عنوان پایاننامه
بررسی تاثیر پوشش های کیتوزانی حاوی نانو ذرات بر ماندگاری و اخص های کیفی میوه تمشک سیاه پس از برداشت
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه پردیس ارس شماره ثبت: 473;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 70923;کتابخانه پردیس ارس شماره ثبت: 473
- تاریخ دفاع
- ۲۵ شهریور ۱۳۹۴
- دانشجو
- حسین هادی نژاد ماکرانی
- استاد راهنما
- زهرا امام جمعه
- چکیده
- هدف این پژوهش افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت میوه تمشک سیاه با استفاده از پوشش های کیتوزانی حاوی نانو ذرات نقره بود. در این تحقیق سه غلظت مختلف کیتوزان شامل 0 ، 75/0 و 5/1 درصد و سه غلظت مختلف نانو ذرات نقره شامل غلظت های ppm0 ، ppm 10 و ppm 30 مورد بررسی قرار گرفتند که در مجموع کل طرح آزمایشی شامل 9 تیمار می باشد. میوه ها در دمای °C 1±8 به مدت 15 روز نگه داری شده اند. در این پژوهش متغیر های pH، اسید های قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، میزان آنتوسیانین، افت وزن، استحکام بافت میوه و درصد خرابی مورد اندازه گیری قرار گرفتند. بیش ترین تغییرات در متغیر های مورد اندازه گیری در تیمار شاهد مشاهده شده است که کمترین ماندگاری و بیش ترین درصد خرابی را داشته است. تیمار دوم و تیمار سوم که دو غلظت متفاوت از کیتوزان را شامل می شوند و در آن ها نانو ذرات نقره به کار نرفته است، غلظت 5/1 درصد کیتوزان نسبت به غلظت 75/0 درصد کیتوزان تاثیر بیش تری در حفظ کیفیت میوه دارد. همچنین تیمار چهارم و تیمار پنجم که دو غلظت متفاوت از نانو ذرات نقره را شامل می شوند و در آن ها کیتوزان به کار نرفته است، غلظت ppm 30 نانو ذرات نقره نسبت به غلظت ppm 10 نانو ذرات نقره تاثیر بیش تری در بهبود خصوصیات کیفی و کاهش درصد خرابی میوه داشته است. استفاده از نانو ذرات نقره منجر به افزایش تعداد ذرات در واحد سطح می شود بنابراین می توانند از آلودگی میکروبی مواد غذایی که رطوبت بالا دارند تا حدودی جلوگیری کنند. تیمار نهم که بیش ترین میزان کیتوزان و نانو ذرات نقره را داشته است کمترین تغییرات در متغیر های مورد اندازه گیری و بیش ترین ماندگاری را داشته است. به طور کلی در طی 15 روز نگه داری میوه با افزایش غلظت تیمار کیتوزان و نانو ذرات نقره، از شدت تغییرات کاسته شده است. بنابراین پوشش های کیتوزانی حاوی نانو ذرات نقره می توانند کیفیت میوه را در مدت طولانی تری حفظ کنند.
- Abstract
- Effect of Chitosan Coatings Containing Nanoparticles on Postharvest Quality of Blackberry Abstract The aim of this project is to increase the storage time of the blackberry and maintaining its quality by using chitosan coatings containing silver nanoparticles. This research has been done by using 3 different concentrations of chitosan being 0 %, 0.75 % and 1.5 % and also 3 different concentrations of silver nanoparticles being 0 ppm, 10 ppm and 30 ppm and it’s designed to be done in 9 treatments. Fruits have been kept at the temperature of 8 ± 1 oC for 15 days. In this work the following variables have been measured: pH, titratable acidity, soluble solids, anthocyanin content, mass loss, fruit firmness and percentage of damage. The results show that the highest variation in the amount of measured variables was related to the case of control treatment which has led to lowest storage time and highest percentage of damage in the fruit. In the second and third treatments 2 different concentrations of chitosan were used without using silver nanoparticles. Results from these 2 treatments showed that using 1.5 % concentration of chitosan instead of 0.75 % will have stronger effect on maintaining the quality of the fruit. Moreover the fourth and fifth treatments were done by employing 2 different concentrations of silver nanoparticles without using chitosan. Observation of these 2 cases indicated that using 30 ppm concentration of silver nanoparticles instead of 10 ppm will lead to higher quality fruit with lower percentage of damage. By using silver nanoparticles the number of particles in unit area will increase and it can prevent microbial pollution of the foods having higher moisture to some extent. The ninth treatment which was done by highest amount of chitosan and silver nanoparticles resulted in lowest change in the value of measured variables and also highest fruit storage time. Generally, in 15 days of storage time, increased amounts of chitosan and silver nanoparticles has led to lower variation in the measured variables. Hence using chitosan coatings containing silver nanoparticles can maintain the quality of the fruit in a longer period of time. Keywords: Silver nanoparticles, Chitosan, Blackberry, Storage time