عنوان پایاننامه
مطالعه اثر محلول پاشی برگی آهن و تغذیه خاکی نیترات آمونیوم بر عملکرد و کیفیت پس از برداشت سیب (رقم فوجی) در کشت متراکم Y شکل
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6072;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 65361
- تاریخ دفاع
- ۳۱ شهریور ۱۳۹۳
- دانشجو
- مینا محبی
- استاد راهنما
- مصباح بابالار
- چکیده
- در این تحقیق اثــر محلولپاشی آهن (Fe-EDDHA) و کاربرد خاکی نیتروژن(NH4NO3) ، هریک در سه سطح متفاوت (صفر =Fe1 ، 5 = Fe2 و mg/L 10 =Fe3 و صفر =N1 ، 40 =N2، mg/kg 60 =N3 ) بر عملکرد و برخی از خصوصیات کمی و کیفی محصول سیـــب رقم فوجی domestica cv.Fuji) (Malus در زمان برداشت و طی مدت انبارمانی مورد مطالعه قرار گرفت. درختان تحت آزمون واقع در قطعهی آزمایشی سیب مرکز تحقیقات گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در شهر کرج - ایران در سال 1392 بوده¬است. این طرح به¬صورت فاکتوریل در قالب بلوک¬های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شده ¬است. تغذیه¬ی نیتروژن و آهن در طی فصل رشد در سه نوبت (به فاصله¬ی یک ماه) بعد از تاریخ تمام گل بر درختان اعمال گردید و برداشت میوه¬ها در تاریخ 18 شهریور 1392 انجام شد. اندازه¬گیری شاخص¬های کمی وکیفی در زمان برداشت و تغییرات آن¬ها طی انبارمانی میوه¬ها هر 45 روز یکبار تا پایان انبارمانی (225-180 روز) انجام شد. طبق نتایج این تحقیق سطوح نیتروژن استفاده شده منجر به افزایش محتوای کلروفیل برگ¬ها، بهبود رنگ¬گیری پوست میوه، افزایش عملکرد، افزایش سفتی میوه، وزن¬خشک و همچنین محتوای ویتامین ث و آنتی¬اکسیدان¬های کل گردید. تیمار نیتروژن در سطح بالا، درصد کاهش وزن میوه¬ها طی انبارمانی را افزایش داد. سطوح آهن بکار برده شده نیز علاوه بر بهبود شاخص¬های کلروفیل برگ منجر به افزایش عملکرد کل درختان، درصد وزن خشک، محتوای فنولی و آنتی¬اکسیدان¬های کل میوه گردیده و درصد کاهش وزن میوه طی انبارمانی را نیز کاهش داد. اثر انبارمانی بر برخی شاخص¬ها مثل سفتی، درصد ماده¬ی خشک، اسید قابل تیتراسیون، محتوای فنولی و آنتی¬اکسیدان¬های کل معنی¬دار بود و منجر به کاهش کیفیت در میوه¬ها گردید.
- Abstract
- Effect of three different levels of Fe-EDDHA as foliar application and nitrogen (NH4NO3) soil application on some quantity and quality characteristics and storage of apple (cv. Fuji) grafted on Maling-9 in the experimental field of Horticulture Research Station of Tehran University, Alborz, Iran, in 2013 were evaluated. The experiment was carried out using a factorial completely randomized block design (CRBD) with three replications. Nitrogen and iron nutrition were applied to the trees during the growing season on three occasions (every month) and the harvest was done at 9 September. Quantitative and qualitative indices measured at harvest time and during storage period every 45 days until the end of storage (180-225 days storage).Results indicates that increase in the levels of nitrogen resulted increase in leaf chlorophylls content, improved skin color of the fruit, increase in yield, firmness, dry weight, total content of vitamin C and total antioxidants. High level of nitrogen (60 mg/kg) increased fruits weight loss during the storage. Used iron levels, in addition to improving the yield of trees, resulted to increase in leaf chlorophylls, dry weight, total phenolic content and was reduced percent of weight loss during storage. Effect of storage time on some parameters such as firmness, dry matter, pH, total phenolic content was significant, leading to a decline in the quality of the fruits.