عنوان پایان‌نامه

فرهنگ اصطلاحات آشپزی دوره صفویه



    دانشجو در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "فرهنگ اصطلاحات آشپزی دوره صفویه" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    زبان و ادبیات فارسی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده ادبیات و علوم انسانی شماره ثبت: 2085،;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 62777
    تاریخ دفاع
    ۲۰ بهمن ۱۳۹۲
    استاد راهنما
    میترا گلچین

    در زبان فارسی، تا آنجا که از فهرست های نسخ خطی کتابخانه های جهان بر می آید رساله های مستقل یا مرتبط در روش پخت خوردنی ها و فن طبخ، معدود و آنچه مانده سودمند و یاد آور زندگی مردم و خورد و خوراک آنان در دور? نگارش آن رساله هاست و تردید نیست گوشه هایی از نحو? زندگی و حتی کیفیت وضع مدنی و اجتماعی مردم را روشن می سازد. آشپزی ایرانی، به عنوان یکی از وجوه مهم فرهنگ خاورمیانه، در واقع مکتب مادری است که دو شاخ? مهم آشپزی جهان امروز -آشپزی هندی از یک طرف و آشپزی ترکی و عربی از طرف دیگر- از تن? اصلی آن روئیده اند. این پژوهش کوششی است برای شناساندن آشپزی دور? صفوی در جهان امروز. برای انجام این تحقیق، با بررسی نسخ خطی چاپ شده و چاپ نشده، فرهنگ‌های لغات، مجلات مرتبط، مقالات و نیز برخی کتاب‌های آشپزی تلاش شده است علاوه بر شناسایی واژگان و اصطلاحات آشپزی عصر صفوی، آداب و رسوم و سایر مسائل مرتبط با آشپزی، معرفی و توضیحات هریک به فراخور، ذکر گردد. کلیدواژه ها: عصر صفوی، آشپزی، آداب و رسوم، اصطلاحات
    Abstract
    In Persian language, as offered the manuscript terms of world books the independent thesis or related to itself method and eatable decoction and art bake are poor and what remained are useful and are remainder the life people and their feeds and period of record and is not uncertainty that apart of life people methods and even state of civil quality are clear. The Persian cookery as one of important mood in oriental culture indeed is maternal ism that two branch of important today world –in one hand Indian Turkish and Arabic cookery in other hand – have been growing in its main body. In this research is tried to recognize the safavi era cookery in today world and in order to act this research to survey letterpress or non- letterpress of manuscript, dictionary, related sentence, articles as well as some cookery books has been tried moreover to recognize of words and cooker terms in safavi era, manner and ceremonial and other problems in related to cookery are introduced and are specify the each of preambles to worthy those. Keywords: safavi era cookery, manner and ceremonial, terms