عنوان پایان‌نامه

رویکرد مطالعات فرهنگی پیرامون جرم و کجروی اجتماعی



    دانشجو در تاریخ ۰۲ اسفند ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "رویکرد مطالعات فرهنگی پیرامون جرم و کجروی اجتماعی" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    علوم سیاسی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP4037;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73478;کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP4037;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73478
    تاریخ دفاع
    ۰۲ اسفند ۱۳۹۴
    استاد راهنما
    سعید حاجی ناصری

    جرم‌شناسی فرهنگی به مثابه نقطه تلاقی جرم‌شناسی و مطالعات فرهنگی، رویکرد بدیعی در تحلیل جرم و کجروی اجتماعی است که در سال‌های اخیر توجه پژوهشگران این حوزه را به خود جلب کرده است. همان‌طور که از عنوان آن برمی‌آید، در این رویکرد، تحلیل جرم، مجرم و مجازات در زمینه ای از مطالعات فرهنگی مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ مطالعاتی که بیش از هر چیز با یافته‌های فکری مکتب بیرمنگام و پژوهشگران این عرصه در بریتانیا شناخته شده است. باید توجه داشت که اهمیت دستاوردهای فکری مطالعات فرهنگی تابعی از تحولات گوناگون در عصر مدرنیته‌ی متاخر است. سیر تحول جوامع معاصر در دهه‌های اخیر، در روندی از دگرگونی‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، پژوهش‌های آکادمیک را نیز تحت تاثیر قرار داده است. از این میان، جرم شناسی فرهنگی پاسخی به تحولات مذکور در عرصه‌ی مطالعات جرم‌شناسی است.به نظر پژوهشگران این عرصه، اقدام دولت‌ها در ارتباط با جرم‌انگاری افعال و ترک افعال مشخص و همچنین نافرمانی شهروندان از اوامر قانونی، همگی واجد طیف گسترده‌ای از معانی فرهنگی هستندکه باید مورد توجه قرار گیرند. در کنار این مسئله، آنچه که «جرایم معطوف به فرهنگ و سبک زندگی» نامیده می‌شود نیز موضوع دیگری است که جرم‌شناسان فرهنگی در تحلیل جرایم خرده فرهنگ‌های ناهمسو (جوانان، زنان، مهاجران و...) مورد بررسی قرار می‌دهند.
    Abstract
    چکیده انگلیسی ندارد