عنوان پایاننامه
اثر کاربرد واکس و برخی مواد افزودنی بر خصوصیات کمی و کیفی پس از برداشت میوه پرتقال
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6897;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 79841;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6897;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 79841
- تاریخ دفاع
- ۲۴ بهمن ۱۳۹۴
- دانشجو
- مهسا صبورروح منفرد
- استاد راهنما
- سیامک کلانتری
- چکیده
- در این مطالعه اثر واکس و مواد افزودنی بر خصوصیات کمی، کیفی، انبارمانی و پوسیدگی قارچی میوه پرتقال رقم تامسون ناول مورد بررسی قرار گرفت. مراحل پژوهش به دو صورت درون شیشه ای( In vitro ) ودر شرایط زنده (In vivo )و مواد افزودنی در جهت کنترل پوسیدگی قارچی پس از برداشت مورد استفاده قرار گرفت. برای انتخاب مواد افزودنی مناسب از جمله نمک و اسانس، آزمایشی با طرح کامل تصادفی در محیط درون شیشه ای انجام گرفت. با توجه به نتایج آزمایش اول، اسانس آویشن (درغلظت های 750 و 1000 میکرولیتر) و نمک پتاسیم سوربات (درغلظت های 4 % و 6% w/v ) به عنوان ماده افزودنی برای کنترل بیماری پنی سیلیوم انتخاب شده اند. در مرحله دوم تاثیر این مواد افزودنی بر روی میوه پرتقال در انبار برای کنترل بیماری انجام شد. نتایج نشان داده است که نمک پتاسیم سوربات 6% و اسانس آویشن 1000 میکرولیتر بر لیتر مشابه قارچکش ایمازالیل در کنترل بیماری موثر بودند. در مرحله سوم تاثیر واکس کارنوبا و مواد افزودنی (اسانس آویشن 750 و 1000 میکرولیتر بر لیتر و نمک پتاسیم سوربات 4% و 6%w/v) بر روی خصوصیات کمی و کیفی پس از برداشت میوه پرتقال تامسون ناول انجام شد. نتایج نشان داده است که واکس کارنوبا و اسانس آویشن 750 و 1000 میکرولیتر بر لیتر تاثیر معنی داری در کنترل درصد کاهش وزن دارند و درصد کاهش وزن را نسبت به شاهد کاهش می دهددر حالیکه استفاده از نمک پتاسیم سوربات باعث افزایش درصد کاهش وزن در طی انبارمانی شده است.همچنین نتایج نشان می دهد که ویتامین ث در طی دوره انبارمانی کاهش یافته است. اما در پایان زمان نگهداری، تیمار اسانس آویشن نسبت به شاهد میزان ویتامین ث بیشتر است. میزان شاخص درخشندگی در تیمار واکس کارنوبا همراه اسانس آویشن افزایش یافته است. همچنین میزان مواد جامد محلول در طی انبارمانی افزایش یافته است و بیشترین مقدار در تیمار نمک پتاسیم سوربات 6% است. میزان TA در طی زمان انبارمانی کاهش یافته است.
- Abstract
- In this study, the effect of wax and additives on quantity, quality and storage of the Thomson Navel orange fruit has been studied. Steps of research both in vitro (laboratory of mycology) and in vivo (in the post-harvest physiology laboratory of the Department of Horticulture) is done and additives in order to control post-harvest decay fungi have been used. To select the appropriate additives such as salt and oil, a completely randomized experiment in vitro has been done. According to the results of the first experiment, thyme essential oil in 750 and 1000 ml per liter, and 4% and 6%, potassium sorbate Salt in as an additive for Disease Control Penicillium have been selected. In order to control the disease, in the second phase, the effect of additives on orange fruit has been done. The results showed that 6% potassium sorbate salt and thyme oil in 1000 ml per liter act Similar to Imazalil fungicide. In the second phase, Carnauba wax and additives influence (thyme essential oil in 750 and 1000 ml per liter, and 4% and 6% potassium sorbate Salt( on the quantity and quality after fruit harvest orange has been done. The results show that carnauba wax and essential oils of thyme in 750 and 1000 ml per liter have significant effect in controlling weight loss and weight loss reduced compared to the evidence. Also the results showed that vitamin C decreased during storage. But at the end of the shelf, Thyme essential oil is more vitamin C compared to control treatment. Carnauba wax treatment with essential oils of thyme brilliance index has been increased. Also the amount of soluble solids increased during storage and maximum amount is in the 6% potassium sorbate Salt. Amount of TA during storage time has been reduced. Keywords: Orange, disease, Postharvest, additives (oil and salt), waxes, quantitative and qualitative characteristics