عنوان پایاننامه
مطاله جایگزینی دانه ذرت با دانه جو در جیره بر پایه علوفه ذرت سیلو شده بر مصرف خوراک، فعالیت جویدن، متابولیسم شکمبه و عملکرد گاوهای شیری
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی - تغذیه نشخوارکنندگان
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6833;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74076;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6833;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74076
- تاریخ دفاع
- ۱۹ شهریور ۱۳۹۳
- دانشجو
- امید رمضانی افارانی
- استاد راهنما
- ابوالفضل زالی
- چکیده
- چکیده در این پژوهش، اثر جایگزینی دانه ذرت با دانه جو در جیره بر پایه علوفه ذرت سیلو شده بر مصرف خوراک، فعالیت جویدن، متابولیسم شکمبه، تولید و اجزای شیر گاوهای شیری مورد بررسی قرار گرفت. در طی آزمایش، هشت رأس گاو هلشتاین با بیش از دو بار زایش (روزهای شیردهی 24±188 روز، میانگین وزن بدن 94±577 کیلوگرم و تولید شیر10±33 لیتر) در قالب طرح پایه مربع لاتین 4×4 تکرار شونده با دو تکرار، چهار تیمار و چهار دوره آزمایشی 21 روزه استفاده شد. هر دوره آزمایش شامل 14 روز عادت¬دهی و هفت روز نمونه¬گیری بود. تیمارهای آزمایشی شامل، منبع غله جیره با 100 درصد دانه ذرت آسیاب شده، منبع غله جیره با 66 درصد دانه ذرت آسیاب شده و 33 درصد دانه جو آسیاب شده، منبع غله جیره با 33 درصد دانه ذرت آسیاب شده و 66 درصد دانه جو آسیاب شده و منبع غله جیره با 100 درصد دانه جو آسیاب شده بودند. جایگزینی دانه جو آسیاب شده به جای دانه ذرت آسیاب شده باعث شد تا pH مایع شکمبه به صورت خطی (02/0>P) کاهش یابد و غلظت استات تمایل به کاهش (06/0=P) داشته باشد، ولی تولید پروپیونات در شکمبه به صورت خطی (02/0>P) افزایش یافت و نسبت استات به پروپیونات به طور خطی کاهش (05/0>P) پیدا کرد. با این حال، مصرف خوراک، رفتار جویدن، شاخص انتخاب¬گری، قابلیت هضم کل ماده خشک و ماده آلی، تولید شیر تصحیح شده بر اساس 5/3 درصد چربی و اجزای شیر تحت تأثیر تیمار قرار نگرفتند. نتایج این آزمایش نشان¬دهنده آن است که در جیره¬های بر پایه علوفه ذرت سیلو شده، جایگزینی دانه جو به جای دانه ذرت باعث کاهش pH مایع شکمبه می¬شود.
- Abstract
- Abstract In this study, effect of substituting corn grain with barley investigated in diets based on corn silage on feed intake, chewing activity, ruminal metabolism, production and milk components of dairy cows. During the study, eight multiparous (DIM 188±24, BW 577±94 kg, and producing 33±10 kg/d milk) Holstein cows were used in a 4×4 Latin square design with 2 repeated, 4 treatments and 4 periods on 21 days. Each period consisted of 14 d of adaptation followed by 7 d of data collection. Treatments were, source grain diets contained 100% ground corn; source grain diets contained 66% ground corn and 33% ground barley; source grain diets contained 33% ground corn and 66% ground barley and source grain diets contained 100% ground barley. Replacing ground barley with ground corn caused rumen pH decreased linearly (P<0.02) and acetate tend to (P=0.06) decreased in concentration but an increase in propionate concentration (P<0.02) in the rumen and acetate to propionate ration decreased liniearly (P<0.05). However, Dry matter intake, chewing behavior, sorting index, total tract digestibility of DM and OM, 3.5% fat-corrected milk yield and milk composition were not affected by treatmeant. Results of this study demonstrated replacing ground barley with ground corn in the diets based on corn silage, caused rumen pH decreased. Key words: Rumen pH, barley grain, corn grain, performance, Dairy cows