عنوان پایان‌نامه

اثر محلول­پاشی آهن و روی بر خصوصیات کمی، کیفی و انبارمانی سیب رقم "دلباراستیوال" در سیستم تربیت "وای"



    دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "اثر محلول­پاشی آهن و روی بر خصوصیات کمی، کیفی و انبارمانی سیب رقم "دلباراستیوال" در سیستم تربیت "وای"" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6808;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73739;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6808;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73739
    تاریخ دفاع
    ۲۵ بهمن ۱۳۹۴
    دانشجو
    مریم کرباسی
    استاد راهنما
    محمدعلی عسگری سرچشمه

    در این مطالعه اثر محلول پاشی آهن و روی بر خصوصیات کمی، کیفی و انبار مانی میوه سیب رقم "دلباراستیوال" انجام گرفت. این پژوهش در ایستگاه تحقیقاتی گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام شده است. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در درختان سیب رقم "دلباراستیوال" هشت ساله و پیوند شده روی پایه M9 که تحت سیستم تربیت Y شکل بودند انجام شد. در طول فصل رشد کلات آهن با سه غلظت، صفر، 50 و 100 میلی گرم بر لیتر و سولفات روی با سه غلظت صفر، 5 و 10 میلی گرم بر لیتر، 30، 60 و 90 روز بعد از تمام گل محلول پاشی شدند. میوه ها بعد از برداشت به سردخانه با دمای 1±0 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد منتقل و به مدت 5 ماه نگه داری شدند. نمونه ها در زمان برداشت و نیز به فاصله هر یک ماه از سردخانه خارج و از نظر خصوصیات کمی و کیفی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که افزایش در غلظت آهن میزان سفتی، ویتامین ث، مواد جامد قابل حل، آنتی اکسیدان ها و درصد ماده خشک میوه را افزایش داده است. روی نیز باعث افزایش ویتامین ث، مواد جامد قابل حل، درصد ماده خشک و شاخص طعم میوه شد و میزان سفتی و فنول ها را کاهش داد. اثر آهن و روی بر اسید های آلی، pH و شاخص های رنگ معنی دار نبوده است. آهن باعث افزایش کلسیم بافت میوه شد در حالی که روی آن را کاهش داد. کاربرد آهن و روی بر میزان آهن، روی و نیتروژن میوه معنی دار نبود.
    Abstract
    This study was carried out on the effect of foliar application of iron and zinc on quantity, quality and shelf-life of apple fruit “Delbar estival” cultivar. The research was conducted in Horticultural College of Agriculture and Nutural Resources University of Tehran, Karaj, Iran. experiment was carried out based on factorial and randomized complete block design with 3 replications in 8-year-old “Delbar estival” apple trees on M9 rootstocks trained to Y system. During growth season, iron chelate in three levels (0, 50, 100 mg/l) and zinc sulphate in three levels (0, 5, 10 mg/l) were spraid 30, 60 and 90 days after full-bloom. Fruits after harvest were transferred to cold storage with 0±1 ?c and 85-90% relative humidity and kept for 5 months.In order to measure the effect of treatments on fruit qualitative and quantitative samples were measured at harvest time and storage period with one month intervals. Results showed that the increasing of Fe concentration, enhanced of fruit firmness, vitaminC, soluble solids, antioxidant content and dry matter. Zn increased of vitaminC, soluble solids, dry matter and flavor index and reduced firmness and total phenol. Effect of iron and zinc on organic acids, pH and color index was not significant. Fe increased amount of calcium in fruit tissue when zinc decreased it. In the other hand applied iron and zinc had no significant effect on fruit,s zinc, iron and nitrogen.