عنوان پایان‌نامه

تاثیر مصرف پودر محصولات فرعی کشتارگاه طیور با ۲ روش جیره نویسی( کل اسیدهای آمینه در مقابل قابلیت هضم اسیدهای آمینه) بر عملکرد جوجه‏های گوشتی




    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 4988;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 54370
    تاریخ دفاع
    ۲۷ شهریور ۱۳۹۱
    استاد راهنما
    حسین مروج

    به منظور بررسی، تأثیر استفاده از پودر ضایعات کشتارگاه طیور بر عملکرد و خصوصیات لاشه، تعداد 400 جوجه خروس سویه راس 308 انتخاب و از سن 1 تا 45 روزگی پرورش داده شدند. این آزمایش در قالب 2 طرح مجزا بصورت کاملاً تصادفی و با 5 تیمار در هر آزمایش و 4 تکرار ( هر تکرار شامل 10 جوجه) اجرا شد. جیره¬های مورد استفاده دارای 5 سطح(0، 3، 6، 9 و 12 درصد) از پودر ضایعات کشتارگاه طیور بودند که به 2 روش کل و قابلیت هضم اسیدهای آمینه جیره نویسی شدند. در پایان آزمایش(45 روزگی) پرنده¬ها کشتار و عملکرد و خصوصیات لاشه مورد بررسی قرار گرفت. استفاده از روش¬های جیره نویسی تفاوت معنی داری را برای افزایش وزن زنده و خوراک مصرفی نشان نداد همچنین برای ضریب تبدیل غذایی هم تفاوت معنی داری مشاهده نشد اما تیمار 6 درصد قابل هضم دارای بهترین ضریب تبدیل غذایی بود. از لحاظ صفات، چربی محوطه بطنی، درصد سنگدان و درصد ران اختلاف معنی داری بین دو روش جیره نویسی مشاهده شد که جوجه¬های مربوط به روش جیره نویسی کل دارای بیشترین میزان چربی محوطه بطنی، درصد سنگدان و درصد ران بود. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از 6 درصد از پودر ضایعات کشتارگاه طیور به روش جیره¬نویسی اسیدهای آمینه قابل هضم دارای بهترین ضریب تبدیل غذایی و وزن زنده بود. همچنین استفاده از روش قابل هضم باعث کاهش قیمت جیره می¬شود.
    Abstract
    This study was conducted to evaluate the Effect of using poultry by product on broiler perfomence. 400 male Ross308 broiler chickens were selected for 2 experiment and randomly assigned to 5 treatments for each experiment as completely randomized design each included 4 replicates and 10 chickens per pen. The chickens were fed 5 levels of poultry by product meal (0, 3, 6, 9 and 12%) in whole period (1 to 45) with two methods of feed formulation , total vs digestible amino acid. At the end of the period(45 day) chicken were slaughtered to record the carcass characteristics. Using poultry by product meal with two method of feed formulation had no significant effect on body weight gain and feed conservation. Moreover, relative weight of thigh, abdominal fat pad and gizzard showed significant changes among treatments. 6 percent of poultry by product increased the percentage of weight gain and feed conservation. The most abdominal fat pad , relative gizzard weight and weight of thigh were observed in total method. The results of current study demonstrated that soybean meal as a main protein supplier of diet can be easily replaced by 6 percent of poultry by product meal with digestible method without any detrimental effect on chicken performance in order to reduce the price of the diet.