عنوان پایان‌نامه

‌‌تأثیر سطوح مختلف رطوبت، افزودن فرمالدهید و اسید آلی به منظور بهبود کیفیت و افزایش پایداری هوازی خوراک مخلوط (TMR) گاو شیری



    دانشجو در تاریخ ۲۹ شهریور ۱۳۹۵ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "‌‌تأثیر سطوح مختلف رطوبت، افزودن فرمالدهید و اسید آلی به منظور بهبود کیفیت و افزایش پایداری هوازی خوراک مخلوط (TMR) گاو شیری" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 79597;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 79597
    تاریخ دفاع
    ۲۹ شهریور ۱۳۹۵
    استاد راهنما
    مهدی دهقان بنادکی

    پایداری هوازی مدت زمانی ست که دمای خوراک به میزان دو ‌درجه سانتیگراد از دمای محیط بالاتر رود. خوراک مخلوط با قرار گیری در معرض هوای آزاد، مستعد فعالیتهای هوازی میکروارگانیسم ها میشود. برای جلوگیری از فساد هوازی در خوراک مخلوط روشها و افزودنیهای فراوانی مورد استفاده قرار گرفته است و هدف از اجرای این آزمایش، افزودن اسید پروپیونیک و فرمالدهید به عنوان محافظتکننده در خوراک مخلوط حاوی سطوح مختلف رطوبت بود. این آزمایش در قالب طرح فاکتوریل 2×3×3 و با سه تکرار انجام شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که افزودن پروپیونیک اسید میتواند پایداری هوازی را تا 27ساعت پس از آماده سازی خوراک ثابت نگه دارد (p< 0.05). همچنین نشان داده شد که افزودن فرمالدهید به میزان 0.5% ماده خشک تا 42 ساعت و 0.25%ماده خشک تا 24 ساعت پایداری هوازی را پس از آماده سازی خوراک ثابت نگه داشته و تفاوت معنیداری با گروه شاهد ایجاد میکند (p< 0.01). سطح کمتر رطوبت توانسته است پایداری خوراک را حفظ کند (p <0.01). افزودن اسید پروپیونیک و فرمالدهید در زمان های مختلف سبب بهبود کنترل pH شدند(p<0.05). بر اساس نتایج بدست آمده اسید پروپیونیک و فرمالدهید به طرز معنا داری شمار مخمر ها و کل میکروارگانیسم ها را کاهش دادند و با افزایش رطوبت شمار کل میکرو ارگانیسم ها نیز افزایش یافت(p<0.05).و بهترین تیمار با رطوبت 40% و سطح 0.5%ماده خشک فرمالدهید شناخته شد
    Abstract
    Abstract Aerobic stability is defined the time which TMR or silages temperature being at a rate of 2centigrade above the enviroment temperature.TMR is suspected to aerobic activity of microorganism, as it exposed ti air.In order to prevention of aerobic contamination in TMR, numerous of additives are utilized, and the purpose of this study was evaluation of propionic acid and formaldehyde as TMR protector in different levels of.This study was designed in factorial 2*3*3 with 3 replicates. The results showed that adding propionic acid can keep aerobic stability significantly until 27 hours after TMR prearing(p<0.05).Also, adding 0.5% and 0.25%DM formaldehyde, can keep aerobic stability significantl 42 and 24 hours in order after TMR preparing(p<0.01). Low level of moisture can keep TMR stability significantly(p<0.01).Adding propionic acid and formaldehyde in different times,improve pH(p<0.05). According to these results, propionic acid and formaldehyde can decrease total count of bacterium and fungus significantly and high level of moisture, increase total count of bacterium(p<0.05)and the best treatment had 40% moisture with 0.5%DM formaldehyde . Keywords: 1. Aerobic stability 2. Propionic acid 3. Formaldehyde 4. Moisture 5.TMR