عنوان پایاننامه
نقش اوضاع و احوال در تفسیر قرارداد در حقوق ایران و کنوانسیون بیع بین المللی و اصول قراردادهای تجاری بین المللی
- رشته تحصیلی
- حقوق خصوصی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه پردیس قم شماره ثبت: 002511;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 77294;کتابخانه پردیس قم شماره ثبت: 002511;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 77294
- تاریخ دفاع
- ۰۱ دی ۱۳۹۴
- دانشجو
- عطیه فرازان
- استاد راهنما
- محمد تقی رفیعی
- چکیده
- در نظام های حقوقی جهان به دلیل تفاوت دیدگاه در مبنا و اساس تفسیر، تفسیر قرارداد به شیوه های مختلفی صورت می پذیرد . نظام های حقوقی که بیشتر تحت تأثیر مکتب اراده باطنی هستند به هنگام تفسیر تا جایی که امکان پذیر است به دنبال احراز قصد واقعی متعاملین می باشند و از کلیه امور مرتبط با قرارداد برای تفسیر آن بهره می برند . لذا در این سیستم ها اوضاع و احوال حاکم بر قرارداد نقش پررنگ تری از سایر سیستم ها دارد. در کنوانسیون بیع بین المللی کالا و اصول قراردادهای تجاری بین المللی رجوع به اوضاع و احوال به منظور دستیابی به قصد واقعی طرفین صراحتا بیان شده است و برخی از مهم ترین مصادیق آن را نیز نام برده که عبارتند از: مذاکرات مقدماتی بین طرفین، رویه معاملی بین آن ها، رفتار طرفین متعاقب قرارداد، عرف های تجاری و ماهیت معامله و هدف از انعقاد آن . در نظام های حقوقی فوق که تفسیر قرارداد مبتنی بر اقصد وافعی طرفین است در درجه نخست تفسیر با اعمال معیار شخصی صورت می پذیرد؛ از این رو در رجوع به اوضاع و احوال ابتدا اموری مانند مذاکرات مقدماتی و رویه معاملی بررسی می گردد و در صورت عدم احراز مقصود واقعی با رجوع به عرف و استنباط شخص متعارف در همان اوضاع و احوال معیار نوعی اعمال می گردد . هم چنین به نظر می رسد در صورت تعارض بین مجموعه دلایل و قرائن مر تبط با قرارداد حق تفدم با اموری است که قابلیت بیشتری در اثبات قصد واقعی متعاقدین را دارند.در حقوق ایران اگرچه مقررات صریحی در این خصوص وجود ندارد اما با دقت در برخی از مقررات قانون مدنی به طور ضمنی می توان رجوع به اوضاع و احوال و اهمیت آن را در تقسیر قرارداد ملاحظه نمود.
- Abstract
- In all legal systems because of the differences in points of view and basis of interpretation, contracts are interpreted by various means. In legal systems affected by “Inmost Will doctrine”, interpretation is based on authentication of parties real intention and using all matters relation to contract as possible as. So in these systems circumstances play more important role comparatively . the international Sale of Goods convention and Lex mercatoria stated referral to real intention explicithy and mentioned some examples such as pre-contractual negotiations, contractual procedures, parties behaviors, commercial customs, the nature of the contract and its purposes. According to these systems, contracts interpreted by private criterion initially, first by referring to negotiations and contractual procedures then to commercial customs. If real intention is not recognized, refers to public criteria. Consequently it seems in the event of the conflict between relevant evidences and reasons, the more conclusive legal framework, referral to cricumstances for contract interpreting recognized implicitly due to Civil Code. Keywords: cricumstances, contract interpreting, international commercial principles, The International Sale of Goods convention (Vienna 1980)