عنوان پایان‌نامه

تولید بیوپلیمر پولولان توسط Aureobasidium pullulans از تفاله هویج



    دانشجو در تاریخ ۲۱ شهریور ۱۳۹۵ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تولید بیوپلیمر پولولان توسط Aureobasidium pullulans از تفاله هویج" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7006;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 75993;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7006;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 75993
    تاریخ دفاع
    ۲۱ شهریور ۱۳۹۵
    دانشجو
    فاطمه مظفری
    استاد راهنما
    فرامرز خدائیان چگنی

    هویج، یکی از مهمترین سبزیجات ریشه ای در جهان می باشد. تفاله هویج به عنوان فراورده جانبی حاصل از فرآیندهای رایج عصاره گیری، منبع غنی آنتی اکسیدان ها، رنگدانه های طبیعی، کربوهیدرات و ازت است. با توجه به توسعه تولید پلیمرهای طبیعی به علت کاربردهای فراوان در صنایع، اخیرا تولید اگزوپلی ساکاریدها توسط میکروارگانیسم ها مورد توجه قرار گرفته است. در این راستا این پروژه با هدف تولید اقتصادی و به صرفه بیوپلیمر پرکاربرد پولولان توسط شبه مخمر Aureobasidium pullulans از تفاله هویج به عنوان یک سوبسترای ارزان و غنی صورت گرفت. ابتدا بررسی شرایط محیطی از جمله منابع کربنی و منابع نیتروزنی برای رشد مناسب شبه مخمر A. pullulans در محیط کشت سنتزی انجام شد که ساکارز و عصاره مخمر به عنوان منبع کربنی و نیتروژنی مناسب تر انتخاب شدند. سپس روش سطح پاسخ (RSM) با طرح مرکب مرکزی به منظور بهینه سازی تولید پولولان از تفاله هویج استفاده شد. متغیرهای مستقل مورد بررسی عبارت بودند از: (5/5-7/5) pH، غلظت سوبسترا (گرم) : 25- 0/5، نسبت رطوبت: 0/5 الی 2/5 برابر وزن سوبسترا. ماهیت پولولان تولید شده با استفاده از روش مادون قرمز FT-IR بررسی و تایید گردید. ویسکوزیته ظاهری و پایداری اولسیونی پولولان استخراج شده در شرایط بهینه نیز تعیین شدند. نتایج انالیز واریانس نشان داد که تاثیر خطی هر سه متغیر بر روی تولید پولولان معنی دار بود. شرایط بهینه برای تولید پولولان عبارت بودند از : 7/5 pH، غلظت سوبسترا : 5 گرم، رطوبت ابتدایی سوبسترا: 2/5 برابر که در این شرایط 168/3251 میلی گرم پولولان تولید شد و میتوان گفت به ازای هر کیلوگرم تفاله هویج 32 گرم پولولان تولید می گردد.
    Abstract
    Carrot is one of the most important root vegetables in the world. Carrot pomace is a by-product of industrial fruit juice extraction process and is considerd a rich source of antioxidants, natural pigments, carbohydrate and nitrogen source. The increased demand for natural polymers for various industrial applications in resent years has led to a renewed interest in exopolysaccharide (EPS) production by microorganisms. In this research, the aim of project was reduce production costs effective pullulan biopolymer by yest-like Aureobasidium pullulans used as a substrate of carrot pomace that is cheap and rich.At first environmental conditions such as carbon and nitrogen sources checked for proper growth of yeast-like Aureobasidium pullulans in synthesized medium, Sucrose and Yeast extract as a carbon and nitrogen source were more appropriate. Response surface methodology (RSM) with Central composite design was used for the design of experiments and optimization of pullulan production from carrot pomace.The investigated independent variables were pH (4/75-7/5), Substrate concentration (gr): (0/5-25), relative initial moisture: (0/5-2/5). Pullulan nature produced using FT-IR infrared been reviewed and approved. Apparent viscosity and emulsion stability of the pullulan sample extracted at the optimum conditions were calculated. Results of analysis of variance showed that liner effect of all three studied variables on pullulan production was significant. The optimal condition for pullulan production were pH: 7/5, Substrate concentration (gr): 5, initial moisture: 2/5. Key words: Yeast like, Metabolit, Carrot pomace, Emulsifier.