عنوان پایان‌نامه

اثر تعداد دفعات خوراک و مکمل چربی بر سطح گلوکز خون و مقاومت به انسولین و عملکرد رشد در بزغاله های مهابادی



    دانشجو در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "اثر تعداد دفعات خوراک و مکمل چربی بر سطح گلوکز خون و مقاومت به انسولین و عملکرد رشد در بزغاله های مهابادی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6620;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 71342;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6620;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 71342
    تاریخ دفاع
    ۳۰ شهریور ۱۳۹۴
    استاد راهنما
    مهدی گنج خانلو

    چکیده چندین مطالعه اثرات مثبت اسید های چرب امگا-3 روی متابولیسم کل بدن را به اثبات رسانده است. این مواد مغذی به عنوان مولکول های سیگنالینک عمل کرده که در بهبود مسیر های متابولیکی تاثیر بسزایی دارد. به عبارت دیگر، این های چرب توانایی تنظیم متابولیسم و پیشگیری از بروز بیماری های متابولیکی را دارند. این مطالعه در کوشش برای ارزیابی اثرات مثبت احتمالی اسید های چرب امگا-3 با منشأ پودر ماهی و تعداد دفعات خوراک بر متابولیسم گلوکز کل بدن انجام شد. تعداد 28 رأس بزغاله مهابادی ( 3 تا 4 ماهه با میانگین وزن اولیه 5± 17کیلوگرم) در قالب طرح فاکتوریل با 4 تیمار مورد استفاده قرار گرفتند. بزغاله ها به صورت انفرادی به مدت 12 هفته تغذیه شدند (10 روز عادت پذیری و 90 روز دوره پروار). از این رو، 2 جیره حاوی مکمل چربی مختلف به بز های مهابادی داده شد. جیره ها ایزوانرژنتیک بوده و دارای مکمل روغن ماهی و پودر چربی هیدروژنه پالم (82/1% ماده خشک مصرفی) و با نسبت علوفه به کنسانتره در جیره پایه 30 به 70 بودند. خوراک به صورت کاملاً مخلوط و در دو وعده صبح (00: 08) و عصر (00: 16) تیمار 1 و 3، در چهار وعده (08:00، 12:00، 16،00 و 20:00)، تیمار 2و 4 در اختیار بزغاله ها قرار گرفت و خوراک مصرفی روزانه اندازه گیری شد. بزغاله ها هر 21 روز وزن کشی شده و در طی آزمایش بعد از 16 ساعت محرومیت از غذا وزن کشی و خون گیری شده و در انتهای آزمایش کشتار شدند. تجزیه و تحلیل داده ها بدست آمده با استفاده از نرم افزار SAS 9.1 و رویه MIXED انجام شد. مکمل امگا-3 تأثیر معنی داری بر قابلیت هضم نداشته است ( 0.05P>). تغذیه مکمل امگا-3 تاثیر معنی داری بر ماده خشک مصرفی بزغاله ها نداشته است و از آن جایی که ماده خشک مصرفی دام ها تفاوت معنی داری نداشته است انتظار نمی رود که عملکرد پرواری تحت تأثیر قرار بگیرد، هر چند که افزایش وزن روزانه و وزن نهایی در تیمار 1و 3 با دو مرتبه خوراک مصرفی در روز بیشتر بوده است. استفاده از مکمل امگا-3 بر وزن لاشه گرم، بازده لاشه، وزن اندام ها و وزن قطعات قابل فروش تاثیر معنی داری نداشته است (0.05

    P). مکمل امگا-3 بر اکسیداسیون عضله راسته تفاوت معنی¬داری داشته و در تیمار 3 بطور معنی¬داری افزایش یافته است. مکمل امگا-3 تأثیر معنی داری بر فراسنجه¬های خونی ندشته است (0.05

    P). از طرفی افزایش تعداد دفعات خوراک اثر معنی داری بر روی نرخ زدودگی گلوکز (CR) و زمان رسیدن به نصف غلظت حداکثر گلوکزداشت (0.05> P). افزایش تعداد دفعات خوراک باعث معنی دار شدن پاسخ به انسولین گردید (0.05=p). کلمات کلیدی: اسید های چرب امگا-3، پودر ماهی، تست تحمل گلوکز، خصوصیات لاشه، عملکردپروار، کیفیت گوشت

    Abstract
    Abstract: Several studies is proved positive effects of omega-3 fatty acids on the metabolism of the whole body.These nutrients act as signaling molecules that have a significant impact in improving metabolic pathways. In other words, the fatty acids ability to regulate the metabolism and the prevention of metabolic diseases. This study was done to evaluate the potential positive effects of omega-3 fatty acids originated from fish meal and feed on glucose metabolism of the whole body count. 28 goats Mahabad (3 to 4 months, with an average initial weight 17 ± 5 kg) were used in a factorial design with 4 treatments. Kids were fed individually for 12 weeks (10 days for adaptation and 90 days of fattening). Thus, two different diet whit fat supplement was given to kids. Diet supplemented with fish oil and hydrogenated palm fat powder (1/82 % dry matter) and with forage: concentrate ratio of 30 to 70 were in the basal diet. Feed in the morning (00: 08) and afternoon (00: 16) treatment 1 and 3, in four times (08:00, 12:00, 16,00 and 20:00), the kids were 2 and 4 treatments and feed intake were measured daily. Feed intake was measured daily. Goats were weighed every 21 days during. During the test after 16 hours of food deprivation were weighed and blood collection and at the end of the experiment were slaughtered. Analysis of data obtained using SAS 9.1 software and MIXED procedure was performed. Omega-3 supplements did not have significant effect on digestibility (0.05< P). Omega-3 supplement did not have significant effect on DMI kids so performance kids was not affected, however, average daily gain and final weight was higher in group 1 and 3 with twice daily intake. Omega-3 supplementation on hot carcass weight, dressing percentage, body weight did not have significant effect (0.05