عنوان پایاننامه
مطالعه اثر دمای نگهداری بر تکامل جوانه های رویشی و زایشی بنه زعفران
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6479;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 70045
- تاریخ دفاع
- ۱۴ شهریور ۱۳۹۴
- دانشجو
- فرید آراسته
- استاد راهنما
- روح انگیز نادری, سیامک کلانتری
- چکیده
- زعفران زراعی (Crocus sativus L.) ژئوفیتی باارزش از خانواده Iridaceae می¬باشد. این گیاه ترپلویید به طور معمول از طریق کشت بنه های دختری قابل تکثیر است و بدین جهت برای تکثیر یا انبار و حمل و نقل این اندام ها به اطلاعات جامعی از شرایط زیستی و رشدی نیازمندیم. از آنجایی که نمو و تکامل جوانه رویشی و زایشی بنه زعفران در طی دوره رکود صورت می¬گیرد، مطالعه پیش رو به بررسی برخی خصوصیات مورفولوژیک، آناتومیک و فیزیولوژیک از جمله کربوهیدرات محلول و نامحلول، پروتئین کل، فنول کل، ظرفیت آنتی اکسیدانی و تعدادی دیگر از پارامترهای بنه زعفران در طی دوره نگهداری در انبار با دماهای متفاوت و پس از کشت آنها در مزرعه اختصاص دارد. طراحی این آزمایش به شیوه ای بود که چهار تیمار دمایی متفاوت در طی انبار بر روی دو گروه از بنه هایی که دوره التیام دهی را پشت سر گذاشته و یا نگذاشته بودند اعمال شد. بدین صورت که نیمی از بنه ها در دمای 28 درجه سلسیوس التیام یافته و نیمی دیگر مستقیما وارد انبار ها شدند. دمای انبارها 5، 13، 25 درجه سلسیوس بود و یک گروه نیز ابتدا در انبار 13 و سپس یک ماه به انبار 5 درجه سلسیوس انتقال یافت که به اختصار تیمار دمایی 13+5 معرفی گردید. نتایج بدست آمده حاکی از این مطلب است که بیشترین رشد سیستم ریشه در بنه های نگهداری شده در دمای 25 درجه سلسیوس حاصل شده، در صورتی که بیشترین رشد جوانه بنه را در بنه های نگهداری شده در انبار 13 درجه سلسیوس شاهد بودیم. کمترین رشد در هر دو زمینه رشد ریشه و جوانه در بنه های نگهداری شده در انبار 5 درجه دیده شد. لازم به ذکر است که در اکثر موارد بنه¬های التیام یافته پیش از انبارمانی نتایج بهتری را از نظر رشد و توسعه از خود نشان می¬دادند.
- Abstract
- Saffron (Crocus sativus L.) is a valuable Geophyte of the Iridaceae family. Since the triploid plant normally be propagated by planting girl corms, to propagate or store and transport of these organs need comprehensive information of environmental conditions and growing. Since the development and evolution of vegetative and reproductive buds during dormancy corm conducted, this study investigates some morphological, anatomical and physiological characteristics including soluble and non-soluble carbohydrates, total protein, total phenols, antioxidant activity and some other corm parameters during storage with different temperatures in the warehouse and then plant them in the field reserved. The experiment was designed in a manner that four different thermal treatments during storage on two groups of cured corms and non-cured corms applied .In this way that half of the corms were cured at 28 °C and the other half directly take into warehouse. Storage Temperature: 5, 13, 25 degrees Celsius and a group takes at 13°C and then a month stock in 5°C warehouse that In short, the thermal treatment was introduced 13+5. The results showed that the highest growth of the root system in the corms stored at 25 ° C has been achieved however, the highest growth buds on the corms stored at 13 ° C Storage seen. The least in both root and shoot growth corms stored at 5 degrees was seen. It should be noted that in most cases cured corms showed better results in terms of both growth and development.