عنوان پایان‌نامه

تعهد به دادن اطلاعات در معاملات سهام



    دانشجو در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۸۸ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تعهد به دادن اطلاعات در معاملات سهام" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    حقوق خصوصی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP3094;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 54152
    تاریخ دفاع
    ۲۵ شهریور ۱۳۸۸
    دانشجو
    محمد نوروزی
    استاد راهنما
    لعیا جنیدی

    اطلاعات ارزشمند ترین دارایی ها در بازار اوراق بهادار است به نحوی که سرمایه گذاران هر قدر از اطلاعات بیشتری برخوردار باشند، در فعالیت خود در این بازار موفق تر خواهند بود. از آنجایی که اوراق سهام به راحتی در بازار اوراق بهادار مورد خرید و فروش قرار می گیرد، این امکان وجود دارد تا افرادی که موقعیت خاصی در شرکت دارند و از برنامه های آینده آن آگاهند، بتوانند از این برتری اطلاعاتی برای کسب سود نا مشروع در معاملات سهام و دیگر اوراق بهادار شرکت سوء استفاده کنند. بنابراین، مدت هاست اقتصاد دانان به این نتیجه رسیده اند که افشا صحیح اطلاعات تاثیرگذار بر قیمت سهام علاوه بر اینکه باعث کسب اعتبار شرکت های حاضر در بورس می شود، از آنجایی که احتمال تقلب در بازار را کم می کند موجبات جذب سرمایه های عمومی به بازار اوراق بهادار را فراهم می آورد. از این رو، شرکت های بورسی مکلفند وقایع مهم و تاثیرگذار بر قیمت اوراق بهادار خویش را فورا برای تمام سرمایه گذاران افشا نمایند. البته، هنگامی که ارائه اطلاعات به بورس موجب ورود زیان قابل توجه و جبران ناپذیر به شرکت های حاضر در این بازار می شود، این شرکت ها می توانند به طور موقت از ارائه اطلاعات خودداری کنند، به شرط آنکه در خلال این مدت نهایت تلاش خود را برای محرمانه باقی ماندن اطلاعات انجام دهند. نوشتار حاضر در پی آن است تا با بررسی نقادانه نظام افشای اطلاعات در بورس ایران و مقایسه آن با حقوق آمریکا و اتحادیه اروپا، نواقص کنونی این نظام را برای اطلاحات آینده به قانونگذار ایرانی پیشنهاد نموده و راهکار های لازم برای رفع آنها را پیشنهاد دهد.
    Abstract
    New-a-day, the vast extent of stock exchange market has offered to company’s insiders a great power to use their information in several ways: to trade the relevant securities on the basis of that information, to sell the information in question or , if they want to be conservative, only counsel the other investors in trade of relevant securities. The existence of these conditions is destructive for the market, in such a way that during a long period it will lead to market’s collapse. Section 46 of Iranian stock exchange law mentions this problem with brief and ambiguous phrases and leaves in confusion this new field of Iranian law. This article, by dealing with different angles of usage of inside information, seeks to reveal the necessity of fighting against this problem in order to remove the possibility 0f abuse of inside information.