عنوان پایاننامه
اثر تغذیه نیتروژن و محلول پاشی آهن بر خصوصیات کمی و کیفی و عمر انبارمانی میوه گلابی (رقم شاه میوه)
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6668;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 71982
- تاریخ دفاع
- ۲۳ شهریور ۱۳۹۴
- دانشجو
- حمیده منافی
- استاد راهنما
- مصباح بابالار
- چکیده
- چکیده در این مطالعه اثر محلول پاشی آهن و تغذیه نیتروژن بر خصوصیات کمی و کیفی و ماندگاری میوه گلابی رقم شاه میوه در منطقه کرج بررسی شده است. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار انجام شد. میوهها طی فصل رشد در 3 مرحله به ترتیب 30، 60 و 90 روز بعد از تمام گل با 3 سطح نیترات آمونیوم (20، 40 و 60 پی پی ام) به صورت نواری در خاک و 3 سطح کلات آهن (0، 50 و 100 میلی گرم بر لیتر) به صورت محلول پاشی، تغذیه شدند. میوه ها پس از برداشت در سردخانه با دمای 1±0 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 95-90 در صد به مدت 4 ماه نگهداری شدند. نمونه ها در زمان برداشت و نیز به فاصله هر ماه از انبار خارج و از نظر خصوصیات مختلف کمی و کیفی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که افزایش در غلظت آهن به طور معنی داری منجر به حفظ سفتی، وزن تر، مقدار ویتامین ث، مقدار آنتی اکسیدان های کل، افزایش فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز و افزایش غلظت فنول کل میوه ها گردید. با افزایش کاربرد نیتروژن مقدار مواد جامد محلول کل، میزان اسید قابل اندازه گیری، مقدار ویتامین ث، میزان آنتی¬اکسیدان های کل کاهش یافت اما شاخص طعم میوه، فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز و طول میوه، افرایش یافت. کاربرد این تیمارها اثر معنی داری بر غلظت عناصر برگ و میوه نشان داد. کاربرد آهن باعث افزایش مقدار کلسیم و فسفر میوه و افزایش مقدار آهن برگ و میوه شد. همچنین با افزایش کاربرد نیتروژن غلظت کلسیم برگ ها افزایش پیدا کرد. مقدار pH عصاره میوه، میزان سفتی و ویتامین ث در اواخر دوره انبارمانی به طور معنی داری کاهش یافت.
- Abstract
- In this study the effect of iron sprayed and nitrogen nutrition were evaluated on quantitative and qualitative characteristics and storage life of pear CV. "Shahmiveh". The factorial experiment was conducted using a completely randomized design of three replications. During growth season, fruits were nutrient with three levels of nitrogen (20, 40 and 60 ppm) in the form of a strip in the soil and sprayed with three levels of iron (0,50 and 100 mg/l), including 30, 60 and 90 days after full-bloom. After treatment, fruits were stored for 4 months at 0 ± 1°C and 80-85% relative humidity. At harvest time and during the storage period, fruits were carried out every month and some of their qualitative and quantitative traits were measured. Results showed that increasing the concentration of iron resalted to preserving of fruit firmness, fresh weight, vitamin c, total antioxidant content, nitrate reductaze enzyme activity., significantly. With increasing nitrogen application TSS, TA, vitamine c, total antioxidant content reduced but fruit flavor index, fruit length, nitrate reductaze enzyme activity and leaf and fruit calcium content increased. The use of trartments showed a significant effect on the element concentrations of leaves and fruits. pH levels, fresh weight, firmness and vitamin c significantly decreased at the end of storage. Keywords: Chelated iron, ammonium nitrate, storage life, antioxidants, total phenolics, Pear fruit (Pyrus communis)