عنوان پایاننامه
اثر محلول پاشی برگی آهن و روی بر عملکرد، کیفیت و انبارمانی سیب رقم گالا ( Malus domestica cv. Gala )
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7136;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 77369;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7136;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 77369
- تاریخ دفاع
- ۲۱ شهریور ۱۳۹۵
- دانشجو
- اسماعیل صادقی احمدآباد
- استاد راهنما
- مصباح بابالار
- چکیده
- در این تحقیق اثر محلول¬پاشی برگی روی و آهن بر عملکرد، کیفیت و انبارمانی میوه سیب رقم گالا مورد مطالعه قرار گرفت. این طرح به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک¬های کامل تصادفی با سه تکرار در درختان سیب رقم گالای ده ساله و پیوند شده روی پایه M9 تحت تربیت سیستم V در مرکز تحقیقات گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز دانشگاه تهران واقع در محمدشهر کرج انجام شد. تیمارها شامل سه سطح محلولپاشی روی به صورت سولفات روی با غلظت های صفر، 10 و 100 میلی¬گرم بر لیتر و سه سطح محلولپاشی آهن به صورت کلات آهن با غلظت های صفر، 100 و 1000 میلی¬گرم بر لیتر بودند. محلول¬پاشی آهن و روی در طی فصل رشد در سه نوبت و با فواصل یک ماهه بعد از تاریخ تمام گل بر درختان اعمال گردید و برداشت میوه¬ها در تاریخ 10 مرداد 1394 انجام شد. میوه¬ها بعد از برداشت در دو دمای صفر و چهار درجه سانتی¬گراد و رطوبت 95-90 درصد به مدت 150 روز نگهداری شدند. نمونه¬ها در زمان برداشت و در طول انبارمانی از نظر خصوصیات کمی و کیفی اندازه¬گیری شدند. نتایج نشان داد که افزایش غلظت آهن میزان سفتی، مواد جامد قابل حل، شاخص طعم و ویتامین ث را افزایش داد و میزان تولید اتیلن، نشت یونی و درصد کاهش وزن را کاهش داد. روی نیز باعث افزایش آنتی¬اکسیدان¬ها، سفتی، ویتامین ث، مواد جامد قابل حل و شاخص طعم شده و موجب کاهش نشت یونی، میزان کاهش وزن و pH میوه¬ها شد. همچنین تیمار آهن و روی تاثیر معنی¬داری بر میزان عناصر برگ و میوه و شاخص¬های رنگ داشتند. میزان کاهش وزن میوه¬ها، تولید اتیلن و نشت یونی در دمای صفر درجه سانتی¬گراد کمتر از دمای چهار درجه سانتی¬گراد بوده و میوه¬ها در دمای صفر درجه سانتی¬گراد کیفیت خود را بهتر حفظ کردند. با افزایش مدت انبارمانی نیز کیفیت میوه¬ها نیز کاهش پیدا کرد.
- Abstract
- The effect of foliar application of iron and zinc on yield, quality and storage life of apple (Malus domestica cv. Gala) were studied. This experiment carried out using a factorial completely randomized block design (CRBD) with three replications in ten-year old Gala apple trees grafted on M9 rootstocks trained under V system in experimental field of Horticulture Research station University of Tehran in Karaj, Mohammad Shahr. Treatments consisted of three levels of application zinc sulfate with concentrations 0, 10 and 100 mg per liter and three levels of foliar iron as iron chelate concentrations of 0, 100 and 1000 mg per liter. Iron and zinc sprayed three times during the growing season and at intervals of one month from the date of full bloom and harvest fruits was performed on 31 July 2015. Fruits after harvest stored in both 0 and 4 °C and humidity of 90-95% for 150 days. The samples in the harvest time and during storage were measured in terms of quantity and quality. The results showed that enhancement of iron concentrations increased firmness, TSS, TSS/TA, vitamin C and reduced rate of ethylene production, electrolyte leakage and weight loss. Zinc also increases antioxidants, firmness, vitamin C, TSS, TSS/TA and reduced electrolyte leakage, weight loss and fruit pH. Also iron and zinc treatments has a significant effect on the elements concentrations of leaves and fruit and color factors. The amount of weight losses, ethylene production and the electrolyte leakage in 0 °C less than 4 °C temperature and in the 0 °C temperature fruit quality better maintained. By increasing the duration of storage fruit quality also declined.