عنوان پایان‌نامه

بررسی اثر روشهای مختلف استخراج بر ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدانی برگ کاسنی



    دانشجو در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی اثر روشهای مختلف استخراج بر ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدانی برگ کاسنی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه پردیس ارس شماره ثبت: 562;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73046
    تاریخ دفاع
    ۲۵ شهریور ۱۳۹۴
    استاد راهنما
    زهرا امام جمعه

    در این تحقیق عصاره برگ کاسنی با استفاده از روش‌های مختلف با استفاده از روش سطح پاسخ در قالب طرح مرکب مرکزی، استخراج گردید. در روش اول با استفاده از دستگاه فراصوت در دماهای 30، 50 و 70 درجه سلسیوس و 60 ، 80 و 100 درصد توان اسمی در مدت زمان 30 دقیقه‌ای فرایند استخراج انجام شد. در روش دوم با استفاده از دستگاه مایکروویو در دماهای 45، 60 و 75 درجه سلسیوس و توان‌های 300، 450 و 600 وات در مدت زمان‌های ده دقیقه استخراج صورت پذیرفت. میزان ماده خشک استخراجی، پلی فنل، ویژگی‌های آنتی اکسیدانی و خواص ظاهری نمونه ها مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت . طرح آزمایش برای هر دو روش با استفاده از نرم افزار Design Expert 8.0.7.1 انجام گرفت. در تحلیل نمونه‌ها با استفاده از جدول ANOVA اثر دما و توان مایکروویو بر تغییرات فنلی کارایی مدل در حد 95% و اثر متقابل آنها معنی دار بود اثر دما خطی و توان غیر خطی بود و در مورد فراصوت نیز اثر دما و توان بر استخراج به صورت خطی و معنی دار می باشد و عدم برازش نیز معنی دار است. در مورد آنتی اکسیدان مایکروویو هردو عامل دما و توان باعث کاهش غیر خطی فعالیت آنتی اکسیدان شده ولی اثر دما بیش از توان می باشد و در مورد فراصوت بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی در کمترین میزان دما و بیشترین میزان توان فراصوت مشاهده می‌شود. در بررسی ویژگی‌های ظاهری نمونه‌ها مشخص شد که مقدار رنگ سبز و کیفیت آن در نمونه‌های استخراج شده با فراصوت بهتر از نمونه‌های مایکروویوی است. اما مقدار غلظت ترکیبات فنلی در نمو نه‌های مایکروویوی در سطح بالاتری قرار گرفت.
    Abstract
    Abstract In this study aqueous extraction of phenolic compound of chicory leaves is conducted using response surface methodology according to central composite design at one block and three levels. Microwave extraction is applied at three levels of 45, 60 and 75?C and three levels of microwave power including 300, 450 and 600W. Ultrasound extraction is applied at three levels of power (60, 80 and 100%) and three levels of temperature (30, 50 and 70?C). Design expert software (8.0.71) is used for statistical analysis at 95% of confidence level. Results showed that the phenol content, antioxidant activity and optical properties were affected by extraction method. In this case higher phenolic compound was extracted when microwave heating was used. But there was no significant difference between methods in the case of antioxidant activity. Optical properties of extracted juices was analyzed according to Hue angle and Chroma. Ultrasound extracted samples showed more green color. However microwave extracted samples showed slightly red color. Keywords: Extraction, Antioxidant, Polyphenol, Ultrasound, Microwave.