عنوان پایاننامه
مطالعه مردم شناختی فرهنگ غذایی در شهرستان شازند
- رشته تحصیلی
- علوم اجتماعی - مردم شناسی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 71401;کتابخانه دانشکده علوم اجتماعی شماره ثبت: رس 4769
- تاریخ دفاع
- ۱۵ مهر ۱۳۹۴
- دانشجو
- مریم قاسمی
- استاد راهنما
- منیژه مقصودی
- چکیده
- چکیده : غذا به عنوان یکی از نیازهای غریزی در بین انسان ها و حیوانات مشترک است ولی در جامعه انسانی بر خلاف حیوانات تغذیه تحت تاثیر فرهنگ خاص جوامع است . هر فرهنگی با توجه به ویژگی های خود قواع و قوانین خاصی را برای مردم به وجود آورده است شناخت این قوانین و قواعد می تواند به ما در فهم بهتر آن فرهنگ در ارتباط با غذا کمک کند . غذا یکی از مداخل مهم و مورد بررسی در دانش مردم شناسی است و اهمیت آن از این روی قابل توجه است که تهیه ، توزیع و مصرف غذا بخشی از دانش فرهنگی و زیست بومی انسان را دربردارد . برای فهم این موضوع در علم انسان شناسی بیشتر از روش های میدانی و از جمله مردم نگاری و تکنیک های خاص آن مثل مشاهده مشارکتی ، مصاحبه و مشاهده استفاده می شود . که این مطلب در حوضه تحقیق ما در این پژوهش یعنی همان مطالعه مردم شناختی فرهنگ غذایی در شهرستان شازند دیده می شود . تحول کشاورزی سنتی و تبدیل آن به کشاورزی مکانیزه باعث تغییراتی اساسی در زندگی مردم شده است همچنین عادات غذایی مردم در اثر ورود به سیستمهای بازاری جدید ، بالا رفتن سطح آموزش ، ارتباط با شهرها و ورود انواع مواد غذایی جدید دگرگونی چشمگیری پیدا کرده است . تمام تغییرات در نهایت باعث تغییر فراوان در رژیم غذایی مردم از گذشته تا به امروز شده است .
- Abstract
- ABSTRACT Nutrition is one of the instinct needs among human binges and animal . But in human society against the animal society nutrition is affected by culture. Any culture in respected to its characteristics, create rules and special laws for peoples nutrition. By knowing this rules and regulation , we can undersand food problems better. Anthropologists to know this matter adopt field studies and ethnographic method and its tecniques i-e: participant observation, observation and interview. Nutrition is one of the main entrances in anthropologists knowledge. It is significant because preparation, distribution and consumption of food are part of cultural knowledge and biological human. This topic at the area of this research is the culture of Shzand sity people. Change in means of production, traditional agriculture to mechanized agriculture made change in type of food consumption. So meet and other sources of protein was added to their food regime. Agent like joining to market system and raise of their education leved caused changes in their food habits. Finally we can say that all this changes were effective in this oeople food habits