عنوان پایان‌نامه

ویژگیهای شهر سازی دوران تاریخی استان ایلام و مکانیزم گذار از شهرهای دوران تاریخی به دوران اسلامی



    دانشجو در تاریخ ۲۹ شهریور ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "ویژگیهای شهر سازی دوران تاریخی استان ایلام و مکانیزم گذار از شهرهای دوران تاریخی به دوران اسلامی" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    باستان شناسی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده ادبیات و علوم انسانی شماره ثبت: 3085;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 64717
    تاریخ دفاع
    ۲۹ شهریور ۱۳۹۳
    دانشجو
    محسن سعادتی
    استاد راهنما
    رحیم ولایتی

    استان ایلام یکی از مهمترین مناطقی است که در زمینه آثار دوره تاریخ و دوران اسلام آثار در خور توجهی را در خود جای داده به طوری که پراکندگی و تعداد بی شمار این آثار، نمایان از موقعیت سوق الجیشی این منطقه در دوره زمانی مورد بحث است. یکی از این آثار شهر باستانی این استان می باشد که تاکنون بر روی آن بررسی علمی و باستان شناسانه صورت نگرفته است و به صورت ناشناخته و گمنام باقی مانده است. در این پژوهش 4 شهر باستانی سیمره، سیروان، جولیان و دربند مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت که نتایج مثبتی در زمینه انتقال شهرها و گذر از دوران تاریخی به اسلامی به دست آمده است، اما در جهت رسیدن به نتایج علمی تر و مستند تر در این زمینه نیاز به کاوش¬های علمی باستان شناسان در این شهرها است. در جهت رسیدن به هدف اصلی این پژوهش که رسیدن به این سوال که آیا در شهرهای باستانی استان ایلام گذر و انتقال از دوران تاریخی به اسلامی رخ داده است؟ در این پژوهش سفال ها، معماری و تزئینات وابسته به معماری(گچبری) مورد مطالعه، بررسی و مقایسه با نمونه های قابل مقایسه در مناطق نزدیک به استان ایلام قرار گرفت.
    Abstract
    Elam is one of the most important area where have considerable works of Sasanid and early Islam period as distribution and many of this works show strategic location this area at this time.One of this works is ancient city of Sirvan.In here has not been done Scientific and Archaeological investigation and this city has remained unknownyet. In this thesis was studied four ancient cities: Seimare, Sirvan, Julian and Darband, that is obtained positive results in the field of urban transport and the transition from historic period to Islamic, but we need to Archaeological excavations in the cities, in order to achieve academic results and documentation in the field. The main objective of this thesis, is to reach this question whether have occurred the transition from historic period to Islamic in the ancient cities of Ilam?In this thesis were studied Ceramics, Architecture and Architectural decoration(stucco) and compared with comparable simples near Ilam. Key words: Ilam province, the ancient city, Seimare, Sirvan, Julian,Darband, transition, historic period, Islamic period.