عنوان پایاننامه
مطالعه اثر افزودن برخی از اسیدهای آلی به منظور بهبود کیفیت و افزایش پایداری هوازی جیره کاملا مخلوط شده (TMR) گاوهای شیرده با سطوح مختلف ذرت سیلو شده و تفاله چغندر قند
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی - تغذیه نشخوارکنندگان
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7395;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 81114;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7395;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 81114
- تاریخ دفاع
- ۲۹ شهریور ۱۳۹۴
- دانشجو
- پروانه دهقانی زاده
- استاد راهنما
- کامران رضا یزدی, مهدی دهقان بنادکی
- چکیده
- هدف از اجرای این آزمایش، افزودن اسید پروپیونیک و اسید فرمیک به عنوان محافظت کننده در خوراک مخلوط شده حاوی سطوح مختلف ذرت سیلو شده و تفاله چغندر قند بود. پس از آماده کردن جیره ها بر اساس سطوح مختلف ذرت سیلو شده (کم، متوسط و زیاد) و تفاله چغندرقند (کم، متوسط و زیاد)، تیمارهای اسیدی شامل اسید فرمیک (7 گرم در کیلوگرم خوراک)، پروپیونیک (6 گرم در کیلوگرم خوراک) و آب (به عنوان گروه شاهد) به جیره ها افزوده شد. این آزمایش در قالب طرح فاکتوریل 3×3×3 و با 3 تکرار انجام شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که افزودن اسید پروپیونیک میتواند پایداری هوازی را تا 27ساعت پس از آماده سازی خوراک ثابت نگه دارد که از این نظر با گروه شاهد و گروه تیمار شده با اسید فرمیک تفاوت معنی دار داشت (p< 0.05). همچنین نشان داده شد که افزودن اسید فرمیک پایداری هوازی را تا 18 ساعت پس از آماده سازی خوراک ثابت نگه داشته و تفاوت معنی داری با گروه شاهد ایجاد می کند (p< 0.01). سطح بالای ذرت سیلو شده توانسته است تا 27 ساعت پس از آماده سازی خوراک پایداری خوراک را حفظ کرده و از این نظر با گروه با سطح ذرت سیلو شده کم تفاوت معنی دار داشت (p <0.01). افزودن اسیدهای پروپیونیک و فرمیک در زمان های مختلف سبب بهبود کنترل pH شده و از نظر آماری اختلاف معنی داری با تیماری که فقط آب به آن اضافه شده بود ایجاد کردند (p<0.05). نتایج بدست آمده در این پژوهش نشان می دهد که سطوح متوسط تا زیاد ذرت سیلوشده باعث کنترل بهتر pH خوراک کاملا مخلوط نسبت به سطح کم ذرت سیلو شده در طی زمان های مختلف می شود. این تفاوت از نظر آماری معنی دار است (p<0.05). اسید پروپیونیک بهترین اثر را در کاهش افت ماده خشک خوراک داشته و تفاوت معنی داری با گروه شاهد ایجاد کرده است (P < 0.01). همچنین افزودن اسید پروپونیک و اسید فرمیک به جیره های مخلوط باعث کاهش افت پروتئین خام خوراک مخلوط شده گردید و باعث شده است که کمترین میزان نیتروژن آمونیاکی در این تیمارها تولید گردد که این نتایج از نظر آماری نیز معنی دار بودند (p < 0.05). یافته های این مطالعه نشان می دهد که اسید پروپیونیک موثرترین اسید در بهبود پایداری هوازی خوراک است، اما اسید فرمیک تاثیر کمتری بر پایداری هوازی دارد. همچنین افزودن اسیدهای آلی نظیر اسید پروپیونیک و اسید فرمیک سبب کنترل رشد و فعالیت میکروبی شده و در نتیجه باعث جلوگیری فساد هوازی خوراک، افزایش pH ، و کاهش ماده خشک، کاهش میزان پروتئین خام و افزایش اسید لاکتیک خوراک می شوند.
- Abstract
- Vigorous growth of aerobic microbes in feed, resulting in heating of total mixed rations (TMRs) and reduced feed quality, is a relatively common problem for ruminant livestock production. The aim of conducting this study was the addition of propionic acid and formic acid as a TMR preservators on the aerobic stability of beet pulp and silage based TMR. After preparing corn silage diets based on different levels of silage and sugar beet pulp (low, medium and high), treatments such as formic acid (7 g per kg of TMR), propionic (6 g per kg of TMR ) and water (as a control group) were added to the TMR. The results of this experiment showed that the addition of propionic acid could maintained aerobic stability for up to 27 hours after preparing the food (p<0.005). It has been shown that the addition of formic acid could preserve the aerobic stability to 18 hours after food preparation and it has significant differences with control group (p<0.01). High level of corn silage could maintain aeirobic stability up to 27 hours after the preparation (p<0.01). Result showed that addition of propionic and formic acids could decrease the DM losses of TMR (p<0.05). But different levelse of beet pulp had no significant effect on aeirobic stability, DM losse, cp, ash, lactic acide content and controling of pH (p>0.05) Also this organic acids act as a food preservation against microbial activity by preventing temprature and pH increasing during experiment period, loosing DM content, (p<0.05). Key words: Aeirobic stability, Proionic acid. Formic acid, Corn silage, TMR