عنوان پایان‌نامه

بررسی تولید پوشش های خوراکی و زیست تخریب پذیر با استفاده از صمغ درخت گیلاس (prunus avium) و تاثیرنانو ذرات بر خواص مکانیکی آن



    دانشجو در تاریخ ۲۶ شهریور ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی تولید پوشش های خوراکی و زیست تخریب پذیر با استفاده از صمغ درخت گیلاس (prunus avium) و تاثیرنانو ذرات بر خواص مکانیکی آن" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6309;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 67632
    تاریخ دفاع
    ۲۶ شهریور ۱۳۹۳

    این مطالعه امکان پذیری استفاده از صمغ درخت گیلاس را به عنوان یک ماده ای جدید جهت تولید فیلم های خوراکی مورد بررسی قرار داده است. در مرحله اول تاثیر متغیرهایی مانند غلظت صمغ (3-5 درصد (وزنی/حجمی))، گلیسرول به عنوان ریخت پذیر کننده (5-15 درصد (وزنی/وزنی)) و هیدروژن پراکسید (0-05/0 درصد(وزنی/وزنی)) به عنوان عامل سفید کننده، بر روی ویژگی های فیزیکی شامل نفوذ پذیری به بخار آب، حلالیت، ویژگی‌های مکانیکی، شفافیت و ویژگی‌های ریزساختاری فیلم تولید شدهارزیابی شد. نتایج نشان داد مقدار نفوذ پذیری و ضخامت با افزایش ماده خشک و گلیسرول افزایش می‌یابد در صورتی که هیدروژن پراکسید موجب کاهش آنها گردید. همان طور که انتظار می رفت افزایش گلیسرول درصد کشش را افزایش داد اما کاهش مقاومت فیلم را موجب شد. میزان شفافیت تحت تاثیر افزایش غلظت ماده خشک قرار گرفت به طوری که موجب کاهش آن شد در حالی که پراکسید هیدروژن در همه سطوح موجب افزایش شفافیت شد. برای بررسی تعیین معنی داری فاکتور ها از آزمون تجزیه واریانس استفاده شد. مدل های تولید شده برای هر یک از خروجی ها معنی دار بود. بر اساس نتایج، نقطه بهینه فیلم در غلظت صمغ 3 درصد، 05/0 درصد هیدروژن پراکسید و 58/11 درصد گلیسرول به دست آمد. در مرحله بعد برای بهبود خصوصیات فیلم، نانو سلولز (1، 3 و 5 درصد(وزنی/وزنی)) به فیلم بهینه اضافه شد. نانو سلولز مقدار حلالیت، شفافیت و رنگ را تغییر داد در صورتی که بر محتوای آب و ضخامت فیلم ها تاثیری نداشت و موجب بهبود نفوذ پذیری به بخار آب و و خواص مکانیکی شد.
    Abstract
    This study investigated the feasibility of using sweet cherry gum exudate as a new edible film-forming material. During this study, the first effects of the incorporation of sweet cherry gum’s concentration (3%, 4% and 5% (w/v)) , glycerol (5%,15% and 25% (w/w)) as plasticizer and peroxide hydrogen( 0%,0.05% and 0.1 %(w/w)) as a bleaching substance in prepared edible films were evaluated. Physical properties such as thickness, solubility in water, color, water vapor permeability and mechanical properties including elongation and tensile strength were measured. Water vapor permeability and thickness were increased by high amount of the gum and glycerol, while peroxide hydrogen decreased these variable. As expected, glycerol increased elongation-at-break point values and decreased tensile strength values. Analyses of variance (ANOVA) were used to test and ensure the adequacy and significance of models. All models were significant and predictable. Based on the results, the optimum film was found as containing 3% (w/v) dry matter with 11.84% (w/w) glycerol and 0.05 %peroxide hydrogen. In the next step, the effect of Nano-cellulose (1%, 3% and 5% (w/w)) on optimized film was evaluated. Surface, mechanical properties of composites, water vapor permeability, color, transparency and thickness were measured.Nano cellulose changed composite solubility, transparency and color however did not affect the thickness of film. In addition, WVP and mechanical improved significantly.