عنوان پایان‌نامه

کپسوله کردن منابع کربوهیدراتی (جو، ذرت) و پروتئینی (سویا، کلزا)، تعیین قابلیت هضم و میزان محافظت به روش کیسه گذاری در گاوها و روش آزمایشگاهی




    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7225;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 78953;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7225;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 78953
    تاریخ دفاع
    ۲۹ شهریور ۱۳۹۵

    این مطالعه به منظور کپسوله کردن منابع کربوهیدراتی و پروتئینی با دو نوع چربی و فرآیند مختلف انجام گرفت. همچنین در ادامه قابلیت هضم و میزان محافظت شکمبه ای به روش کیسه گذاری در گاوهای فیستولادار و قابلیت هضم پس از شکمبه ای در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از دستگاه DAISYII تعیین شد. بخش درون حیوانی این آزمایش با استفاده از سه راس گاو دارای فیستولای شکمبه ای در مزرعه ی علمی پژوهشی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و همچنین بخش آزمایشگاهی نیز در آزمایشگاه مرکزی تغذیه دام گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران به انجام رسید. تیمارها شامل منابع پروتئینی(کنجاله سویا-کنجاله کانولا) محافظت شده با چربی کلسیمی و پریل، منابع کربوهیدراتی (دانه جو- ذرت) محافظت شده با چربی کلسیمی و پریل و همچنین تیمار شاهد بود. قابلیت هضم شکمبه ای، قابلیت هضم روده ای و کل دستگاه گوارش برای ماده خشک ، پروتئین منابع پروتئینی و ماده خشک، نشاسته برای منابع کربوهیدراتی محاسبه شد. قابلیت هضم شکمبه ای منابع محافظت شده در شکمبه بطور معنی داری کاهش(p<0/05) پیدا کرد و از طرفی قابلیت هضم روده ای افزایش(p<0/05) داشت. قابلیت هضم ماده خشک منابع کربوهیدراتی محافظت شده در شکمبه 30 درصد کاهش یافت و همچنین قابلیت هضم آنها پس از شکمبه 30 درصد بهبود یافت. قابلیت هضم ماده خشک منابع پروتئینی در شکمبه 30 درصد کاهش و پس از شکمبه 30 درصد بهبود یافت. قابلیت هضم کل دستگاه گوارش بین تیمارهای محافظت شده و شاهد تفاوت معنی داری نداشت که نشان دهنده انتقال مکان هضم از شکمبه به روده بود.
    Abstract
    The aim of this study was encapsulated the carbohydrate and protein sources with two types of protected fatty acids. Also Digestibility and rumen protection rates evaluated with use of three canolated cows and nylon bag method and in vitro digestibility of rumen were determined using Daisy II System. In vivo experiment, was conducted using three rumen fistulated cows in farm of the Animal Science department, College of Agriculture and Natural Resources of Tehran University and In vitro experimens perform in the central Laboratory of Animal Nutrition in Department of Animal Science. Treatments include protein sources (soybean meal, canola meal) protected with two types of fat like calcium salt fatty acids and prill, sources of carbohydrates (barley grain an corn grain) protected with two types of fat and control treatment. Ruminal degradability, intestinal digestibility and total tract digestibility of dry matter and crude protein of protein sources,and also starch and dry matter of carbohydrate resources were calculated. Ruminal degradability of rumen-protected resources significantly reduced (p<0/05) and on the other hand, intestinal digestibility increased (p<0/05). Rumen degradability of dry matter of rumen protected sources reduced 30 percent in the rumen and also 30 percent after rumen. Total tract digestibility was not significantly different between protected treatments and control. It shows that site of digestion transferd from rumen to intestinal. Key words: Intestinal digestability, rumen Degradability, starch, protein