عنوان پایان‌نامه

تاثیر زمان برداشت بر نگهداری برخی ارقام زردآلو(Prunus armeniaca L.)



    دانشجو در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تاثیر زمان برداشت بر نگهداری برخی ارقام زردآلو(Prunus armeniaca L.)" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6482;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 69907
    تاریخ دفاع
    ۲۴ شهریور ۱۳۹۴
    دانشجو
    مهدی شجاعی
    استاد راهنما
    سیامک کلانتری

    خصوصیات کیفی زردآلو تحت تاثیر رقم، مدت انبارمانی و زمان برداشت محصول است. رسیدن فیزیولوژیکی زردآلو در زمان برداشت بر کیفیت پس از برداشت آن تاثیر دارد. در اثر افزایش مدت انبارداری شاخص¬های مختلف بیوشیمیایی و مورفولوژیکی میوه تغییر می¬کند. زمان برداشت (رسیدن فیزیولوژیکی و رسیدگی میوه) عامل اصلی مؤثر بر کیفیت میوه و پتانسیل ماندگاری می¬باشد، بنابراین برای حصول بهترین کیفیت خوراکی و انبارمانی طولانی باید میوه¬ها در زمان مناسب برداشت شوند. هدف از پژوهش حاضر ثبت تغییرات صفات کیفی ارقام زردآلو ذبیحیان، شاهرودی و اردوباد، تحت تأثیر رقم، مرحله¬ی برداشت و مدت انبارمانی بوده است. رقم (شاهرودی، ذبیحیان و اردوباد)، مرحله‌ی برداشت در دو سطح و نهایتا مدت انبارداری در پنج سطح بود. با استفاده از شاخص برداشت مناسب زردآلو (تغییر رنگ پوست) برداشت در دو مرحله¬ی مختلف رسیدگی انجام گرفت. برای بررسی تغییرات خواص میوه¬ی زردآلو بازه¬ی 28¬روزه¬ی انبارداری مدنظر قرار گرفت و صفات ابعاد میوه و هسته، سفتی، کاهش وزن میوه، شاخص‌های رنگ، pH و اسید قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، شاخص طعم، هدایت الکتریکی عصاره، ویتامین¬ث، فنول کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل میوه مورد سنجش قرارگرفتند. میوه¬های زردآلو ارقام ذبیحیان، شاهرودی و اردوباد از یک باغ تجاری در شهرستان زنجان تهیه شدند. برداشت در دو زمان با توجه به رنگ میوه (سبز با لکه‌های زرد و زرد با لکه‌های سبز) انجام گرفت. میوه¬ها بعد از برداشت در ظروف مناسب قرار گرفتند، بلافاصله به سردخانه¬ منتقل شدند. دمای سردخانه 1±1+ درجه¬ی سانتی¬گراد و رطوبت نسبی آن 85 تا 90 % بود. گروه اول از میوه¬ها در روز برداشت به آزمایشگاه منتقل شده و صفات آن‌ها اندازه¬گیری شد. بقیه¬ میوه¬ها به فاصله¬های هفت روزه مورد سنجش قرار گرفتند ( روز 7، روز 14، روز 21 و روز 28 بعد از برداشت). در نهایت با بررسی اثر رقم، زمان برداشت و مدت انبارداری بر صفات مختلف کیفی میوه¬ی زردآلو مشخص شد برداشت اول (میوه‌ها سبز با لکه¬های زرد) از نظر شاخص رنگ، ویتامین¬ث، اسید قابل تیتراسیون، وزن میوه و سفتی شرایط بهتری دارد ولی مواد جامد محلول کل، pH و شاخص طعم در برداشت دوم بیشتر است. میوه-های هر سه رقم تا روز 14 انبارداری شرایط مطلوبی داشتند ولی بعدازآن صفات دچار تغییر شدند به نحوی ¬که شاخص رنگ، اسید قابل تی
    Abstract
    Qualitative properties of apricot, influenced by cultivar, storage time and harvest time. Apricot physiological maturity at harvest time it has an effect on the quality of the after harvest. On the effect of increasing the storage period of different morphological and biochemical indices of the fruit is Changes. Harvest time (maturity and fruit ripening) is one of the main factors affecting fruit quality and potential shelf life, so to get the best quality and long shelf-life of fruit should be harvested at the right time. The purpose of this study was to record the changes in qualitative characteristics of apricot cultivars Zabihian, Shahroudi and Ordubad, by cultivars, harvest time and duration of storage time. Cultivars (Shahroudi, Zabihian and Ordubad), harvesting at two levels, and ultimately Shelf life at the five level. Using appropriate harvest index apricots (skin color changes) were harvested at two different maturity stages. To investigate the changes in properties of apricot fruit, a storage period of 28 days were considered and traits such as seed and fruit size, firmness, weight loss, fruit, color parameters, pH and titratable acidity, soluble solids, flavor index, electrical conductivity, vitamin C, total phenols and total antioxidant capacity were assessed. Apricots, Zabihian, Shahroudi and Ordubad varieties, from a commercial orchard in the city of Zanjan were prepared. Harvesting in the second time, according to the fruit color (green with yellow spots, yellow with green spots) was performed. Fruits after harvest placed in suitable containers, were immediately transferred to the cold storage. Refrigerator temperature 1±1 °C and a relative humidity is 85 to 90%. The first group of fruits transported to the laboratory on the day of harvested and the characteristics were measured, other fruits, distances were measured seven days (day 7, day 14, day 21 and day 28 after harvested). Finally, with the effect of varieties, harvest ti