عنوان پایاننامه
اثر محلول های غذایی مختلف بر صفات کیفی، کمی و انبارمانی ارقام سیب (گالا، گرانی اسمیت و گلاب کهنز).
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6842;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74212;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6842;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74212
- تاریخ دفاع
- ۱۱ بهمن ۱۳۹۴
- دانشجو
- پریا احمدی
- استاد راهنما
- مصباح بابالار
- چکیده
- این تحقیق در سال 1393 در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران به منظور ارزیابی اثرات 5 نوع محلول غذایی مختلف روی رشد و برخی خصوصیات کمی، کیفی و انبارمانی میوههای درختان سه رقم سیب (گلابکهنز، گالا و گرانیاسمیت) مورد مطالعه قرار گرفت. تفاوت عمده محلولهای غذایی مختلف در نوع نیتروژن موجود در آنها بوده است. به نحوی که نسبت نیتروژن آمونیومی به نیتروژن کل محلولهای غذایی شماره 1 تا 5 به ترتیب برابر 0، 04/0 ، 07/0، 10/0 و 14/0 بود. طرح مورد نظر به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. اندازهگیری شاخصهای کمی و کیفی در زمان برداشت و تغییرات آنها طی انبارمانی میوهها صورت گرفت. با بررسی نتایج حاصل از تجزیه دادهها و مقایسه میانگین آنها توسط آزمون چند دامنهای دانکن مشخص شد که اثر محلولهای غذایی و ارقام مختلف بر ارتفاع درختان، قطر تنه، سطح برگ، سفتی بافت میوه، اسیدیته، مواد جامد قابل حل، اسید قابل تیتراسیون، درصد کاهش وزن میوه و میزان ویتامین ث معنیدار بوده است. با انبارمانی میوهها صفات اندازهگیری شده نیز معنیدار شد به طوری که میتوان گفت با افزایش مدت انبارمانی کیفیت میوهها کاهش یافت. همچنین تیمارهای مورد استفاده اثر قابل توجهی بر میزان عناصر برگ و میوه نشان دادند. واژههای کلیدی: سیب، عناصر غذایی، نیتروژن کل، خصوصیات رویشی
- Abstract
- This study was done in the experimental field of Horticulture Research Station of University of Tehran, Alborz, in 2014 by using a factorial completely randomized block design (CRBD) with three replications. . In this research, effects of 5 different nutrient solutions carried out on three apple cultivars include Golab-Kohanz, Gala and Granny-smith which grafted on M9 rootstock, were used in order to evaluation of some quantitative, qualitative characteristics and shelf-life of them on hydroponic culture. The main difference between the different nutrient solutions was the form of nitrogen on them. Ammonium to total nitrogen ratio in nutrient solutions was, 0, 0.04, 0.07, 0.10, 0.14, respectively. Measurement of quantity and quality characteristics was done at harvest time and after storage. The date was analyzed by Duncan test on SAS. The date shown that tree height, trunk diameter, leaf area, firmness, acidity, total soluble solids, titrable acidity, vitamin C and weight loss at storage were significant by different nutrient solutions. We found that shelf-life quality decreased by extend the storage. Completely we can say that the treatments had a significant effects on the characteristics of apple leaves and fruits. Key Words: apple, nutrient solution, nitrogen, ammonium, storage