عنوان پایان‌نامه

ارتباط اختلات رفتاری با راهبردهای مقابله ای و هوش هیجانی ( در دانش آموزان )



    دانشجو در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۹ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "ارتباط اختلات رفتاری با راهبردهای مقابله ای و هوش هیجانی ( در دانش آموزان )" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    روانشناسی تربیتی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی شماره ثبت: 1611ع;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 48111
    تاریخ دفاع
    ۲۵ اسفند ۱۳۸۹

    تحقیق در روان شناسی رفتار و بررسی ویژگیهای رفتاری و شخصیتی افراد مورد توجه محققان و صاحبنظران زیادی قرار گرفته است. اینکه چرا گروهی از کودکان و نوجوانان رفتاری مغایر با گروه دیگر از همسالان خود دارند؟ چرا عده ای از آنها برای حل مشکلات خود به رفتارهای پرخاشگرانه و عده ای دیگر به سوء مصرف مواد روی می آورند؟ و یا اینکه چه گروهی از کودکان و نوجوانان مجرمان و بزهکاران فردا را تشکیل می دهند؟ از جمله سوالات مورد علاقه محققین بوده اند. به منظور پاسخگویی به این گونه سوال ها پژوهش درباره آنچه رفتار تلقی می شود، از جهات مختلف آغاز گردید. بسیاری از محققین در این زمینه علاقمند به بررسی ناسازگاریها و مشکلات رفتاری بوده اند و تحقیقات خود را بر کانون ناهنجاریها مستقر کرده اند، یافته های بدست آمده از اینگونه پژوهش ها بیانگر اهمیت نقش یک سری از عوامل در بروز مشکلات رفتاری بوده اند (الگار ،آرلت و گراوز ، 2003 به نقل از نریمانی،1382). توجه به مسائل و مشکلات رفتاری دانش آموزان در مدارس امروزه بعنوان یکی از مهمترین وظایف دست اندرکاران مسائل آموزشی می باشد که بایستی در کار خود با کودکان و نوجوانان مد نظر داشته باشند. تعدادی از دانش آموزان مدارس به علل مختلف از مشکلات رفتاری رنج می برند و این مشکلات گاه برنامه آموزشی و حتی فعالیتهای تربیتی را در کلاسهای درس و مدرسه مختل می کند. بنابراین ضرورت بررسی های بسیار جامعی را درباره مشکلات می طلبد، چرا که وجود اختلال در نوجوان و رها شدن بدون مداخله های درمانی فرد، خانواده و جامعه را برای مدت زمان بسیار طولانی درگیر مشکلات می سازد و آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. از آنجایی که نوجوانی یکی از دوران مهم در ساخت و پایه ریزی شخصیت فرد محسوب می شود چه بسا این مشکلات در دوره های بعدی زندگی، خود را بصورت ویژگیهای پایدار نشان دهند. به همین خاطر شناخت عوامل و همبسته های موثر در حل مشکلات و نابهنجاریهای رفتاری نوجوان و اقدام در جهت برنامه ریزی به منظور اصلاح و بهبود این عوامل از جمله روشهای بسیار موثر در پیشگیری از اختلالات روانی در بزرگسالی خواهد بود (مایر وسالوی ،1997، به نقل از خسرو جاوید،1381). 1-1- بیان مساله جریان زندگی همانند رودخانه ای است که از مبدا تا مقصد از کنار سرزمینهای مختلف و متنوعی می گذرد و سرانجام به دریا می پیوندد. نوجوانی یکی از متنوع‌ترین و پیچیده ترین چشم اندازها را در این مسیر طولانی به خود اختصاص داده است (شرفی،1370). تمرین نقش های جدید و آماده شدن برای ورود به دنیای پرتوقع تر و تنش زاتر، بحران هویت‌یابی، لزوم سازگاری با مسایل مربوط به رشد جسمی، بلوغ جنسی و تصویر بدنی، تجربه تعارض استقلال- وابستگی و دشواریهای آموزشی بیشتر، فقط تعدادی از مسایل خاص دوران نوجوانی هستند (ویندل و ویندل، 1996). بنابراین سالهای نوجوانی یکی از دشوارترین مراحل زندگی فرد محسوب می شود، زیرا از یکسو نوجوان باید خود را برای تغییرات جسمانی، جنسی، عاطفی و شناختی آماده سازد و از سوی دیگر بتواند به عنوان یک فرد مستقل، روابط خود را با همسالان و بزرگسالان تغییر دهد و سازگاری اجتماعی پیدا کند (خلیلی شورینی،1377). حال دشواری این دوران برای نوجوانانی که دارای اختلال های رفتاری می باشند چندین برابر است. تعاریف گوناگونی از اختلالهای رفتاری ارائه شده که هر تعریفی بر جنبه های ویژه ای تاکید می کند اما همه تعاریف روی موارد ذیل توافق نسبی دارند: - این رفتارها افراطی هستند (رفتارهایی که با هنجارها تفاوت اندکی دارند، جزء این اختلالها محسوب نمی شود).
    Abstract
    This survey has been done in order to find out the relation between behavioral disorder and collation approaches and emotional intelligence among high school students. For this purpose 384 students among the girls studying the first grade of Tehran high schools have been selected by multi level random method. 3 questionnaires of behavioral disorder, Goodman (1997) and collation approaches, Billings and Mouse (1998) and emotional intelligence, shut have been filled out by students. The gathered data have been analyzed through correlation and multiple regression methods. The results show that there is a negative meaningful relation between behavioral disorder and collation approaches and positive meaningful relation between behavioral disorder and emotional collation approaches. Also there is a negative meaningful relation between behavioral disorder and emotional intelligence . Step by step regression analysis showed a meaningful difference among grades of behavioral disorder scales and collation approaches and emotional intelligence. In addition among all the approaches, emotion based collation and physical based collation and social skills among emotional intelligence dimensions had a meaningful relation with behavioral disorder and totally appointed 43% of changes behavioral disorders. This survey's result showed that collation approaches and emotional intelligence can forecast meaningfully the behavioral disorder and collation approaches and emotional intelligence can display some changes of behavioral disorder. According this survey, collation better than emotional intelligence can forecast the behavioral disorder. Key Words: Behavioral disorder, collation approaches, emotional intelligence