عنوان پایاننامه
بررسی اثر ۱- هیدروکسی کوله کلسیفرول و فیتاز میکروبی روی استفاده از فسفر فیتاته و عملکرد جوجههای گوشتی
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی- تغذیه دام
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 4983;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 54282
- تاریخ دفاع
- ۲۸ شهریور ۱۳۹۱
- دانشجو
- ایمان چاکسری
- استاد راهنما
- مجتبی زاغری
- چکیده
- برای بررسی اثر¬1?-OH-D3 در حضور آنزیم فیتاز و سطوح مختلف کلسیموفسفر و کوله¬کلسیفرولبر عملکرد و بروز ناهنجار¬های اسکلتی آزمایشی با 576 قطعه جوجه یک روزه نر (راس 308) با میانگین وزن 1±40 گرم انتخاب شد.آزمایشبه صورت فاکتوریل در قالب طرح¬کاملا تصادفی با 36 تیمار (3×2×2×3) با 4 تکرار و 4 جوجه در هر تکرار انجام شد.¬¬فاکتورها شامل 3 سطح از متابولیت 1?-OH-D3(0، 5 و10¬µg/kg)، 2 سطح آنزیم فیتاز (0 و500FTU/kg)، 2 سطح کوله¬کلسیفرول(0 و 5000 ICU/kg)و3 سطح کلسیم و فسفر (100، 75و50 درصد مقدار توصیه شده در راهنمای پرورش جوجه گوشتی سویه راس 308) بودند. در طول دوره، آب به طور آزاد و بدون افزودنی در اختیار جوجه¬ها قرار گرفت. دان روزانه براساس مقادیر پیشنهادی کاتالوگ پرورشی راس 308 توزین و در اختیار هر واحد آزمایشی قرار می¬گرفت. در انتهای دوره پس از خونگیری نمونه-های پلاسما جهت اندازه¬گیریمیزان کلسیم و آلکالین فسفاتاز پلاسماذخیره شد. در 42 روزگی 1 قطعه جوجه از هر واحد آزمایشیبراساس میانگین وزن قفس انتخاب، توزین وکشتار شد. بعد از پرکنی، وزن لاشه، سینه، ران¬ها، جگر و چربی محوطه بطنی اندازه¬گیری شد. میزان مقاومت و نیروی لازم برای شکستن استخوان درشت¬نی و میزان خاکستر و کلسیم و فسفر موجود در استخوان انگشت پا اندازه¬گیری شد. افزودن 1?-OH-D3 باعث کاهش خوراک مصرفی و همچنین کاهش وزن بدن در سنین 7، 35 و 42 روزگی گردید (05/0>P و 01/0>P).افزودن کوله کلسیفرول سبب افزایش معنی¬دار وزن بدن و بهبود ضریب تبدیل در پایان دوره شد (01/0>P). افزودن 500 واحد آنزیم فیتاز به جیره¬های حاوی 5 میکروگرم در کیلوگرم 1?-OH-D3باعث افزایش معنی¬دار وزن بدن در سنین 7 و 14 روزگی شد (05/0>P). نتایج حاصل از این پژوهش مورد استفاده پرورش دهندگان جوجه گوشتی قرار خواهد گرفت. به¬ طوریکه افزودن 5 و 10 میکروگرم 1?-OH-D3 مقاومت در برابر نیروی برشی و نیروی لازم برای ایجاد شکستدر استخوان درشت¬نی و همچنین میزان خاکستر و کلسیم انگشت پا را به¬طور خطی افزایش می¬دهد.همچنین کاهش سطح کلسیم و فسفر جیره اثرات نامطلوبی بر نیروی برشی و نیروی لازم برای ایجاد شکست در استخوان درشت¬نی و همچنین درصد خاکستر و کلسیم انگشت پا ندارد.براساس نتایج این پژوهش کاهش 25% سطوح کلسیم و فسفر اثر منفی بر وزن بدن و بروز ناهنجار¬ی¬های اسکلتی ندارد. همچنین¬1?-OH-D3 میتواند به طور موثری از بروز ناهنجاری¬های اسکلتی مانند دیسکندروپلازی درشت نی پیشگیری کند.
- Abstract
- To investigate the effect of¬¬ 1?-OH-D3 in presence of phytase enzyme and also different levels of calcium, phosphorous and cholecalciferol on broiler chickens performance and skeletal disorders.¬ Experiment was down as a compeletly randomized design in a factorial arrangement. Factors included 3 levels of 1?-OH-D3 (0,5 and 10 µg/kg), 2 levels of phytase enzyme (0 and 500 FTU/kg), 2 levels of cholecalciferol (0 and 5000 ICU/kg) and 3 levels of calcium and phosphorous (100, 75 and 50 % of the requirement). There were 4 replicates in each treatment and also 4 chickens in each replicate. The study was conducted during 42 days in animal science department of the University of Tehran. The chickens were exposed to 1 and 23 hours of darkness and light during whole period and had access to free supplement water. Diet was offered to chickens according to Ross broiler performance objectives. Blood samples were taken at the end of the experimental period to measuring plasma calcium concentration and alkaline phosphatase activity. At the end of the experimental period one chick was chosen from each pen according to average weight of pens and was slaughtered to record carcass, breast, thigh, liver and visceral fat. 1?-OH-D3 addition reduced feed intake and also body weight at the age of 7, 35 and 42 (p<0.05 and p<0.01). Enhancement of cholecalciferol in the diet cause significant increase in body weight and also improved feed conversion at the end of period (p<0.01). 500 units of phytase enzyme addition in the diet including 5 µg/kg of 1?-OH-D3 increased body weight in 7 and 14 days of age (p<0.05).The results of this study will be used in broiler breeders. Also Inclusion of 5 and 10 µg of1?-OH-D3 in the diet caused a linearly elevation in the share force, tibia bone breaking power and toe ash and calcium level. ¬Moreover,¬ reducing the dietary supplementation of calcium and phosphorous had no significant effect on above mentioned factors. These results confirm that dietary calcium and phosphorous supplement reduction can decline production cost without any detrimental influence on body weight gain and also skeletal disorders. Furthermore, 1?-OH-D3 supplementation can effectively prevent skeletal disorders such as tibial dyschondroplasia in broiler chickens.