عنوان پایان‌نامه

پژوهش مردم شناختی درباره خوراک مردم آذربایجان در سال ۱۳۹۳ (بررسی موردی: منطقه ی هلال احمر شهرستان گرمی؛استان اردبیل



    دانشجو در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "پژوهش مردم شناختی درباره خوراک مردم آذربایجان در سال ۱۳۹۳ (بررسی موردی: منطقه ی هلال احمر شهرستان گرمی؛استان اردبیل" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده علوم اجتماعی شماره ثبت: رس 4728;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 68215
    تاریخ دفاع
    ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴
    استاد راهنما
    جلال الدین رفیع فر

    چکیده پژوهش انجام شده در راستای فرهنگ تغذیه و تغییر و تحولات امروزی آن انجام شده است .غذا به عنوان یک فعالیت معنی دار بر روابط اجتماعی تأکید دارد، ، بسیاری از الگوهای اقتصادی را معین می کند و ناظر بر بخش بزرگی از گردش روزانه ی زندگی است. تغذیه مردم یک منطقه به عوامل بسیارگوناگونی بستگی دارد، علاوه بر عوامل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، جغرافیایی که بر این مسئله ¬تأثیرگذاراست، بعضی از خوراکی¬ها به علت گره خوردن با باورهای دینی، قومی و سنتی خورده نمی-شوند. به عبارت دیگر حیوانی که در یک فرهنگ جزء منابع غذایی ارزشمند تلقی می¬شود، می¬تواند در فرهنگ دیگر در حکم یک حیوان خانگی ملوس به کار آید. همانگونه که سیستم های پزشکی در بیماری و ارتقای سلامت نقش دارند ، عادات تغذیه ای نیز نقش اجتماعی اساسی تری فراتر از تغذیه ی بدن انسان بازی می کنند.این تحقیق به نقش غذاهای سنتی در سفره های امروزی که چقدر کمرنگ شده و رو به افول است می پردازد،پژوهش حاضر بصورت اسنادی و مشاهده مشارکتی و همچنین مصاحبه انجام شده است.و چارچوب نظری پژوهش، رویکرد ساختار گرایی لوی اشتروس است.در این پژوهش سعی شده نشان داده شود چه عواملی باعث شده که غذاهایی غیر ایرانی در سفره های ایرانی نقش پررنگ تری حتی در این نمونه کوچک مورد بررسی داشته باشد و همچنین تکنولوژی چقدر تاثیر گذار بوده و هست و چطور می توانیم هویت ملی و قومی خود را تقویت نماییم.
    Abstract
    Many researches have been carried out in order to analyze the nutrition culture and its changes. Food effects on social relation, the nutrition of people on different even social, economic, cultural and regional elements affect this matter. Some different kinds of food awe net eaten date to religious traditional, and tribe's. For instance, and animal that if nutritive bayed on peoples culture of a region can be paid attention as a pet a be kept well in different culture. Although the medical equipment's play and important role in better he lath core, the nutrition dose, a swell. This research refers to the roles of traditional nutrition that a forgotten nowadays. The current research is carried out in from of documents and in terminus and the lay owe of the research is the library and Find Partnership and Interview. In this research plenty of efforts have been put in to in order to find out the factors of the increase in non-Iranian food in Iran and also how important the technology has been in-these-chain in Iranian's nutrition