمار و 6 تکرار و 6 قطعه مرغ در هر تکرار به مدت سه ماه اجرا شد. تیمارهای مورد آزمایش شامل شش سطح ویناس( 0، 3، 6، 9، 12 و 15درصد)و سطح 3 درصد ملاس بود.فراسنجه¬های مورد مطالعه شامل مصرف خوراک روزانه، درصد تخم¬گذاری، وزن تخم¬مرغ، ضریب تبدیل غذایی، توده¬ی تخم¬مرغ تولیدی، وزن پوسته، سطح پوسته تخم مرغ، وزن پوسته در واحد سطح، ضخامت پوسته، واحد هاو، شاخص زرده تخم مرغ، شاخص شکل تخم¬مرغ و رطوبت مدفوع بود.نتایج آزمایش نشان داد اختلاف معنی¬داری در وزن تخم¬مرغ تولیدی، ضریب تبدیل غذایی، وزن پوسته، سطح پوسته، وزن پوسته در واحد سطح و شاخص شکل تخم مرغ وجود نداشت، درحالی که در میانگین خوراک مصرفی، درصد تخم¬گذاری، توده¬ی تخم¬مرغ تولیدی، ضخامت پوسته، واحد هاو، شاخص زرده و رطوبت مدفوع اختلاف معنی¬داری بین تیمارها مشاهده شد(05/0P<). به طور کلی با توجه به نتایج حاصل از آزمایش به نظر می¬رسد امکان مصرف 6 درصد ویناس در خوراک مرغ¬های تخم¬گذار بدون تاثیر منفی معنی دار بر عملکرد تولیدی وجود داشته باشد، که از این راه می¬توان در هزینه¬ی خوراک و در نهایت تولید نیز صرفه جویی کرد.
    Abstract
    Thisstudywas conducted to determine thenutritve valueandproper levels of Vinasse(process wastewaterfromsugarmolasses) inthe dietandits effect on performanceand egg quality ofcommercial laying hens(Hy-LineW-36strains). For measuring metabolize energy of Vinasse was used 8 mature Roosters RhodeIsland Reds breed with 4 treatments and two replications.treatments was consistedof control diet and three levels of Vinasse(10, 20 and 30 percent)respectively. The amount of metabolize energy of vinasse was estimated 1271 kcal/kg. crude protein, dry matter, calcium, phosphorus, potassium, sodium and chloride were 10/71, 50/54, 2/98, 0/08, 8/84, 3/01 and 3/2 percent (on the basis of dry matter) respectively.Experimentin acompletely randomized designwith7 treatmentsand6replicateswith6hensineach replicatewasconductedduring a three months.The experimental treatments was consistedof 7 levels of Vinasse(0,3, 6, 9, 12and15percent)respectively and one level of molasses(3 percent). Parametersstudied includeddaily feed intake, hen day egg production, egg weight, feed conversion ratio, eggmass, egg shell weight, egg shell surface, shellweightin unitsurface, shell thickness,haughunit, yolk index,shape indexand excreta moisture was respectively.According to theexperimental results,no significant differences were showedin egg weight,feed conversion ratio, egg shell weight, egg shell surface, shellweightin unitsurface and shape indexamong different treatmentsexperimental(p>0/05), While there were significant differences in theaverage of feed intake, hen dayegg production, eggmass, shell thickness, haughunit, yolk indexand excretamoisture among treatments(p<0/05). Finally it seems that usingof 6% of Vinasseindiet of laying hens can be economical for least cost of diet without negative significantly effect on performance .