عنوان پایاننامه
اثر غلظت های متفاوت آهن و نتیرات آمونیوم بر کیفیت، کمیت و ماندگاری سیب رقم دلبار استیوال
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6563;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 70757
- تاریخ دفاع
- ۲۵ شهریور ۱۳۹۴
- دانشجو
- سیروان منصوری
- استاد راهنما
- مصباح بابالار, سیامک کلانتری
- چکیده
- از موارد بسیار مهم در تولید محصولات کیفیت و عمر ماندگاری پس از برداشت میباشد. تغذیه صحیح قبل از برداشت از موارد اساسی در افزایش عمر پس از برداشت محصول میباشد. در این تحقیق تغذیه خاکی نیترات آمونیوم با غلظت های 20، 40 و 60 پیپیام که غلظت 20 پیپیام به عنوان شاهد بوده، برای هر درخت سیب مورد استفاده قرار گرفته شد و محلولپاشی کلات آهن با غلظت های صفر به عنوان شاهد،50 و 100 میلیگرم بر لیتر برای تیمار قبل از برداشت محلول پاشی گردید و اثر این محلولپاشی بر عملکرد، مقدار کلروفیل، رنگ پوست، فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز برگ، میزان عناصر نیتروژن، کلسیم، پتاسیم، فسفر و آهن برگها و میوهها و اندازهگیری صفات کیفی در زمان برداشت و پس از برداشت سیب رقم دلباراستیوال مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمارها در طی فصل رشد در سه نوبت (به فاصله¬ی یک ماه) بر درختان اعمال گردید. اندازه گیری شاخصهای کیفی در طی انبارمانی 30 روز یکبار تا پایان انبارمانی محصول( بیش از 5 ماه) انجام شد. طبق نتایج این تحقیق سطوح نیتروژن استفاده شده منجر به افزایش محتوای آنتی اکسیدانهای کل و در تقابل با انبارمانی موجب حفظ بیشتر آنتی اکسیدانها شده است، همچنین سطوح بالای آهن موجب حفظ بیشتر ویتامین ث، افزایش میزان فنولهای کل، کاهش سفتی بافت میوه، کاهش میزان رنگ گرفتگی پوست میوه، افزایش میزان پیاچ، افزایش میزان کلروفیل برگ، افزایش میزان نیتروژن برگها و میوهها، کاهش درصد پتاسیم برگها و میوهها، افزایش درصد فسفر برگها، کاهش درصد کلسیم برگها و میوهها و کاهش میزان آهن برگها شده است. سطوح آهن محلول پاشی شده نیز موجب حفظ بیشتر فنولهای کل در طی 5 ماه انبارمانی، افزایش میزان مواد جامد محلول، کاهش میزان آب از دست دهی میوه، جلوگیری از کاهش سفتی میوه در طی انبار، افزایش ماده خشک میوه، افزایش رنگ پوست میوه، افزایش عملکرد محصول، افزایش میزان کلروفیل برگ درخت، افزایش میزان فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز برگها، افزایش درصد پتاسیم برگها، کاهش درصد فسفر برگها، افزایش درصد کلسیم بافت میوه، افزایش میزان آهن برگهای درخت سیب دلباراستیوال شد. همچنین انبارمانی محصول موجب کاهش میزان آنتیاکسیدانهای کل، کاهش میزان ویتامین ث، کاهش مقدار فنول کل، افزایش میزان مواد جامد محلول(TSS)، کاهش وزن محصول، کاهش سفتی بافت، افزایش میزان پ
- Abstract
- The production of high quality fruit and shelf life of apple fruits, is great importance. Proper nutrition is essential to increase the shelf life. In present study the effects of three different levels nitrogen 20, 40 and 60 ppm as soil application that 20 ppm was the control and three different levels of iron 0، 50 and 100mg/l Fe-EDDHA as foliar application on quantity، chlorophyls، skin color of the fruit, nitrate reductase activity, elements concentrations of leaves and fruit and quality characteristics and storage life of apple (cv. Delbarstival) were evaluated. Nitrogen and iron nutrition were applied to the trees during the growing season on three occasions (every month) was don. Quantitative and qualitative indices measured at harvesting time and during storage periods every 30 days until the end of fruits storageable (more than 5 months storage). Results indicates that nitrogen resulted to increase in total content of vitamin C and total antioxidants in storage life. Iron levels were used due to increase total phenol ، improving the yield of trees, leading to increase leaf chlorophylls, dry weight content and maintaining of fruit pH and firmness during storage and was also reduced percent of weight loss during storage ، increased nitrate reductase enzyme activity, increase in potassium of leaves، reduce the phosphorus of leaves، increase in calcium and increase in iron of leavesd and fruits. Effect of storage on some parameters such as firmness, dry matter, pH, total phenolic content was significant, leading to a decline in the quality of the fruits.