عنوان پایان‌نامه

جواز فروش و تبدیل مال موقوفه از منظر فقه و حقوق موضوعه با مطالعه تطبیقی



    دانشجو در تاریخ ۲۹ شهریور ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "جواز فروش و تبدیل مال موقوفه از منظر فقه و حقوق موضوعه با مطالعه تطبیقی" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    حقوق خصوصی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP3251;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 56501
    تاریخ دفاع
    ۲۹ شهریور ۱۳۹۱
    استاد راهنما
    محمود کاظمی

    وقف در جوامع اسلامی به دلیل نقش بسزایی که در فرایند توسعه و پیشرفت دارد از اهمیت بسزایی برخوردار است به همین دلیل یکی از موضوعاتی است که به طور برجسته و دقیق در فقه و حقوق اسلامی به آن پرداخته شده است. واقف با وقف نمودن اموال خود در واقع حق هرگونه تصرف و انتقالی را از خود سلب کرده و منافع ناشی از آن را صرف امور خیر و عام المنفعه می نماید. با این اوصاف سوالی که مطرح می شود این است که با وجود سلب و منع هرگونه تصرف و نقل و انتقالی آیا می توان مال موقوفه را تبدیل نمود و یا فروخت؟ به عبارت دیگر آیا استثنائاتی وجود ندارد که بتوان در آن موارد مال موقوفه را به فروش رساند؟ در فقه امامیه و حقوق موضوعه ی ایران موارد وجود دارد که شارع و قانونگذار، فروش مال موقوفه را تجویز نموده است. وقف در حقوق اسلامی با تراست در حقوق انگلیس و فونداسیون در حقوق فرانسه وجوه اشتراک بسیار زیادی دارد. وقف نهادی تکامل یافته در بستر حقوق اسلامی و تراست منبعث از انصاف در سیستم حقوقی انگلوساکسون و فونداسیون پیرو حقوق رومی ژرمنی است. در این پایان نامه نگارنده به بررسی هر سه نهاد فوق از لحاظ: نوع مال، قابلیت انتفاع، قابلیت قبض و اقباض و معلوم و معین بودن مال و فروش و تبدیل آن می پردازد.
    Abstract
    Charitable endowment is a significant subject since it has a remarkable role in a development and progress process. Therefore; it has been prominently and precisely considered in Islamic jurisprudence and law. Indeed; a settler of charitable endowment dispossesses himself/herself of any involvement and transference right and devotes its resulting profits to charity and public welfare. Yet; this question will arise that despite the dispossession and expropriation, whether the charitable property can be transferred or sold? In other words, are there no exceptions for charitable property to: be sold in those cases? here are some cases in Imamites jurisprudence and Iranian law, that religious legislator permits the charitable property to be sold. Endowment in Islamic law and Trust in England and Foundation in France are many subscription aspects. Endowment that produced from Islamic Law and Trust is originated from equity in system of Anglo- Saxon Law and Foundation is Following the Germanic Roman Law. In this thesis will consider to these matters: type of property, eligibility of continuance compatriot of benefit, eligibility of taking delivery and handing over, determinate and specified and sale and transference.