عنوان پایان‌نامه

اثر سطوح و دوره‏های زمانی مختلف مصرف مکمل ویتامینی بر عملکرد جوجه‏های گوشتی



    دانشجو در تاریخ ۲۶ شهریور ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "اثر سطوح و دوره‏های زمانی مختلف مصرف مکمل ویتامینی بر عملکرد جوجه‏های گوشتی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 4967;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 54369
    تاریخ دفاع
    ۲۶ شهریور ۱۳۹۱
    دانشجو
    مسعود برزگر
    استاد راهنما
    حسین مروج

    این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف مکمل ویتامینی بر عملکرد و فراسنجه¬های مرتبط با ویتامین¬ها در جوجه¬های گوشتی تغذیه شده با جیره¬های بر پایه گندم و سویا در سه هفته پایانی دوره پرورش صورت گرفت. این آزمایش با 400 قطعه پرنده به صورت طرح کاملاً تصادفی با 10 تیمار و 4 تکرار و 10 پرنده به ازای هر تکرار صورت گرفت. تیمارها عبارت بودند از: تیمار 1 فاقد مکمل ویتامینی، تیمارهای 2، 3 و 4 جیره¬های حاوی 33/33% مکمل ویتامینی، تیمارهای 5، 6 و 7 جیره¬های حاوی 66/66% مکمل ویتامینی و تیمارهای 8، 9 و 10 جیره¬های حاوی 100% مکمل ویتامینی که تیمارهای 2، 5 و 8 از روزهای 22 تا 28، تیمارهای 3، 6 و 9 از روزهای 22 تا 35 و تیمارهای 4، 7 و 10 فقط از روزهای 22 تا 42 حاوی مکمل ویتامینی بودند. در سن 42 روزگی، وزن زنده و مصرف خوراک هر یک از تکرارها اندازه¬گیری و مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی محاسبه گردید. در سن 42 روزگی از هر تکرار 2 پرنده کشتار و وزن ران، سینه، چربی محوطه¬ شکمی، کبد، بورس و طحال اندازه¬گیری شد. نتایج نشان داد که حذف مکمل ویتامینی از سن 22 تا 42 روزگی، اثر معنی¬داری بر فراسنجه¬های عملکرد رشد و خصوصیات لاشه نداشت (05/0P>). همچنین نتایج نشان داد که حذف مکمل ویتامینی از سن 22 تا 42 روزگی، اثر معنی¬داری بر سیستم ایمنی (SRBC)، خاکستر، کلسیم، فسفر و استحکام استخوان پا نداشت. نتایج حاصل از ارزیابی اکسیداسیون بافتی نشان داد که جوجه¬های تغذیه شده با جیره¬های فاقد مکمل ویتامینی در مقایسه با جیره¬های حاوی سطوح مختلف ویتامین در سن 42 روزگی تفاوت معنی¬داری از نظر میزان اکسیداسیون بافتی داشتند (05/0P<). لذا با توجه به نتایج بدست آمده به نظر می¬رسد امکان کاهش سطح مکمل ویتامینی در سه هفته پایانی دوره پرورش جوجه¬های گوشتی در سیستم پرورش بستر تا 33 درصد سطح رایج فعلی بدون تأثیر منفی بر عملکرد و کیفیت گوشت منجمد شده میسر باشد.
    Abstract
    This experiment was conducted to evaluate the effects of different levels of vitamin premix during the last three weeks of rearing period on the performance and parameters relative with vitamins on broilers. Four hundred 22 days old broilers received diets containing four levels of supplementary vitamin premix (0, 33.33, 66.66 and 100%) each at different weeks of finisher period. The diets were formulated based on wheat and soybean meal, and the experiment was conducted on floor pens with 10 treatments and 4 replicates for each treatment in a completely randomized design. The dietary treatments were: T 1 without VP during 22 to 42 days and so on up to, T 10 with 100% VP each during different week of 22 to 42 days of age (control treatment with 2.5 Kg VP per Ton of feed), treatments 2, 3 and 4 with 33.33% VP, treatments 5, 6 and 7 with 66.66% VP and treatments 8, 9 and 10 with 100% VP that treatments 2, 5 and 8 only from 22 to 28, treatments 3, 6 and 9 only from 22 to 35 and treatments 4, 7 and 10 only from 22 to 42 days of age received diets. The results showed that vitamin premix reduction and withdrawal at 22 days of age did not impair on performance. The results of trial demonstrated that immunocompetence response (SRBC Total, IgG and IgM) was not affected by treatments in finisher period (P > 0.05). Results showed that reduction or withdrawal of vitamin premix from diets in different weeks of finisher period didn’t affect characteristics of bone like as ash and rigidity. TBARS values of treatment without vitamin premix were significantly higher than other treatments (P < 0.05) in the birds that slaughtered at 42 days of age. Finally, the results of this study demonstrated that it is not possible withdrawal but it can be possible to reduce vitamin supplements in finisher broilers’ diets without negative effects on performance and meat quality during the time of freezing.