اثر مکمل کروم بر عملکرد، خصوصیات لاشه و متابولیتهای خونی بزغاله نژاد مهابادی
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی- تغذیه دام
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 5156;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 56913
- تاریخ دفاع
- ۲۵ شهریور ۱۳۹۱
- دانشجو
- علی امامی
- استاد راهنما
- ابوالفضل زالی, مهدی گنج خانلو
- چکیده
-
این مطالعه به منظور بررسی اثرسطوح مختلف مکمل آلی کروم متیونین بر عملکرد، خصوصیات لاشه، کیفیت گوشت و متابولیت های خونی در بزغاله های مهابادی انجام گردید. برای این منظور 32 رأس بزغاله نر نژاد مهابادی4 تا 5 ماهه و با میانگین وزن اولیه 2±22 کیلوگرم در قالب کاملاَ تصادفی با 4 تیمار (سطوح مختلف مکمل کروم متیونین) مورد استفاده قرار گرفتند. بزغاله ها با 4 سطح کروم شامل: 1) شاهد (بدون مکمل)، 2) 500، 3) و سطح 4) 1500میکروگرم کروم در روز از مکمل کروم کلیت شده با متیونینبه صورت انفرادی و به مدت 100 روز تغذیه شدند. بزغاله¬ها بعد از یک دوره عادت دهی 10 روزه و هر 21 روز در طی آزمایش بعد از 16 ساعت محرومیت از غذا وزن کشی و خون ¬گیری شده و در انتهای آزمایش کشتار شدند.آزمون تحمل گلوکز داخل وریدی در روز 70 آزمایش انجام گرفت.میانگین ماده خشک مصرفی وافزایش وزن روزانه تحت تأثیر مکمل کروم قرار نگرفت(05/0
P). افزودن مکمل کروم به جیره باعث کاهش ضخامت چربی روی دنده 12 و افزایش وزن قلب بزغاله¬ها شد(05/0>P)، همچنین مکمل کروم به طور عددی باعث افزایش درصد وزنی ران و مساحت عضله چشمی شد(1/0>P).مکمل کروم باعث افزایش تعداد گلبول های سفید خون شد(05/0>P).مکمل کروم تأثیر معنی داری بر محتوی خاکستر، رطوبت، چربی، اُفت حاصل از پخت، تولید شیرابه، درخشش و همچنین pHعضله راسته نداشت (05/0
P). همچنین میزان نیروی برش عضله راسته به طور نسبی تحت تأثیر مکمل کروم بهبود یافت (06/0=P). سطوح مختلف کروم تأثیری بر pH ،غلظت نیتروژن آمونیاکی و اسیدهای¬چرب فرار شکمبه نداشت (05/0
P). میزان اکسیداسیون چربی عضله راسته با بالا رفتن مدت زمان نگه¬داری به طور معنی داری افزایش یافت(05/0>P). مشاهده شد که با افزایش مصرف کروم، خصوصاّ سطح 1500 میکروگرم کروم در روز، میزان اکسیداسیون چربی عضله راسته در 2 ماه بعد از کشتار به طور معنی داری کاهش یافت(05/0>P). افزودن مکمل کروم باعث کاهش معنی دار غلظت پلاسمایی گلوکز(05/0>P)، انسولین(01/0>P)، تری-گلیسرید(05/0>P) و کاهش غیر¬معنی دارپروتئین کل (1/0>P) شد. همچنین میزان غلظت کروم پلاسما در اثر تغذیه کروم افزایش معنی¬داری نشان داد(01/0>P). استفاده از مکمل کروم سرعت پاک شدن گلوکز در دقیقه 15 تا 30 افزایش(01/0>P)، نیمه عمر گلوکز(01/0>P) و پیک غلظت گلوکز(05/0>P) را بعد از تزریق گلوکز کاهش داد.نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از مکمل کروم در تغذیه بزغاله¬های مهابادی، از طریق بهبود فعالیت انسولین و افزایش حساسیت به این هورمون؛ بهبود تحمل گلوکز، ضریب تبدیل غذایی، قابلیت هضم مواد مغذی، کیفیت گوشت وخصوصیات لاشه را در این نژاد در پی داشته است.
- Abstract
- This study was carried out to determine the effects of different levels of chromium¬-methionine (Cr-Met) supplementation on growth performance, carcass characteristics, meat quality and blood metabolites of male kids. Thirty-two male Mahabadi goat kids, with an average initial body weight (BW) of 22 ± 2 kg at 4-5 months of age,were allocated in a completely randomized design with four treatments1) control (without Cr), 2) 500, 3) 1000 and 4) 1500ug Cr as Cr-Met/animal/d. Animals were kept in individual pens with self-mangers and experimental period was 90 days. Kids were weighed and bleeded after 10 days of adaptation period and at 21 days intervals after 16 h feed deprivation and slaughtered at the end of the trial. Interavenous glucose tolerance test (IVGTT) was conducted at 70 days of the experiment. Dry matter intake and average daily gain were not affected by the chromium supplementation (P>0.05) but, feed conversion ratio (FCR) improved in the 1500 ug Cr/d(P<0.05). Adition of Cr supplementation decreased fat depth over 12th rib(P<0.05), and increased heart weight(P<0.05). Also this supplement tended to increase longissimus muscle area and percentage of proximal pelvic limb(P<0.1). Chromium supplementation increased total white blood cell count(P<0.05) Addition of different levels of (Cr-Met) failed to significantly effect on lightness(L*), pH, moisture(%), intramuscular fat(%), cooking loss and drip loss percentage (p>0.05). Chromium supplementation increased redness (a*), yellowness (b*) ,chroma, hue angle and crude protein content(%) of longissimus dorsi muscle (LDM) (P<0.05). Supplemental Cr decreases Warner-Bratzler shear force of LDM (P=0.06). Concentrations of NH3-N and total and individual volatile fatty acids (VFA) in the rumen were not affected by the Cr-Met (P>0.05). However, 1000 ug Cr/d increased rumen pH and decreased ruminal protozoa count (P<0.05). Lipid oxidation of the LDM were significantly increased as the storage time increased from 1 to 2 months (P<0.05). It was also found that increasing dietary chromium supplementation, especially at level of 1500 ug Cr/d, significantly decreased lipid oxidation and the TBARS value at 2 months of storage (P<0.05). DM (P<0.05) and organic matter(P=0.06) digestibility increased in the kids fed 1000 ug Cr/dcompared with the other groups. Organic chromium changed blood metabolites so, caused decrease plasma glucose(P<0.05), triglyceride(P<0.05), insulin(P<0.01) and total protein(P<0.1). The Cr concentration of plasma were higher in kids received 1500 ug Cr/d compared to the other supplemented kids(P<0.01).Use of cr supplement increased glucose clearance rate at min 15-30, and decreased glucose half life between 15 and 30 min, and the peak plasma glucose concentration during the IVGTT. The results of this experiment indicate that supplementation diet with Cr-Met increased insulin activity and improved, glucose tolerance, FCR, nutrition digestibility, carcass characteristics and meat quality in mahabadi goat kids.