عنوان پایاننامه
تأثیر تغذیه ی دانه جو فرآوری شده توسط اسید لاکتیک و اسید سیتریک بر عملکرد پروار، متابولیت های خونی و شکمبه ای گوساله های نر هلشتاین
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی - تغذیه نشخوارکنندگان
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6527;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74993;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6527;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74993
- تاریخ دفاع
- ۲۵ شهریور ۱۳۹۳
- دانشجو
- مهدی نعمت پورکوجل
- استاد راهنما
- کامران رضا یزدی
- چکیده
- این مطالعه با هدف بررسی عملکرد پروار، قابلیت هضم، فراسنجه¬های خونی و شکمبه¬ای، خصوصیات لاشه و کیفیت گوشت گوسالههای پرواری تغذیه شده با دانه جو غلتکی خیسانده شده در اسید لاکتیک و اسید سیتریک صورت گرفت. 30 راس گوساله نر هلشتاین به وزن تقریبی22±308 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملا تصادفی با سه جیره آزمایشی و 10 تکرار در هر تیمار مورد استفاده قرار گرفت. این طرح در مدت 100 روز انجام شد که 10 روز ابتدای آن دوره عادت¬دهی بود. جیره¬های آزمایشی شامل، تیمار اول جیره شاهد حاوی دانه جو خیسانده شده در آب، تیمار دوم شامل جیره بر پایه دانه جو خیسانده شده با محلول5/0 درصد اسید لاکتیک و تیمار سوم شامل جیره¬ بر پایه دانه جو خیسانده شده با محلول 1 درصد اسید سیتریک بود. نتایج به دست آمده نشان داد که وزن نهایی، افزایش وزن روزانه و نسبت خوراک مصرفی به افزایش وزن به طور معنی-داری تحت تاثیر جیره¬ها قرار گرفت (05/0P<). ماده خشک مصرفی بین جیره¬های آزمایشی متفاوت نبود. فرآوری جو با اسید لاکتیک و اسید سیتریک باعث افزایش pH، کل اسید چرب تولیدی و غلظت پروپیونات و کاهش غلظت استات و نسبت استات به پروپیونات مایع شکمبه شد (05/0P<)، در حالیکه تاثیری بر غلظت بوتیرات، والرات، ایزوبوتیرات، ازت آمونیاکی و شمار تک یاخته¬ای¬های شکمبه در زمان پیش از خوراک صبح نداشت. میزان pH، نیتروژن آمونیاکی، شمار تک یاخته¬ای¬ها، کل اسیدچرب تولیدی، غلظت استات، پروپیونات، بوتیرات، والرات، ایزووالرات و نسبت استات به پروپیونات شکمبه در ساعت 4 بعد از مصرف خوراک نداشت. میزان قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام و دیواره سلولی جیره¬ها به طور معنی¬داری تحت تاثیر تیمار قرار گرفتند (05/0P<). هیچکدام از روش¬های فرآوری دانه جو تاثیر معنیداری بر زمان خوردن، نشخوار کردن و جویدن نداشتند. همچنین نسبت زمان خوردن به نشخوار کردن نیز تحت تاثیر روش فرآوری قرار نگرفت. تفاوت معنیداری در pH مدفوع بین جیره¬های مختلف وجود نداشت. روش¬های فرآوری دانه جو تاثیر معنیداری بر درصد رطوبت و خاکستر نمونههای گوشت نداشتند، اما درصد پروتئین خام و چربی گوشت به طور معنی¬داری تحت تاثیر روش فرآوری قرار گرفتند(05/0>P). استفاده از اسیدهای آلی در فراوری دانه جو موجب افزایش شاخص¬های روشنایی و قرمزی نمونه¬های گوشت شد (05/0>P)، در حالی که تاثیر معنی¬داری بر pH،
- Abstract
- Abstract The present study aimed to the determined fattening performance, digestibility, blood and rumen metabolites, carcass traits and meat quality in feedlot cattle fed by rolled barley grain processed in lactic and citric acid. Thirty Holstein male calves with an initial BW=308±22 Kg were used in a randomized complete design with 3 treatments (rations) and 10 replicates in each treatment. Feedlot cattle were fed individually for 100 days (with 10 days adaptation period). Rations were: 1) Control (with rolled barley treated with water), 2) rolled barley treated with 1 percent citric acid solution, and 3) rolled barley treated with 0.5 percent solution lactic acid. Results showed that Final body weight, average daily gains and feed intake to gain ratio were affected significantly (P<0.05). Dry matter intakes were not different among treatments. Treatments rolled barley grain with organic acid increased pH, total VFAs and molar proportion of propionate and decreased molar proportion acetate and acetate: propionate ratio in rumen fluid (P<0.05), but not affected nh3, protozoa, butyrate, valerate, isovalerate in time of before morning feeding. The pH, total VFAs, nh3, protozoa, molar proportion of propionate, acetate butyrate, valerate, isovalerate acetate: propionate ratio in rumen fluid in 4h after morning feeding. The results indicated that total tract digestibility of DM, OM, CP and NDF were affected significantly (P<0.05). Eating, ruminating and chewing times were not influenced by processing methods. Results also demonstrated that using lactic and citric acid did not affect eating: ruminating ratio. Also, fecal pH was not different between treatments.The results indicated that feeding rolled barley grain steeped in lactic and citric acid increased glucose in feedlot cattle (P<0.05). Also, the results demonstrate that used organic acids decreased blood cholesterol in feedlot cattle (P<0.05). There was not different of blood triglyceride, urea, albomin and total protein in treatments.The percent of moisture and Ash in steaks was not different between treatments but lactic acid increased percent of protein and decreased percent of fat in steaks (P<0.05).Processing method had not effect on, carcass length, 12th-rib fat thickness and LM area, but KPH tended to decrease in lactic acid diet (P<0.10). Keyword: Feedlot Cattle, Lactic Acid, Citric Acid, Fattening performance