عنوان پایاننامه
اثر تغذیه نیتروژن و آهن بر خصوصیات کمی، کیفی و انبارمانی میوه سیب رقم گالا
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6807;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73738;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6807;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73738
- تاریخ دفاع
- ۲۵ بهمن ۱۳۹۴
- دانشجو
- سمیه آقاجانی لزرجانی
- استاد راهنما
- محمدعلی عسگری سرچشمه
- چکیده
- در این مطالعه اثر محلول پاشی آهن و تغذیه نیتروژن بر خصوصیات کمی، کیفی و انبار مانی میوه سیب رقم "گالا" مورد بررسی گرفت. این پژوهش در ایستگاه تحقیقاتی گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در جاده محمد شهر کرج صورت پذیرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار روی درختان سیب رقم "گالا" هشت ساله و پیوند شده روی پایه M9 انجام شده است. درختان سیب طی فصل رشد در سه مرحله به ترتیب 30، 60 و 90 روز بعد از تمام گل با 3 سطح نیترات آمونیوم (20، 40 و 60 پی پی ام) به صورت نواری در خاک و 3 سطح کلات آهن(0، 50 و 100 میلی گرم بر لیتر) به صورت محلول¬پاشی روی درختان، تغذیه شدند. میوه¬ها بعد از برداشت در سردخانه با دمای 1±0 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90- 85 درصد به مدت 5 ماه نگه داری شدند. نمونه ها در زمان برداشت و نیز به فاصله هر یک ماه از سردخانه خارج و از نظر خصوصیات کمی و کیفی اندازه گیری شدند. نتایج آزمایش نشان داد که افزایش در غلظت آهن میزان سفتی، مواد جامد قابل حل، آنتی اکسیدان کل، محتوای فنول کل و درصد ماده خشک میوه را افزایش داده وسبب کاهش میزان ویتامین ث شده است. نیتروژن نیز باعث افزایش ویتامین ث، درصد ماده خشک، آنتی اکسیدان کل و فنول کل؛ وکاهش میزان سفتی، مواد جامد محلول و شاخص طعم میوه سیب شده است. تیمار Fe2N0 (100 میلی گرم بر لیتر آهن و 20 پی پی ام نیتروژن) بالاترین سفتی و میزان مواد جامد محلول و کمترین میزان محتوای فنول کل داشته است. تیمارFe1N1 (50 میلی گرم بر لیتر آهن و 40 پی پی ام نیتروژن) بالاترین میزان محتوای فنولی کل را داشته است. در طی دوره انبار مانی میزان pH عصاره میوه، میزان سفتی، ویتامین ث، آنتی اکسیدان ها و محتوای فنولی کل کاهش یافته و میزان مواد جامد محلول، شاخص طعم و درصد وزن خشک میوه افزایش داشته است.
- Abstract
- In this study The effect of iron sprayed and nitrogen nutrition were evaluated on quantitative and qualitative charactristics and storage lif of apple CV. "Gala". This research was contacted the Department of Horticulture and Landscape Research Station of Colloge of Agriculture Natural Resources, University of Tehran Karaj, Iran.The factorial experiment in the a completely randomizaed block design with three replications eight years old that grafted on M9 rootstock of apple trees cv. "Gala" was used.During growth season, three levels of nitrogen (20, 40 and 60 ppm) in the form of a strip in the soil were applaid and three levels of iron (0,50 and 100 mg/l) spraid, 30, 60 and 90 days after full-bloom. After treatments, fruits were stored for 5 months at 0 ± 1°C and 80-85% relative humidity. At harvest time and during the storage period, fruits were carried out every month and some of their qualitative and quantitative traits were measured. The results showed that the iron concentrations increase firmness, soluble solids, total antioxidant, content of total phenols and fruit dry matter whene decreased the amount of vitamin C. Nitrogen also increases the vitamin C content, dry matter, total antioxidant and content of total phenol; while decreased of fruit firmness, soluble solids and flavor index of apple fruits. Treatment Fe2N0 had the highest firmness and soluble solids, and also had the least amount of total phenol content. Treatment Fe1N1 has been highest total phenolic contect. During storage the pH of fruit juice, the firmness, Vitamin C, antioxidants and total phenolic content decreased and also increased soluble solids, flavor index and dry matter content of fruits.